• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Senin kurbanın kaç tık? YUNUS KARAKAYA

Senin kurbanın kaç tık?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.08.2018, 00:00

Sosyal medya çıktı mertlik bozuldu.
Özellikle Facebook, Twitter ve Instagram sosyal paylaşım sitelerinin ağırlıkta olduğu sosyal medya ağları, insanların artık amacından çıkarak gösteriş yapma yarışı alanına döndü. Sosyal medya paylaşımlarımız, kafamızdan geçenler ve ruh halimizle ilgili sandığımızdan daha fazla ipucu içeriyor.
Kurban Bayramı'nda yaptıkları yardımları, hayırları ve kurbanlık kesimlerini paylaşanları görünce inanın insanlığımdan utandım.
Eskiden kurbanları konu komşu ile paylaşılırdık. Ne zaman insanlığımızdan çıktık şimdi sosyal medya ile paylaşır olduk.
Sözde değerlerine çok sahip olanlar da sosyal medyada ayrı bir havada. Şurada şu hayrı yaptık burada bu hayrı yaptık.
Kurbanımızı kestik, parçaladık, şöyle mangal yaptık, böyle dağıttık görün ey millet havasında sosyal medyadan gerim gerim bunları paylaşanları anlamakta zorluk çekiyorum ve nasıl bir psikoloji merak ediyorum. Hani "bir elin verdiğini diğer el görmeyecekti?" Hani Allah rızası için yardım yapılıyordu, o zaman sosyal medyada neyin şovunu yapıyorsunuz. Önemli olan yaptığınız hayrın "Kaç Tık" aldığı değil Allah katındaki derecesidir.

UŞAK'IN MEGA PROJESİ

Uşak'ın çehresini değiştirecek mega projeler arasında yer alan Kent Park'ta yapılan çalışmaların yavaş yavaş sonuna geliniyor. Turkuvaz Medya Bölge Reklam Koordinatörü Mehmet Candan ve Uşak sorumlusu Şans Emekli ile birlikte ziyaret ettiğimiz Uşak Belediye Başkanı Av. Nurullah Cahan ile Kent Park projesi üzerine sohbet ettik.
Uşak'a nefes aldıracak, tarihi ve doğayı bir arada buluşturarak vatandaşın hizmetine sunacak proje için çalışmaların yoğun bir tempo ile devam ettiğini söyleyen Başkan Cahan, "Uşak aşıklar diyarı, efeler diyarı, yarenler diyarı.
Uşak ilkler şehri. İşte burada da bir ilki gerçekleştireceğiz ve 110 bin metrekare alanda, yaklaşık 5-6 tane kamu binasının bulunduğu bir alanda Uşak'a yeni yaşam alanını, yeni kent merkezini kazandıracağız. Her şeyiyle modern ve değer kazanmış bir şehir ortaya çıkacak" dedi.
Kent Park Projesini gündeme getirdiklerinde herkesin bunun hayal olduğunu söylediğini dile getiren Cahan, "Projeyi ilk gündeme getirdiğimizde hemen herkes hayal gibi gördü ve olmasının mümkün olmadığını ifade etti. Farklı kurumlara ait binaların yer aldığı bu alanda işlem yapmanın zorluğunu göze almak elbette bir cesaret işiydi ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile projede bugünlere kadar geldik" diye konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA