• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ya imam olsaydı? YUNUS KARAKAYA

Ya imam olsaydı?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.09.2018, 00:00

Bildiğiniz gibi salı günü Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu mevkidaşı Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ile yenilenen İzmir Başkonsolosluğu binasını açtı. Açılış sırasında bir fotoğraf dikkatimi çekti. Fotoğrafta kurdele kesimi sırasında Kocias ve Çavuşoğlu'nun yanı sıra elinde asasıyla birlikte bir papaz boy gösteriyor.
O fotoğrafta papaz yerine bir imam olsaydı. Manşetleri düşünemiyorum.
Vay irtica hortladı, laiklik elden gitti, şeriat istiyorlar, dinciler devleti ele geçirdi daha neler neler... Sonunda bunu da gördük vb. O malum gazeteler bir sürü manşet atardı. Amaç ne? İslamiyet'e zarar vermek.

DOST MU, DÜŞMAN MI?

Eylül Ege Bölgesi'nde, il ve ilçelerin düşman işgalinden kurtuluş etkinliklerinin birbiri ardına düzenlendiği aydır. Pazar günü de İzmir'in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü.
Peki, 9 Eylül nedir?
Her 9 Eylül'de İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşu kutlanıyor. Ülkemizin kuruluş tarihindeki en önemli günlerden olan, 9 Eylül İzmir'in Yunan işgalinden kurtulduğu gündür.
Düşman kim? Yunanistan.
Prof. Dr. Metin Ayışığı, "Unutulan soykırım:
Batı Anadolu'da Yunan mezalimi" başlıklı araştırmasında şöyle yazıyor:
Yunanlıların gerek Anadolu'da gerekse Trakya'da Müslüman Türk ahaliye karşı yaptıkları zulümleri ve akla hayale gelmeyen korkunç işkencelerini tarih şimdiye kadar hiç kaydetmemiştir. İşgal ettikleri yerlerde Müslüman halka akıllarına gelen en kötü işkenceleri yapmışlar, zulümleriyle sadizme varan davranışlar sergilemişlerdir.
Bu işkenceleri görmek ve hatta işitmek bile en soğukkanlı insanın bile tüylerini ürpertecek derecede korkunçtur. Yunanlılar işgal ettikleri her yerde halkın mallarını gasp ve yağma ettikleri gibi, sahiplerini de kendilerinin icat ettiği işkencelerle öldürüyorlardı.
Bu zulümleri aşağıdaki şekliyle maddelemek mümkündür:
1- İnsanları diri diri ateşe atmak
2- Ahaliyi topluca veya teker teker sopa ile telefon telinden yapılmış kayışlarla dövmek
3- Baş aşağı asarak, ağzından kan gelinceye kadar dövmek
4- Yine baş aşağı asarak altında ateş yakarak dumanla boğmak
5- Ellerini kollarını bağladıkları kadınların, külotlarının içine kedi koyarak işkence yapmak
6- Köy, kasaba ve orman yakmak
7- Köylülerin ekinlerini yakmak
8- Cami ve mescitleri tahrip etmek
9- Yağmaladıkları eşyalardan kalanları yakmak
10- Yakaladıkları kadınların ırzlarına geçmek.
Trakya, Marmara, Ege ve İç Anadolu'da izlemiş olduğumuz Yunan vahşet ve cinayetleri hemen her yerde aynı tarz ve sistemde planlı ve Yunan üst makamlarınca verilen emirlere uygun olarak yapılmıştır.
Başından beri izlenilen Yunan vahşet ve zulümlerinin bir analizi yapıldığında bütün işgal bölgelerinde işlenen vahşet, zulüm ve cinayetleri dört başlık altında toplamak mümkündür.
1- Gasp ve yağma
2- Irz, namus ve mukaddesata saldırı
3- Yakma ve yıkma
4- İşkence ve katliam
Sanırım bu işte bir terslik var. Yunanistan düşman ise bizimkiler neden düşmanın adalarına gidip onlara para kazandırıyor. Acaba birileri bize tarihimizi unutturmaya mı çalışıyor?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA