• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Hotar, Türkiye’nin Melina Mercouri’si olur mu?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.11.2015, 00:00
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, tam da kabine hesaplarının zirve yaptığı bir dönemde Ankara'ya "İzmir'den 3 bakan istiyoruz" diye çağrıda bulundu.

Keşke olsa ama bölgesel ve siyasal dengelerin bir kuyumcu hassasiyetiyle gözetildiği kabine listesinde İzmir'e üç bakan düşmesi pek mümkün görünmüyor.

Biz en iyisi 2011'deki gibi iki bakanlığı alıp önümüze bakalım. Ve bu bakanlıklardan biri muhakkak Kültür ve Turizm olsun...

Malum, Ege ve İzmir Türkiye'de turizmin başladığı yer... Ege yeniden turizmde öne çıkacaksa bunun ilk adımı Egeli bir Kültür ve Turizm Bakanı'nın kabinede görev yapması olacaktır.

Türkiye'nin bugüne kadar 72 Kültür ve Turizm Bakanı olmuş.

Bunlardan sadece ikisi kadın ve onlar da 1 yıldan az görevde kalabilmiş.

İzmir ve AK Parti kulislerinde bir süredir Nükhet Hotar'ın adı bu bakanlık için yoğun bir şekilde konuşuluyor.

Hotar, AK Parti'nin ve Meclis'in en tecrübeli kadın milletvekillerinden biri...

2002'den beri parti üst yönetiminde..

AK Parti Kültür ve Turizm için bir kadın vekil düşünüyorsa; Hotar bu iş için biçilmiş kaftandır...

Türkiye'de turizmin başladığı, sayısız kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmış Ege'den bir kadın siyasetçinin o makamda görevlendirilmesi son derece anlamlı olur. Yunanistan'ın ilk kadın Kültür Bakanı Melina Mercouri'nin ülkesine yaptığı katkılar bugün bile hala akıllarda.

Atina'yı 1985 yılında "Avrupa Kültür Başkenti" seçtiren oydu... Bakanlığı boyunca Yunanistan'dan yurtdışına kaçırılan tarihi eserleri Avrupa'dan getirmek için bir dedektif gibi çalıştı.

"Biz kadınlardan iyi bakan çıkıyor... İyi siyasi kararlar alıyoruz" diyen Mercouri'den sonra Ege'nin öteki yakasından Kültür ve Turizm Bakanı olarak bir kadın da biz çıkaralım.

Fena mı olur...
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA