• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Parti Meclisi'nde 12 Egeli

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.01.2016, 00:00
CHP'nin değişim ve yenilenme beklentilerinin tavan yaptığı 35. Olağan Kurultayı'nda genel merkezin hazırladığı Parti Meclisi Anahtar Listesi'nde İzmir'den 10, Balikesir ve Aydin'dan birer isme yer verildi.

Bir önceki kurultayda olduğu gibi iki ayrı anahtar liste hazırlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 52 kişilik asil listesine İzmir'den Mustafa Moroğlu, İrfan Önal, Selin Sayek Böke, Kamil Okyay Sındır, Kazım Umdular, Erdal Aksünger, Zeynep Altıok, Emre Çam ve Sevda Erden Kılıç'ı aldı.

Kılıçdaroğlu, Bilim Yönetim ve Kültür Platformu kontenjaninda da İzmirli akademisyen Özkan Yıldız'ı listesine yazdı. Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Balıkesir Mİlletvekili Ahmet Akın da Kılıçdaroğlu'nun 52 kişilik anahtar listesine isimlerini yazdırmayı başardı.

KOCAOĞLU FAKTÖRÜ

PM listesine İzmir'den girenlerin büyük bölümünün Aziz Kocaoğlu-Alaattin Yüksel ikilisiyle siyaset yapan isimler olması dikkat çekti. Sevda Ertan Kılıç, Mustafa Moroğlu, Kazım Umdular gibi kendisine yakın isimleri genel başkanın anahtar listesine monte eden Kocaoğlu, Yüksek Disiplin Kurulu listesine de Şehrazat Mercan'ı yazdırdı.

PM'nin Diyarbakırlı üyesi olarak bilinen ancak Buca'da ikamet eden İrfan Önal da Kocaoğlu-Yüksel ekibine yakınlığı ile biliniyor.
Milletvekili Zeynep Altıok'a da bu ikilinin itiraz etmediği hatta PM listesine alınması için destek verdikleri öğrenildi.

AKSÜNGER SÜRPRİZİ

PM'ye istediği isimlerin neredeyse tamamını yazdıran Kocaoğlu, yıldızının hiç barışmadığı Kamil Okyay Sındır ve Erdal Aksünger'in listeye girmesine ise engel olamadı.

Milletvekili Musa Çam ise kendini olmasa da oğlu Emre Çam'ı Kılıçdaroğlu'nun listesine yazdırmayı başardı. Milletvekili Selin Sayek Böke de anahtar listede kendisine yer buldu.

DEĞİŞİM LAFTA KALDI

Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Bülent Tezcan, Haluk Koç ve Bülent Kuşoğlu gibi isimlerden vazgeçmemesi örgütün değişim beklentilerini boşa çıkardı.

Anahtar listede partinin ulusalcı kanadına hitap edecek isimlere neredeyse hiç yer vermeyen Kılıçdaroğlu'nun Gülseren Onanç ve Zeynep Altıok gibi Y-CHP çizgisinde olan isimleri tercih etmesi dikkat çekti.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA