• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Pastacılıkta yeni trendler... ZEKERİYA MUTLU

Pastacılıkta yeni trendler...

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.04.2016, 00:00
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Alman menşeli İREKS Gıda Sanayii Firması arasında imzalanan Pastacı Esnafına Yönelik Uygulamalı Eğitim İşbirliği Protokolü, İESOB Uygulamalı Eğitim Oteli'nde hayata geçirilmiştir.
Birlik Otel'de düzenlenen eğitimlerle, pastacılık sektöründe faaliyet gösteren usta, kalfa ve çırakların vizyonlarının gelişmesine katkı sağlanması ve sektöre dinamizm getirilmesi hedeflenmektedir.
Pastacılıkta Yeni Trendler adı altında düzenlenen uygulamalı eğitimler, Alman pasta ustası ve demo şefi Thorsten Lindenlauf ile ekibi tarafından verilmektedir.
İzmir Birliği, Uygulamalı Eğitim Oteli'ni iki gün boyunca pasta sektörünün üyelerine tahsis etmiştir. Eğitimlere sadece İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası üyesi ustalar değil, pastacılık eğitimi alan, geleceğin ustaları öğrenciler de katılmaktadır.
İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası'nın girişimiyle UMEM kapsamında pastacılık eğitimi alan öğrencilerimiz, Avrupalı ustalarının uygulamaları ve teknikleri hakkında geniş bilgi edinip, daha şimdiden kendi sektörel vizyonlarını geliştirme şansını bulacaklardır.
Eğitimlerde ayrıca yeni ürünlerin tanıtımı yapılacak, Alman pasta ustaları ile Türk meslektaşlarımız arasında karşılıklı bilgi alışverişi de sağlanacaktır.

FIRINCILARIN EĞİTİMİ

Pasta ustalarımızın, kalfalarımızın, çıraklarımızın vizyonlarını ve ürün yelpazelerini geliştirecek eğitimler ileri tarihlerde de sürdürülecek ve çeşitlendirilecektir.
İlk etapta pastacılık sektöründe başlatılan eğitimler, fırıncılık sektörüne yönelik olarak da sürdürülecektir. Fırıncılık sektörü için yapılacak çalışmalar kapsamında; mevcut ekmek çeşitlerinde kalite artırımı, değişik ekmek çeşitleri, diabet ekmeği ve glütensiz ekmek imali gibi çeşitli konularda fırıncılarımızın eğitimi sağlanacaktır. İESOB ile İREKS firması bu yönde yapılacak eğitimlerin hazırlığı konusunda da son aşamaya gelmiş durumdadır.

TÜKETİCİ MEMNUNİYETİ

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, bu eğitimlerle gerek pastacılık gerekse de fırıncılık sektöründe çalışan esnaf ve sanatkarlarımıza yenilikçi bir anlayış kazandırmayı, bu şekilde ürün yelpazelerini geliştirmelerini ve zincirin devamında, ticari faaliyetlerine olumlu yönde ivme kazandırmalarını amaçlamaktadır.
Ayrıca eğitimler sayesinde sektörlerdeki kalite çıtasının yukarıya taşınacak, bunun doğal sonucu olarak da tüketici memnuniyetinin artırılması ve toplum sağlığının korunmasında önemli adımlar atılacaktır.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA