• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Ajda Pekkan, bugün en sevdiği şehirde

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.06.2011, 00:00
Benim en çok sevdiğim Ajda'm, bugün en çok sevdiği şehir olan İzmir'de.
Canım arkadaşım Ajda'm çok az sanatçıda, belki de hicbirinde bugüne kadar görmediğim bir performansla yaz maratonuna girdi. Helal olsun sana güzel arkadaşım. Tabii ki bu muhtesem performansı bazı basın mensupları -Esprit de contradiction- yani terslik anlayışı esprisi ile hani yazdım densin diye, överek degil de söverek yazmak istediler. Ama Ajda'm her zamanki olgunluğu ve kalitesi ile sadece onüne bakarak yoluna devam etti. Düşünün geçen hafta aradığımda Konya'da çıkan superin üstü süper star dostum, birkaç saat sonra Ankara idi, akşamına Trabzon'daki performansı için, aynı dün gece Antalya'dan İzmirlilerle, en sevdiği şehir olan İzmirlilerle bulusmak için uçtuğu gibi. Keşke o buradayım diyen bazı genc ikonlarımız biraz olsun ibret alıp hani şan dersi imiş, idmanın hakikisi imiş, diyetin bilinçlisi imiş gibi, daha birçok star kriterlerini yapabilseler de 40 seneyi aşkın suredir sesi, müzik kültürü, görüntüsü ve daha çok ama daha birçok özelliği ile 1 numaranın üzerinde oluşu... Yani dokunulmazlığı hak edişidir.
Yıllarını hatta ömrünü müziğe ve sanatın kaliteli her şekline, görsel ve fiziksel en üst noktada olan bu sanatçı kardeşime ne hikmettir ki, örnek almanız gereken, yılların bir iki basın mensubu tarafından yazılmış yazıyı okuyunca çok üzülerek patladım ve bu iki satırı yazmak zorunda hissettim kendimi. Satırlarımda her zaman sadece pozitif anılarımı ve görüşlerimi size aktardığım için ilk veya ikinci kez böyle bir minik yazı yazmak zorunluluğunda hissettim kendimi. Hele hele bu kişiler hepimizin yanında Ajda'mızı ayakta alkışlayan kişilerse insan üzülüyor. Ne olmuş ki, ne demis ki, sen kendinde İzmir halkı hakkında bir yazı yazmayı, İzmir halkını ve hem kendisinin çok sevdiği hem de İzmir'in çok sevdiği Ajda'ma nasıl bir karşılama yapacağını yazabiliyorsun. İzmir Türkiye'nin en aydın, en modern ve en hak hukuk bilen şehridir. Bazı İzmirliler sadece yazı yazacaklarında, İzmir'i istedikleri şekle sokmasınlar. Ne demiş de ters bir yazi yazabiliyoruz Ajda'ma. Bir cümle ile tüm yılların tüm güzelliklerini silebiliyor muyuz? Size ne bu hangi sanatçı hangi büyüğü beğenir, takdir ederse.

BU KEZ BİRLİK OLALIM

Herkesin limitsiz hürriyeti olan ve olacak olan bu ülkede kim kimin fikrini baltalamak veya yanlış anlamak veya yanlış anlatmak hakkına sahiptir. Ne olur bari sanatta gercek sanatta birlik olalım. Boş verelim geçici egolarımızı. Birbirimize destek olalım, köstek olmak yerine. Ajda'm İzmir seni özledi, sen seni medeni bir şekilde özleyenleri bekleyenleri gör. Hani şöyle bir iki satırla onlara da yakışmayacak ufak yazıları yazanlar bile ayakta alkışlamak için günlerini bekliyorlar. İzmir'de, İstanbul, Ankara, Konya, Antalya, Trabzon'da... Sen çok ama çok büyük alkışlara layıksın ki, bir sanatçı için bu en güzel armağanı, bu ülke insanı sana kucak dolusu verecek guzel, sanatçı dostum. Hoşgeldin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA