• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

'Miami Beach'e hoşgeldiniz'

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.11.2011, 00:00
Okyanus kıyısındaki gökdelenleri, kilometrelarca uzunluktaki bembeyaz kumsalları, lagünleri ve palmiyeleri ile Miami Beach, gençlere de yaşlılara da hem çok rahat hem de çok keyifli bir yaşam sunuyor

Atlanta'dan, ki dişarının soğuk olduğu belli idi, sıcacık Miami'ye geçmek pek güzel oluyor. Bu arada İstanbul'dan Almanya üzerinden gelen Lale Abla (Yazıcı) ve Bahar, Ozan Şer ile çocukların da vardığını ve de kiraladıkları daireye yerleştiklerini, bizi beklediklerini öğrendik.
Size tavsiye, (bilenler bilir gerçi) Amerikaya giderseniz mutlaka T mobile telefon firmasından 30 dolarlık bir telefon ve yanında verdikleri özel Avrupa hattı çipini alın. İstediğiniz kadar köntör yüklüyorsunuz. Tüm Amerika numaraları Avrupa'daki sabit telefonları (ev, dükkan gibi) bedava, Amerika dışındaki cep numaralarını çok ucuz bir tarifeden arayabiliyorsunuz.

YAĞMURLU SICACIK BİR HAVA

Miami Havaalanı'na indiğimizde sıcacık bir hava bizi karşıladı. Eve yaklaşıyorduk ki bir yağmur bir yağmur, muhteşemdi inanin. 22. kattaki Ozanların kiraladıkları daireden gece etraf harika görülüyordu. Yürüme mesafesinde aynı caddenin üzerinde benim kaldığım, filimlerde gördüğümüz motel görünümünde, etraftaki gökdelenlerin aksine 2 katlı havuzlu deniz kenarında minicik bir otele yerleştim. Travelodge Monaco... Yatağın temiz, odan bakımlı, havuz önünde, okyanus ardında, hemen karşında sabaha kadar açık Wallgreens. Bilirsiniz Wallgreens, eczane adı altında, meyveden yoğurda, hediyelik eşyadan ev aletlerine, meyve sularından oyuncaklara elektrikli eşyalara, keklere, reçellere kadar her şeyin bol çeşitte bulunduğu konseptler. Çok sevdiğim E kanalını açıp bol bol Amerikan magazini seyrettim.
Sabah erkenden Hayri Abilerin yanına yürüdüm. O, çoğu bembeyaz birbirinden şık dev gökdelenler karşıma çıktı. Burası Miami Beach ... Hepsinin bir yanı, kilometrelerce uzanan kumsal ve Okyanus. Diğer yanı boydan boya dev palmiyeler ve Colin's Road. Caddenin diğer yanı yeşillikler içinde lagunalar. Buraları denizin kara içine giren ve de görüntüleri ile tabiat harikaları, villalar ve yeşilliklerle kaplı. Bu uzun mu uzun Miami'de bir uçtan diğerine uzanan Collins Avenue üzerinde sizin için daha da şık minik otellere baktım. En iyilerinden biri 1700 Collins Av. üzerinde 'Clairmont Hotel'. Rahatlığı ve şıklığı yanında fiyatı 100 dolar civarı.

OKYANUS MANZARASI

Gelgelelim Sayan Residansa, hani 22. kattaki dairenin konumuna. Balkona çıkınca şöyle bir başınız gidip geliyor. Kilometrelerce kum, okyanus, dev rezidanslar. Hepsinin altında havuzları, kumsala inince görevliler anında şezlonglarınızı, havlularınızı, şemsiyelerinizi hallediyorlar. Etrafınıza bir bakıyorsunuz ki gençler, yaşlılar, kilometrelerce süren koşularına başlıyor veya devam ediyorlar. Burası görüyorsunuz ki her yaşın her gereksimini en rahat ve en tabii hali ile hallediyor. Yaşlılar ve gençler arasında bir fark yok. Her yaş, kadın, erkek, herkes istediği gibi giyiniyor, yürüyor, organik besleniyor, arabasına, otobüse, uçağa atlıyor, istediği yere gidiyor... Kısacası herkes tertemiz bir tabiat içinde istediği şekli ile hayatını yaşıyor.

HER YER BİRBİRİNDEN GÜZEL

Miami, Florida'nın eyaleti. En mühim geliri de turizm. Biz Miami Beach'te idik. Sonradan gezmelerle öğrendiğime göre, hemen yakınımızda Sunny Isless Beach, en güneyde bir kaç saatliğine doyamadığım Key Largo, apayrı bir kıyı şeridi Palm Beach, muhteşem evlerin, malikanelerin dizi dizi sıralandığı Hollywood Beach, hemen yolun üzerinde yine harika evleri olan Hallandale Beach, bir de şehir merkezi Down Town var ki apayrı bir yerdesiniz, Miami'de yaşayan Türk arkadaşlarımın otudukları ikinci havaalanı yakınında kalabalık bir yerleşim merkezi Lauderdale (ki daha sonraki sayfalarda size epey bahsedeceğim) daha nereleri nereleri...

BİRAZ DA ALIŞVERİŞ
Eeee Miami'ye gelmişken biraz alışverişten bahsetmemek olur mu? Avrupanın hemen hemen hiçbir ülkesi ile mukayese edemeyeceğimiz fiyatları var Miami'nin. Tabii ki burada Avrupa top markalarına rağbet etmezsek. Aynen Avrupa'da Amerikan markalarının daha yüksek fiyatları olduğu gibi. Miami'de çok sayıda alışveriş merkezi olduğu kesin ama bizim en çok rağbet ettiklerimiz, Aventura Mall, Bal Harbour, Falls ve Boca Raton. Bunlar gezebildiklerim.
Boca Raton ,konumu bakımından üst düzey bir semtte olduğu için epey şık, bu şıklığın yanı sıra bu alışveriş merkezinin ne kadar şık mağazalar sunduğunu tahmin edersiniz.
Falls, aynı New York'taki Woodberry gibi ayrı ayrı villalardan oluşan epey büyük bir mall. Açık havada gezdiğiniz için bulutsuz, yağmursuz günleri seçin gitmek için.
Miami yazımın devamında muhteşem Aventura mall ve ve Bal Harbour...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA