• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Tire'de özel bir mekan

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.12.2011, 00:00
Geçtiğimiz pazar çok sevdiğim Gamze Yemişçi, Aysel (Uysaler) ve Levent epey yorgun geçen hafta sonunun son gününde Gamze'nin teklifi ile (zaten bildiğinizii tahmin ettiğim) harika bir yere gittik; Tire'de Kaplan Köyü'ne... Her şeyin başında inanılmaz temiz bir havaya ve manzaraya sahip olan bu beldeye girer girmez artık çok az yerde tattığımız bir "ohh" çekebiliyoruz. Minik bir temiz hava turundan sonra kaptan köyü cam restorana geçtik. Hani sipariş verelim diye girdiğimiz tertemiz mutfakta dizilmiş menüyü görünce "işte bu." diyorsunuz. 1993'ten beri faaliyette imiş. Düşünün anne Giritli, baba Arnavut. Harika ot yemekleri yanı sıra kavurma pancar, şevketi bostan, keşkek, yumurtalı ot kavurma, kuzu kulağı yer elması ile yoğurtlu ezme, hakikintire köftesi vs vs...
Tüm menüler her gün taze taze hazırlanıyor. Hele yemekten sonra masaya gelen karadutlu lor, ceviz krokan (ballı, tereyağlı), özel organik sütle yapılan sakızlı dondurma, yöresel kestane püreden sonra söyleyecek bir söz kalmıyor. Her gün yenisi hazırlanan menüyü sunan bu çok başarılı anne-baba'yı (Cahide - Fatih Gönenç) temsil eden oğulları Çağlar sizi en iyi şekilde ağırlıyor. Son zamanlarda yediğim en güzel yemeklerden biri idi. Tavsiye ederim. Gamze'cim tavsiyenle bin yasa... Bu arada Gamze'nin sahibi olduğu "Verde" yağlarından evde Mübiş'in pişirdiklerini tatsanız restoran açmayı teklif edersiniz.

LOUJAİN AKŞAMI
Geçen yıl ilki yapılan ve de epey eğlenceli geçtiğini duyduğum moda gecesi bu akşam tekrarlanıyor. Alsancak yine rengarenk olacak. Duyduğuma göre Alsancak mağazaları epey bir hazırlık yapmış. Şu an İstanbul'dayım. Ama pazartesi dönmek üzere ben de geliyorum. Alsancak renkli moda gecesi ile başladıktan sonra Alsancak renkli eğlence gecesi ile devam edecek gibi... Benim canım arkadaşım, Türkiye'nin tepedeki işletmecilerinden Candan Topdemir işletmesini yaptığı, İzmir'in en sık ve en büyük resto- night club'ı "Lou Jain"de Ozan Doğulu'yu İzmirlilerle buluşturuyor. Bu gece İzmir'de yeni yıl gecesi provası var adeta.. Tüm gece ful eğlence. Şimdiden rezervasyonların üst rakamlara ulaştığını var sayarsak nefis bir gecenin sizleri beklediğine şüphe yok.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA