• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Klasik ve caz tınıları iki piyanoda buluşacak BÜLENT GÜRLÜK

Klasik ve caz tınıları iki piyanoda buluşacak

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.12.2012, 00:00
Klasikleri yorumlayan olağanüstü yeteneğinin yanında, caz piyanistliğindeki ustalığıyla geniş bir hayran kitlesini peşinden sürükleyen Burçin Büke'nin bir önemli yönü de 'yenilikçi' kimliğidir.
Burçin bir yol ezberleyip, robot gibi o sınırları aşmadan yürüyen sanatçılara benzemez. Sürekli kendini tekrar etmek yerine, farklı konseptlerle risklere atılmayı sever. Hayatının her evresinde yeni bir sürpriz ve müzik kariyerini zirveye taşıyan ivmelerle karşılaşırsınız.
Bir bakarsınız ünlü bestecilere yer verdiği albümler, bir bakarsınız bebekler için özel seçkilerden oluşan CD'ler çıkarmış... Sonra doğanın insanı büyüleyen sesleri dökülür onun notalarına. 'Foça Tangosu', 'Kordonboyu' besteleri gelir peşi sıra...
Caz grubuyla verdiği resitaller, ressam İsmail Acar'ın renkleriyle müziğini buluşturan etkinlikler, 'bir yazarın piyanistle buluşması' kapsamında Kürşat Başar'la düzenledikleri konserler birbirini izler.
***
Şimdi de, dokunuşların bir diğer ustası Cana Gürmen ile Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde yeni bir ilke imza atmaya hazırlanıyorlar.
20 Aralık Perşembe akşamı iki piyanist, klasik müzik ve cazı dansa kaldıracak eserleri birlikte seslendirecek. Shostakoviç'ten Bolling'e uzanan nefis bir müzik yelpazesi sunacak Burçin Büke ve Cana Gürmen bizlere...
20 Aralık'ta Burçin Büke ve Cana Gürmen, iki piyano ile klasik ve cazı birlikte sunacak
Repertuvarına Shostokoviç, Milhaud, Gershwin ve Bolling'in eserlerini alan iki piyanistin klasikle caz melodilerini harmanladığı konsere, ikinci yarıda dünya çapındaki kontrbasçımız Yaz Baltacıgil ve baterist Müşfik Uzun da katılacak.
***
Konserde, İzmirli sanatseverlerin beğenisine ilk kez sunulacak Bolling'in eserinin ortaya çıkış öyküsü çok hoş.
70'lerde bir televizyon yapımcısı, Claude Bolling'den kısa bir program müziği yazmasını ister. Bunun üzerine Bolling, bir piyano düeti besteler. Bu müzik öylesine büyük bir yankı uyandırır ki, Bolling eserini konserde seslendirilecek bir sonat formunda geliştirir. Onun klasik ve caz tonlarında gidip gelen, 'İki Piyano İçin Sonat' adlı eserinin en büyüleyici yanı, biri klasik, diğeri caz çalan iki piyanistin aynı sahnede buluşmasını sağlamasıdır.
Bu erken yılbaşı kutlaması niteliğindeki ziyafet kaçmaz. Zira ben yer yarılsa bile orada olacağım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA