• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Sebzeli milföy

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.11.2010, 00:00
1 adet hazır milföy hamuru
250 gram kuzu eti
Yarım çay bardağı Orkide sıvı yağ
2 adet yumurtanın sarısı
2 adet havuç
2 adet kuru soğan
1 su bardağı bezelye
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Kuzu etiyle yapılan sebzeli milföy böreği için isterseniz tavuk eti ya da dana etini de tercih edebilirsiniz. Sebzeli milföy için kuşbaşı doğradığımız kuzu etini bir tencerenin içine koyup; suyunu çekene kadar iyice kavuralım. Daha sonra üzerine sıvı yağı ekleyelim. İnce ince doğradığımız kuru soğanları da ekleyelim. Soğanlar kavrulduktan sonra küçük kareler şeklinde dogradığımız havuçları ekleyelim ve tamamen pişene kadar, kısık ateşte pişirelim. Havuçlar piştikten sonra dilediğimiz miktarda tuz, karabiber ve pulbibiber ekleyelim. Birkaç dakika çevirdikten sonra tenceremizi ocaktan alalım. İndirdikten sonra bezelye ekleyerek karıştıralım. Böylece iç harcını hazırlamış olacağız. Gelelim hamurumuza... İlk olarak milföy hamurunu yaklaşık 7 santim genişliğinde ve 12 santim uzunluğunda şeritler halinde keselim. Üzerine hazırladığımız bezelyeli etli karışımdan 1 yemek kaşığı dolusu koyalım ve saralım. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Bitter çikolatalı parfe

1 paket kakaolu kremşanti
3 su bardağı süt
Yarım paket çikolatalı sos
2 paket kakaolu büsküvi
1 paket bitter çikolata
İsteğe bağlı olarak damla çikolata

Bitter çikolatalı parfe için ıÜü2 su bardağı sütü derin ve geniş bir kaba boşaltın. Üzerine kutuda bulunan 2 paket kakaolu kremşantiyi ekleyin. Karışım muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpın. Mikserle karıştırırsanız daha iyi olacaktır. Biter çikolatayı küçük parçalar halinde doğrayarak ya da rendeleyerek, çırparak krema haline getirdiğiniz kremşantiye ekleyin. Üzerine 2 paket kakaolu büsküviyi elinizle kırarak ekleyin. Hepsini kaşıkla ezerek iyice karıştırın. Geniş ve sığ bir kaba yayın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabına koyun. Diğer tarafta bir tencerede 1 su bardağı sütle yaklaşık yarım paket çikolata sosunu hazırlayın. Üzerinin kaymak olmamasına dikkat edin, bunun için sıkça karıştırın. Soğuduktan sonra dolaptan çıkardığınız parfenin üzerine eşit şekilde dökün. Dİlerseniz bitter çikolata yerine damla çikolata da tercih edebilirsiniz. Daha sonra tekrar buzdolabına koyun. Dolapta en az yarım saat beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI