• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Adana mantısı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.01.2012, 00:00
Hamur için:
5 bardak un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Çorba için:
1 yemek kaşığı biber salçası
1 bardak haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı margarin
12 bardak su
Karabiber
Tuz
Mantı içi için:
250 g yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz
Kızartmak için:
Orkide sıvı yağ

Adana mantısı için ilk olarak mantının içini hazırlayalım. Mantı içini hazırlamak için kıymaya rendelenmiş soğan, pul biber, karabiber ve tuz ekleyip iyice yoğuralım. Diğer yandan 5 bardak unu tepsiye koyalım, ortasını havuz şeklinde açalım. Yumurta, tuz ve az suyu da koyarak yumuşak bir hamur hazırlayalım. Hazırladığımız hamuru, yufkadan biraz daha kalın açıp büyük kareler halinde keselim. Karelerin ortasına hazırladığımız kıymadan koyup her bir yufka karesini önce üçgen şeklinde katlayalım, daha sonra da iki ucunu ters yöne çevirerek mantının üstüne döndürüp gül şekli verelim. Hazırlanan mantıları kızgın yağda kızartıp bekletelim. Diğer yandan çorba sosunu hazır edelm. Sos için margarini tencereye koyup salçayla birlikte 3 dakika boyunca kavuralım. Üstüne 12 bardak su koyalım, önceden haşlamış olduğunuz nohutları da içine atalım. Çorba sosunu 15 dakika kaynatıp mantıları içine atalım. 15 dakika da mantılarla birlikte kaynattıktan sonra sarmısaklı yoğurt eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.

Kaşarlı çubuklar

2 su bardağı un
250 g kaşar peyniri
160 g margarin
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Çörekotu

Kaşarlı çubuklar için önelikle unu bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın. Açtığınız havuza, rendelemil olduğunuz kaşar peynirini, margarin veya tereyağını, tuzu, pudra şekerini ve kırmızı toz biberi ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Avucunuzun büyüklüğünde yuvarlaklar yapın. Bu yuvarlakların her birini 20 santim uzunluğunda ve bir kalem kalınlığında çubuk olacak şekilde hazırlayın. Çubukları 3 eşit parçaya ayırın. Bu üç parçanın bir tarafını birleştirin. Açıkta kalan uçlarını örün. Açılmaması için uçlarını birleştirin. Üzerlerine yumurtanın sarısını sürün. Çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI