• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CANAN DÜZDOL

Domates soslu barbun

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.06.2012, 00:00
8 adet barbunya
1 çorba kaşığı tereyağı
1 küçük soğan
2 orta boy dolmalık biber
4 orta boy domates
1 defne yaprağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
1/3 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Yarım tatlı kaşığı biberiye
1 küçük limon
16 adet yeşil zeytin

Domates soslu barbun için öncelikle fırını orta hararette ısıtalım. Soğanı piyazlık doğrayalım. Dolmalık biberin, sap ve çekirdekli kısmını çıkarıp attıktan sonra ince ince keselim. Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra, iri zar biçiminde doğrayalım. Barbunyaları temizleyip bol suyla yıkayalım. Limonu ince ince dilimleyelim. Küçük bir tencerede, tereyağı orta ateşte eritelim. Yağ erir erimez soğanı katıp 2 dakika karıştırarak sote edelim. Biberi ilave edip birkaç kere karıştırdıktan sonra domates, defne yaprağı, tuz ve karabiberi koyup 5 dakika pişirelim. Tencereyi ateşten alalım. Dereotunu ilave edip karıştıralım. Barbunyaları, cam kaba yerleştirelim. Üzerlerine biberiyeyi serpelim. Domates sosunu balıkların üstüne döküp, üstüne limon ve zeytinleri koyalım. Kabı, ısıtılmış fırına verip 20-25 dakika pişirelim. Yaklaşık 45 dakika sonra kabı fırından alıp, balıkları sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.

Ayranlı çörek

3 su bardağı un
Yarım paket margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı koyu ayran
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tuz

Ayranlı çörek için margarini tavada eritin ve ılınmasını bekleyin. Diğer yandan yumurtanın sarısını ayrı bir tabağa aldıktan sonra akını derince bir kaba koyun. Üzerine ayran ve margarini katıp karıştırın. Kabartma tozunu, unu ve tuzu da ilave edin ve iyice yoğurun. Diğer taraftan da iç harcını hazırlayın. Öncelikle maydanozu ve dereotunu temizleyip ince ince kıyın. Beyaz peyniri ufalayın, ardından ince ince kıyılmış olan maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hamuru elinizde açıp içine peynir harcından koyun. İkiye katlayıp tekrar top yapın. Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra fırın tepsisini yağlayın. yağlanmış tepsiye, hazırladığınız poğaçaları aralıklı olarak dizin. Üzerlerine önceden ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Poğaçalar piştikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI