• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Beta HcG’nin üçlü etkisi hızla zayıflatıyor FİLİZ İÇKE ÖNAL

Beta HcG'nin üçlü etkisi hızla zayıflatıyor

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.02.2011, 00:00

İştahı frenliyor, fazla yağları hedef seçiyor, psikolojik yönden rahatlatıyor


Dünyada 25 yılı aşkın süredir kilo verme tedavisinde kullanılan Beta HcG hormonu, anne karnındaki plasentadan özel yöntemlerle elde ediliyor. Yöntemin ülkemizdeki ilk uygulayıcısı olan Dr. Ahmet Refik Sayman, Beta HcG'nin çok özel bir hormon olduğunu belirterek etkinliği hakkında şu bilgileri veriyor: "Bebeğin oluşması için vücutta her şeyin bir uyum ve harmoni içinde olması gerekiyor. İşte bu dengeyi Beta HcG sağlıyor. Hamile kadınlarda bu hormonun en yüksek seviyeye ulaştığı ilk 4 ay boyunca vücutta hiç yağlanma olmaz. Çünkü Beta HCG yağlanmayı önlüyor. Hormonun bir başka etkisi de vücutta yağ depolanmasına neden olan bir hormon salınımı varsa bunu da baskılayarak engellemesi."

ERKEKLERE DE FAYDALI
Beta HcG'nin kilo verme yöntemlerindeki etkinliğine dair dünyada pek çok araştırma yapıldığını, bunlardan birinin de Viyana Üniversitesi'nden Dr. Erich Müller'in çalışması. Çalışmaya göre hormonal dengede bozulma, özellikle göbek bölgesindeki yağ birikiminin başlıca sorumlularından biri. Örneğin erkeklerde belli bir yaşa kadar düzenli ve yeterli miktarda vücut tarafından salgılanan testosteron ve DHEA hormonu, stres hormonu kortizol'ün karşı oyuncusu olarak karın bölgesinde yağlanmaya karşı mücadele veriyor. Ancak ilerleyen yaşla birlikte bu hormonların azalması bu mücadelede kortizol'ün etkisinin baskın gelmesine, dolayısıyla yağlanmanın hızlanmasına neden oluyor. Beta HcG, burada devreye giriyor ve azalan yağ yakımı yeniden hızlanıyor. Beta HcG'nin hamile kadın vücudundan elde ediliyor olmasının erkekler bir dezavantaj olmadığını dile getiren Dr. Ahmet Refik Sayman, "Çünkü Beta HcG hormonu nötr bir hormondur, ne eril ne de dişil özellik taşımaz" diyor.
-Beta HcG, hamile kadın vücudundan nnasıl bir yöntemle elde ediliyor?
Beta HcG hormonu hamile kadın vücudundan elde edildikten sonra kristalleştirilerek ürün haline getiriliyor. Bu sayede herhangi bir hastalık geçirme riski de taşımıyor. Hollanda'da üretilen bu ürün, ülkemize ampul formunda ve soğuk zincirle taşınarak geliyor.
2-8 derece arasında saklanması gereken ürün, hastalara soğuk zinciri kırmadan özel çelik termoslarla veriliyor.

UYUM VE DENGE SAĞLIYOR
-Beta HcG'nin kilo verdiren etkisi nasıl ortaya çıkıyor?

Bu hormon birkaç yolla etkisini gösteriyor. Bunlardan bir tanesi beyinde "hipotalamus" adı verilen iştah merkezini baskılaması. Ama ortaya sınırsız bir iştahsızlık durumu çıkmıyor. İştahı doğal, olması gereken hale getiriyor. Bebeğin oluşması için vücutta her şeyin bir uyum ve harmoni içinde olması gerekiyor. Bu harmoniyi Beta HcG sağlıyor. İlginçtir, hamile kadınlarda bu hormonun en yüksek seviyeye ulaştığı ilk 4 ay boyunca vücutta hiç yağlanma olmaz. Çünkü Beta HCG yağlanmayı önlüyor. Bu da ikinci etki mekanizması. Bir başka etkisi de hormon düzeyini etkilediği için vücutta yağ depolanmasına neden olan bir hormon salınımı varsa bunu da baskılayarak engellemesi.

KİŞİYE ÖZEL DÜZENLEME
-Beta HcG ile kilo vermek isteyen herkese standart bir formül mü uygulanır?

Tedavinin her aşaması kişiye özel düzenlenir. Verilen HCG hormonunun dozu değişmez ama günlük kalori ihtiyacı kişiden kişiye değişir. İlk 23-24 gün düşük kalorili ve arındırıcı bir detoks diyeti uygulanır. Beta HCG vücuda verilmeye başladıktan 3-5 gün sonra iştah azalması diyete başlanır.
-Tedaviye başlamadan test yapıyor musunuz?
Kişiler Beta HcG ile kilo vreme programına alınmadan önce detaylı tahlillerle hormon seviyeleri, guatr, karaciğer fonksiyonu, kolesterol, şeker, kan yağları gibi değerler kaydediliyor. Bunların herhangi birinin yüksek veya sınırda olması tedaviyi etkilemiyor. Tersine program ilerledikçe, sağlıklı kilo vermenin pozitif etkisine bağlı olarak mevcut hastalıklarda iyileşme gözlemleniyor.
-Acıkma hissi Beta HcG küründe nasıl engelleniyor?
HcG hormonu ile yağ hücrelerinden yağların çözülmesi sonucu vücuda yeterli kalori sağlanır. Bu da günlük aktivite için kişiye yeterli miktarda enerji sağlar. Bu nedenle kişiler açlık ve yorgunluk hissetmez.
-Bu yöntemden yararlanamayacak kişiler var mı?
Sadece doğum kontrol hapı kullanan kadınlar ve meme kanseri olan erkekler Beta HcG tedavisinden yararlanamazlar. Meme kanseri olan kadınlar için ise böyle bir kısıtlama yok. Tam tersine araştırmalar Beta HcG'nin, bayanlardaki meme kanserini önlediğini, hatta tedaviye yardımcı olarak kullanılabildiğini ortaya koydu. Doğum kontrol hapı kullanan kadınlar da bu hapları bıraktıktan bir hafta 10 gün sonra bu küre başlayabilir.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA