• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Obezite ile savaşta Beta HcG desteği FİLİZ İÇKE ÖNAL

Obezite ile savaşta Beta HcG desteği

filizicke@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.02.2011, 00:00
Dr. Ahmet Refik Sayman: Şişmanlığı inceleyen her doktor bilir ki birçok obez hasta aslında kalori açısından yetersiz, ihtiyaçlarını karşılamayan diyetler sırasında da kilo almaktadır. Bu yüzden de, bir başka mekanizmayı devreye sokmak gerekir

Dünyada 26 yılı aşkın süredir, ülkemizde de son 6 yıldır uygulanan Beta HcG hormonu ile zayıflama programının ülkemizdeki ilk uygulayıcısı Dr. Ahmet Refik Sayman'la yaptığımız röportajın son bölümünde, programa bizzat katılan Tülin Onat'ın yaşadıklarını bulacaksınız.
Ama öncesinde yönteme dair birkaç hatırlatma yapalım. Beta HcG hamilelikle birlikte anne vücudunda yükselmeye başlayan bir hormon. Hollanda'da hamile kadın vücudundan özel yöntemlerle elde edilen Beta HcG hormonu, etkisinin kaybolmaması için soğuk zincir içerisinde korunarak ülkemize getiriliyor. Hastalara göbek deliği çevresindeki yağlı dokuya insülin iğnesi ile enjekte edilen hormon, iştahı baskılayarak ve fazla yağları hedef alarak kilo verimine yardımcı oluyor.

BİR KÜR= 60 GÜN
Bir kür ortalama 60 gün kadar sürüyor ve bu süre boyunca her gün bir hormon iğnesi yapılıyor. Hormonun iştahı baskılayan etkisi en geç 7'inci gün ortaya çıkıyor. Sebze meyve ağırlıklı, yağ ve karbonhidrattan fakir, düşük kalorili diyete rağmen hormonun etkisi ile kişiler, yorgunluk, stres ve açlık hissi yaşamıyor.
Beta HcG, kadın vücudunda üretilmesine rağmen cinsiyetsiz bir hormon. Cinsel özellikler üzerine hiçbir etkisi olmayan hormonu bu özelliği nedeniyle erkekler de güvenle kullanabiliyor.
Haftalar içinde verilen kiloların etkisi ile tansiyon, diyabet, uyku apnesi, depresyon gibi birçok hastalıkta da iyileşme görülüyor. Kür başlangıcında ayrıntılı vücut analizi ve kan tahlilleri yapılıyor ve belli aralıklarla tekrarlanan bu tahlillerde yağ oranındaki azalmanın yanı sıra genel sağlık durumundaki iyileşme de açıkça görülebiliyor.
Beta HcG, mucize bir yöntem olarak algılanmamalı. Yağdan fakir bir diyet ve hafif tempoda bir egzersiz programının kür boyunca uygulanması gerekiyor. Burada hormon, iştahı baskılayarak ve kilo kaybının daha fazla miktarda olmasını ve sadece fazla yağdan olmasını sağlayarak kişiye kolaylık sağlıyor. Bunlar Dr. Ahmet Refik Sayman'ın yöntem ile ilgili aktardığı bilgilerin bir özeti.

Büyük bir evrim geçirdim!

8 ayda 45 kilo veren 40 yaşındaki Tülin Onat, Beta HcG ile tanışma ve uygulama sürecini şöyle anlatıyor: "Yaz yaklaşırken hepimiz fazla kilolarımızdan panikleriz. Derhal en yakın spor salonuna üye olunur ve aklımıza esen bir diyete başlarız. Evet, aç aç saatlerce salonda ter dökerek hedefe ulaşırız. Ancak yazın ortalarında uyguladığımız sağlıksız beslenme işkencesi bir bahane ile patlak verir. Onca zahmete katlanılarak kısa sürede bilinçsizce verilen kiloları kolayca, üstelik fazlası ile geri alırız. Bilinçsizce gerçekleştirdiğimiz bu zayıflama sürecinde gözden kaçırdığımız en önemli noktalar sizce nedir? Bence, sağlıksız beslenme, kas ve sıvı kaybı sonucu yaşanan halsizlik, uygulanan sağlıksız beslenmenen uzun ömürlü olmaması, geçici ve sağlıksız olarak verilen kiloların muhafaza edilememesi...
Sayısızca denemeden sonra anladım ki kalıcı çözüm için beslenme alışkanlığımı profesyonel yardım alarak değiştirmeliyim. İşte tam da bu noktada Haziran 2008'de yaşam kalitemi değiştirecek olan Beta HcG yöntemi ile tanıştım..."
-45 kiloyu verme öykünüz nasıl başladı?
Geniş kapsamlı sağlık taramasından sonra hedefler belirlendi ve artık uzun zamandan beri başaramadığım "sağlıklı yaşama merhaba" anlayışına start verdim. 8 ay içerisinde 45 kilo verdim. İnanılmaz değil mi? Hayatımda ilk defa aç kalmadan ve diyet yapıyor olmanın stresine girmeden, yüksek bir moral ve motivasyonla söz konusu kiloyu sağlıklı olarak Beta HcG yöntemi ile vermeyi başardım. 45 kiloyu verdikten sonraki ölçümlerde çıkan memnuniyet verici sonuç ise kas ve sıvı-protein kaybının yaşanmamış olmasıdır. 45 kg=kalbedilen salt yağ miktarıdır. Olağanüstü!
Bana göre tedavi üç aşamadan oluşuyordu:
* Aç kalmadan sağlıklı beslenme ile kilo kaybının gerçekleşmesi
* Kas ve sıvı kaybı olmadan asıl hedef olan yağ oranının düşürülmesi
* Verilen kiloların korunması
-Verdiğiniz kiloları koruma aşaması nasıl geçti?
Birinci ve ikinci aşamaları başarı ile tamamladım. Tedavim bitti. Bu süreçte gösterdiğim başarıdan dolayı artık yola tek başıma devam edebileceğim söylendi. Bence en önemli aşamaya gelinmişti: Verilen kiloyu muhafaza etmek veya daha ileriye taşımak. Büyük sına, yani öğrendiklerimi tek başıma uygulama zamanı gelmişti. Beta HcG yönteminden bağımsız olarak 10 ay geçirdim. Sanırım en iyi cevap analiz değerlerimdir. Yağ kaybı 55 kg'a ulaşmış, kas oranında 7,5 kg artış sağlamıştım.
-Artık çok iyi hissediyor olmalısınız...
Şu anda sırtıma 55 kilogramlık bir ağırlık verseler sanırım en fazla üç adımı zorlukla atabilirim. Beta HcG ile tanışmadan önce bu ağırlığı gittiğim her yere götürmüşüm! Büyük bir memnuniyetle gerek fiziksel gerekse ruh sağlığımda ve gerek beslenme alışkanlıklarımda büyük bir evrim geçirdiğimi söyleyebilirim.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA