• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
3 yabancıya dönüldü GÜRKAN ERTAÇ

3 yabancıya dönüldü

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.04.2010, 00:00
YENİ ASIR "SMAÇÖR" Köşesi, filede bir yanlıştan dönülmesini sağladı, yayınımızın da etkisiyle AROMA Liglerinde yabancı oyuncularda 2+2 uygulamasından vazgeçildi, kulüplerin yurtiçi ve yurtdışı başarılarında önemli rol oynayacak 3 yabancıya dönüldü. Geçen haftaki köşemizde 2+2'nin hem kulüplerin Avrupa Kupalarındaki başarılarını olumsuz etkileyeceğini, hem de yerli oyuncuların transfer ücretlerinde astronomik yükselişlere yol açacağını duyurmuştuk. F.Bahçe Acıbadem'in Maslak Acıbadem Hastanesi'nde düzenlediği toplantıda, Federasyon Başkanı Erol Ünal Karabıyık ile 1.Liglerde oynayan kulüplerin yetkilileri bir araya geldi. Karabıyık, "3 yabancı"da karar kıldıklarını bildirdi. Yabancı oyuncu sayısının 3+2'den 2+2'ye düşürülmek istenmesindeki amacın, yerli oyunculara daha çok forma şansı vererek gelişmelerini sağlamak ve milli takımı daha başarılı kılmak olduğunu belirten başkan, "Yerli oyuncular, 3+2 uygulamasına göre çok daha fazla forma şansı bulabilecek. Ayrıca sezonun 6. haftasından itibaren oynanan toplam sayı ve setin 3'te 1'i oranında forma giymemiş oyunculara kulüp, geçici transfer hakkı verecek. 3 yabancı oynatmayan takımlar, geçici transfer zorunluluğundan muaf tutulacak" diye konuştu. Karabıyık, milli oyuncuların, 2-3 haftalık periyotlarla 2 günü geçmeyecek süre için milli takım kamplarına gönderilmeleri için kulüplerle uzlaştıklarını açıkladı.

Yavru KSK 3.Lige çıktı
Karşıyaka Spor Kulübünün alt yapısını oluşturmak, Birinci ligde mücadele eden ekibe voleybolcu kazandırmak amacıyla sezon başında Karşıyaka'da kurulan ve başkanlığını Onursal Başkan Selçuk Yaşar'ın torunu Koral Kalpaklıoğlu'nun yaptığı Karşıyaka Voleybol Kulübü bayanları büyük başarıya ulaşarak Bölgesel Lig'den 3.Lige yükseldi. Karşıyakalılar Denizli'deki Play-Off maçlarında muhteşem sonuçlar aldı. 96 takımla başlayan maratonun son aşamasında Söke Belediyesi'ni ve Uşak Belediyesi'ni set vermeden 3-0 yendiler. Final için Bölgesel Ligin yenilgisiz ekibi Balıkesir Belediyesi'ni de 3-1 ile aşan Kaf-Kaf'lar, diğer grubun birincisi Marmaris Belediye'yi de yenerek şampiyonluğa uzandı. Kalpaklıoğlu, "Küçük bütçeyle kısa zamanda çok büyük başarı sağladık. Tecrübeli ve Belediye destekli bir çok zorlu rakibi geride bırakarak ilk sezonumuzda şampiyon olduk. Karşıyaka'yı Üçüncü Ligde temsilin onurunu yaşıyoruz" dedi. Ekibin başarısında antrenör Özcan Erinmezler'in de payı büyük.

Saint Joseph'i örnek almalı
İzmir Saint Joseph Voleybol Takımı, sporun her yaşta yapılabileceğinin mükemmel örneğini veriyor. İzmir Ligi'nde oynayan ekip bu sezona da iddialı giriyor. 12 takımın 2 grup halinde katılacağı ligde derece alanlar play-off'a girecek. Emektar delikanlılara ALBAŞ turizm de destek veriyor.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA