• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bulunmaz kaptan GÜRKAN ERTAÇ

Bulunmaz kaptan

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.01.2015, 00:00
Arkas Kaptanı Mustafa Ramazanoğlu, sportif kimliğinin yanı sıra eğitime verdiği önemle de takım arkadaşlarına örnek oluyor. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdikten sonra spor yöneticiliğinde yüksek lisans yapan 35 yaşındaki pasör, profesyonel sporcu olmanın, eğitime engel teşkil etmediğini gözler önüne seriyor. Üniversite yıllarında hem okulunu hem de idmanlarını aksatmadığını dile getiren Mustafa, "Takım arkadaşlarım dinlenmeyi tercih ederken, ben dersleri de kaçırmazdım. Şimdi gençlere de aynısını öneriyorum. Bu kolay değil ancak fedakarlık yapmaları gerekiyor" diye konuşuyor. Eğitimde aile desteğinin çok önemli oyduğunu vurgulayan Mustafa, "Genç sporcular okulda devam zorunluluğundan yakınıyor, ancak çabalamaları gerekiyor. Gayret gösterirlerse anlayışla karşılanırlar. İyi sporcu olmak, sadece iyi voleybol oynamak, teknik beceriye sahip olmakla bitmiyor. Eğitimli ve donanımlı olmak ayrı bir şey. Aradaki fark her zaman belli olur" dedi.

Voleybol fabrikası


Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, "Fabrika Voleybol projesinde bugün itibarıyla sayı bin ama gelecek yıllarda 10 bin ve belki de daha üst sayıda çocuğumuza ulaşmış olacağız" dedi. Mutlugil, bu sezon play-off maçlarıyla başlayıp, önümüzdeki sezon ligin tüm maçlarında hakem görüntü destek sistemini kullanmayı hedeflediklerini belirterek, "Voleybolun geleceğini şekillendirecek eğitim ve altyapı çalışmalarına büyük önem verdik. 9 ilde düzenlediğimiz mini voleybol ve antrenör seminerlerinde 852 eğitimciye ulaştıklarını, yıl boyunca hem Türk hem de yabancı antrenörleri seminerlere dahil ederek, katılımcılara tecrübelerini aktarmalarını sağladık" diye konuştu. Fabrika Voleybol Projesiyle 6-12 yaş grubundaki bireylerin sporla tanışmasını sağlamak amacıyla yola çıktıklarını da anlatan başkan, altyapılarda Türkiye'yi taradıklarını, başlama yaşını daha aşağıya çekmek için 6-12 yaş grubuna ayırdıklarını, 183 sporcuyla başlayan projede 1000 öğrenciyi aştıklarını, gelecek yıllarda 10 bin ve belki de daha üst sayıda çocuğa ulaşmış olacaklarını sözlerine ekledi. Mutlugil, FIVB ve CEV'in birkaç yıldır denediği hakem görüntülü destek sistemini bu sezon play-off maçlarından itibaren kullanmaya başlayacaklarını da ifade etti.

Erkeklerde Halkbank zirveyi çok sevdi

Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde 12. hafta tek maç dışında geride kaldı. Ligin tek namağlup ekibi Halkbank, 35 puanla zirvedeki yerini korudu. Maç eksiği olmasına rağmen 30 puanla 2. sırada bulunan Arkas'ı, deplasmanda Ziraat Bankası'nı 3-1 yenen F.Bahçe, 23 puanla üçüncü sıradan takip etti. İstanbul Belediye 21 puanla dördüncü, G.Saray FXTCR maç eksiği ve 20 puanla 5. sırada. Haftanın programı şöyle: BUGÜN: 14.00 Halkbank-İstanbul B.B. YARIN: 15.30 İnegöl Belediye-Ziraat Bankası, 16.00 Gümüşhane Torul-G.Antep Şahinbey Belediye, 14.00 Beşiktaş-G.Saray, 15.00 F.Bahçe-Maliye Milli Piyango, Pazar: 16.30 Arkas-Palandöken Belediye.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA