• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ALAÇATI’YA HAYIRLI OLSUN NECDET KESTELLİ

ALAÇATI'YA HAYIRLI OLSUN

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.08.2012, 00:00
Alaçatı Belediyesinin iyi niyetli ve ileri görüşlü yaklaşımıyla Alaçatı'ya kazandırmış olduğu tenis kompleksinin işletim ihalesi, kortlar yaz boyunca boş durduktan sonra tek kişinin katılımıyla sonuçlandı. Umarım ihaleyi kazanan genç girişimci antrenörlerimiz vazgeçmeyip, ihale bedelini öderler de hem kendileri, hem de belediye, hem Alaçatı Belediyespor Kulübü ve halk için amaçladıkları sportif hedeflere ulaşırlar. Alaçatı'ya hayırlı olsun. Teşvikse işte buyurun teşvik...
Aslında bana sorsalardı bir tenis köşe yazarı olarak doğru bildiğimi söyler "Ödemeyin, yakın teminatınızı" derdim. Bu da benden onlara bir uyarı olurdu o zaman. Tabii sormadılar!
Dendiği gibi ben bu işleri ne bilirim, ne de anlarım ama burada uygulanması istenen mevcut şartnameyle iki tarafın da mutlu olacağını maalesef ve hala pek sanmıyorum. Korkum bu güzel yatırımın heba edilmesi. Rant peşinde koşmayan(!) girişimci gençlerin de mağdur olması... Arzum ise belediyenin hazırladığı bu tesisin en optimum şekilde her yaşta tenissevere hizmet etmesi... Bunun için de belediyenin bu işi çok daha iyi düşünmesi gerekirdi! Sanıyorum hala da gerekiyor...

ABD Açık başladı
Amerika Açık Tenis Turnuvası (US Open) yağmurla başladı. Heyecan 15 gün sürecek. Erkeklerde Nadal'ın yokluğunda üç favori var. Üçü de şampiyonluğu istiyor... Federer, Djokoviç ve Murray... Del Potro, Berdich plase olabilir. Kadınlarda ise mücadele Serena, Venüs, Kvitova, Azarenka, Sharapova, Stosur, Li ve Clisters arasında olacak. En büyük favori yine Serena... Ancak Venüs'te büyük tecrübesiyle harikalar yaratabilir.Umarız yağmur kesintileri yaşanmaz da programlı bir şekilde uykusuz kalır ve bu muhteşem turnuvaya tanık oluruz.

İZTİK'ten Vefa örneği
Nurhan Çalebi, İzmir Tenis İhtisas Kulübü'nün (İZTİK) kuruluşunda ve gelişmesine büyük emek veren, toprak kortların yapımında ırgat gibi çalışmış ve maalesef eserinin tadına varamadan erken yaşta kaybettiğimiz bir tenis aşığı idi. İZTİK yönetimi, Beni Hazan'ın destekleriyle yerinde bir vefa örneği gösterip Nurhan Çelebi adına yarın başlayıp, 9 Eylül'e kadar sürecek bir veteran tenis turnuvası düzenledi. Zamanlaması yanlışta olsa düşünce çok yerinde... Yöneticileri ve Beni'yi kutluyor, bu turnuvanın geleneksel hale getirilmesi ve bu turnuvaya geniş katılım diliyorum.

Seçimlere baş kala
Federasyonlarda, sportif derneklerde genel kurullar her yıl bir kere, seçimli genel kurullar ise kanunen her kurumun kendi tüzüğünde belirtilmiş olan sürelerde yapılır. Malum Genel Kurul, kurumların en üst organıdır. Üyelerden, delegelerden ve atanmışlardan oluşur. Derneklerde kolaydır, çünkü derneğin yalnız yıllık aidatlarını ödemiş asil üyeleri oy kullanır. Ancak federasyonlarda bu nedense çok çetrefilli ve muğlaktır. Sorun da burada başlar. Çerçeve statü veya şimdilerdeki adıyla "Bağımsız spor federasyonlarının çalışma usul ve esasları hakkında yönetmelik" tüm spor dallarına yönelik hazırlanmış, bireysel sporların dikkate bile alınmamış, daha çok takım sporlarının ihtiyaçlarına göre düzenlenmiştir. Böyle bir yönetmeliğe göre yapılmış tüzüklere dayanarak genel kurul oluşurDaha doğrusu federasyonlarda oy kullanmaları istenen "oluşturulmuş delegeler" ile genel kurul yapılır. Konu çok karmaşık gözükse de artık herkes tarafından çok iyi anlaşılmış olmalıdır sanıyorum. Ancak nedense senelerdir ima ettiğimiz bu konu hakkında pek kimsenin ses çıkardığı yok.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI