• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Avustralya Open’ın ardından NECDET KESTELLİ

Avustralya Open'ın ardından

necdet.kestelli@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.02.2015, 00:00
Bizler de bittik ama yine de senenin ilk ve en zor Grand Slam'ini bitirmiş olduk. Bilineni tekrar etmeyelim ama çok güzel ve heyecanlı maçların izlendiği, sürprizlerin yaşandığı bir 15 gün artık geride kaldı. Evet, neticede erkeklerde biraz da beklendiği gibi çok formda ve fit olan Djokovic zirveye çıktı. Hem de burada 5. defa şampiyon olarak bir rekora imza atmış olarak. Murray, çok iyi başlamıştı ama maalesef her ne sebebten olursa olsun, o da Wawrinka gibi sonunu getiremedi. Sharapova biraz daha mücadele etti ama yeterli olmadı. Serena böylece Avustralya'da 6. ve toplamda çiftler dahil 19. Gran Slam şampiyonluğunu kazanırken Steffi Graf'ın rekoruna bir adım daha yaklaştı. Ancak şunu da belirtmeden geçemeyeceğim: Hem Serena, hem de Djokoviç hakikaten çok çok iyi oyuncular. Ancak ne Serena'nın sene sonu WTA İstanbul Turnuvası'nda oynadığı son üç maçında ki, ne bu finalde ki hastalık bahaneli davranışları, ne de Djokoviç'in finaldeki medikal showu ile rakiplerini soğutup oyundan düşürmeleri kendilerine ve sporumuza hiç yakışmadığı gibi o güzelim oyunlarına ve büyüklüklerine maalesef gölge düşürüyor. Kazanmak için her şey mubahtır denebilir. Ancak ben rakiplerinin ve biz seyircilerin bu davranışları hak etmediğimizi düşünüyor, kızıyor ve üzülüyorum.
Tenis durmaz; ATP ile devam
Milli sporcumuz Marsel İlhan, Fransızların star oyuncularıyla Montpellier'de ayni ana fikstürde: Monfıls, Simon ve Gasquet gibi. Ecuador Quito Turnuvası'nda yakınen tanıdığımız Verdasco, Lopez, Klizan gibi üst sınıf oyuncular mücadele ediyor. Zagreb'te Karlovic, Youzhny, Garcia-Lopez ve Coric var. İyi maçlar olacağa benziyor. Umarım TV'lerden canlı olarak izleyebiliriz.

Yeni başkan Cengiz Durmuş
Olağanüstü seçimli Genel Kurul sonrasında Cengiz Durmuş Tenis Federasyonu'nun yeni başkanı oldu. Eski yönetimden 4 kişi kendi arzularıyla yönetime girmediğinden yeni başkandan yeni giren 4 üyenin de tanıtımını yapmasını bekliyor, böylece süregelmiş olan en büyük bir eksikliğin de bertaraf edilmesini diliyoruz. Yüksel Pınar hariç zaten yönetimden ayrılanları da pek tanıyamamıştık ama artık sporumuzu yönetecek olanları yakından tanımak yanında varsa yönetimin programlarını da öğrenmek istiyoruz. Bu bizim en tabii hakkımızdır.

Federasyonu kupası
Avrupa 1. Grup'unda yer alan dünyanın 38. sırasındaki Fed Cup Takımımız 7-11 Şubat tarihlerinde Macaristan'ın Budapeşte kentinde İngiltere, Ukranya ve Lihtenştayn takımlarıyla liderlik için mücadele edecek. Takımımız dünya 117. Sırasına yükselmiş olan Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, İpek Soylu ve Başak Eraydın'dan oluşuyor. Kaptanları Alaatin Karagöz ile çalışmalarını tamamlayan ekibimiz Macaristan'a gitti. Başarılar diliyor, güzel haberler bekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA