• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Zirvede neler oluyor ERKİN USMAN

Zirvede neler oluyor"

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.09.2009, 00:00
İzmir'in en tepesinde bulunan iki yöneticiden ikisi de olgun, aklıselim insanlar. Vali Cahit Kıraç da Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da bulundukları makamın sorumluluğunun bilincindeler. Her ikisi de iyi niyetle bu kentte, taş üstüne taş koyma gayreti içinde. Bildiğimiz kadarıyla bugüne değin birbirlerinin ayaklarına da basmadılar. Birbirlerini takdir etmeyi de yani yiğidin hakkını yiğide vermeyi de biliyorlar. Kimse kimsenin yaptığı işi, yürüttüğü projeyi sahiplenmiyor; tam aksine yapılan işlerde uygarca birbirlerine teşekkür etmeyi de biliyorlar.
***
Ama nedense son zamanlarda İzmir'in bu iki tepe yöneticisinin arası açıkmış gibi bir hava estirme gayretleri var. Benim tanıdığım Vali Kıraç da, Kocaoğlu da buna izin vermez.
Nitekim, Büyükşehir Belediyesi ile Valilik İl Özel İdaresi'nin ortak şirketi İzmir Jeotermal A.Ş. toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı ile Vali arasında geçtiğini ileri sürülen olaya Kocaoğlu'ndan tepki geldi. Kocaoğlu'nun konu ile ilgili olarak "Sayın Vali ile uyum içinde çalışıyoruz" açıklamasını yaptığı gün gazetelerde, Vali Kıraç'ın, Gediz'in körfeze taşıdığı kirliliğin önlenmesi konusunda yapılan çalışmaları aktarırken, "Büyükşehir Belediyemiz de çok güzel çalışmalar yapıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum" sözleri yer alıyordu.
Anlatmaya çalıştığım işte budur.
İzmirliler bilmeli ki; bu kenti, aklı başında ve uygar iki insan yönetiyor.

kentten

Bayramda kolonya ikramı unutuldu

İzmir'de 35 yıldır kolonyacılık yapan Ali Işık, bayramlarda kolonya ikramının bir gelenek olduğunu, ancak bunun gittikçe unutulmaya başlandığını belirtip dert döküyor:
"Kolonya ikramı ülkemizin geleneklerinden bir tanesidir. Özellikle bayramlarda eve her gelene kolonya ile bayram şekeri ikram edilir. Ancak büyük şehirlerde bu gelenek unutulmaya başladı. Baba mesleğini sürdürmeye çalışıyorum, geçmişteki yıllara göre yüzde 70 daha az satış yapabiliyorum."
***
Karşıyaka'deki işyerinde 25 yıldır sadece kolonya satarak hizmet verdiğini söyleyen Ali Işık şöyle konuşuyor:" Mesleğe babam Cihan'ın yanında başladım. Tüm kolonyalar kendi imalatımızdır. (Karşıyaka Geceleri) isimli üretimimiz kolonyayı çok satıyoruz." Ali Işık'ın internet sipariş adresi şöyle:
"cihanaliefe@hotmail.com

hayattan
Eğitim Gönüllüleri atakta!

Berrin Cummings "Eğitime Güç Verenler Derneği"nin Başkanı...
Yoğun bir sezondan sonra "Biraz dinlenelim" diyerek çalışmalara ara verdiler ama öğrencileri ve okullar onları boş bırakmıyor.
Berrin Cummings bu tabloyu değerlendirirken:" Çok iyi oluyor" diyor ve ekliyor:
" Zaten tek amacımız bu güzel ve çalışkan öğrencilerimize elimizden geldiğince destek olabilmek. Kimi bir üst sınıfa gecti , kimi üniversite öğrencisi oldu ve bizleri gururlandırdı."
Berrin Cummings gönlü zengin dostlarına buradan çağrı yapıyor ve şöyle diyor:
"Derneğimize gelin yaptıklarımızı görün, derneğimize müracat eden ögrencilere destek olun "
* * *
Eğitime Güç Verenler Derneği üyeleri geçtiğimiz Mayıs ayında Niğde'nin Karaatlı ilçesindeki ilk öğretim okuluna çeşitli malzeme ve kitaplar ,haritalar ,projeksiyon makinasi, spor minderleri götürüp teslim etti.
Bu kurumun iletişim adresi şöyle:
"Eğitime Güç Verenler Derneği
1714 Sokak No. 20
Karşıyaka/ İzmir
Tel. 0542 416 90 00

küpe
Sağlık, hiç kimsenin kesin olarak güvenemeyeceği bir nimettir.
B. Russel

günün fıkrası
Kahya'nın yanlışı

Leydi Montaque evin hizmetçisini çağırır:
"Mary, senden dün akşam hakkında bir açıklama yapmanı istiyorum. Kahyadan duyduğuma göre; çorapların lambaya asılı, eteğin de buzdolabının üzerindeymiş..."
Hizmetçinin cevabı:
"Oğlunuzu eğelendirmek için, inanın, elimden geleni yaptım efendim..."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA