• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bayram gelmiş neyime kan damlar yüreğime ERKİN USMAN

Bayram gelmiş neyime kan damlar yüreğime

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.09.2009, 00:00
91 ölü, 247 yaralı. Yaralıların pek çoğu da ölüm riski taşıyor.
Bu verdiğim telefat rakamları, Irak veya Afganistan gibi savaş hali devam eden ülkelerden değil. İnsanların birbirlerini mayınla, el bombasıyla, canlı kalkanlarla ortadan kaldırdığını da ifade etmiyor.
* * *
Emniyet Geanel Müdürlüğü ve Jandarma'nın, üç günlük Bayram Tatiline kurban verdiklerimizin bilançosu. Diyebilirsiniz ki, "Her bayram bu kazalar oluyor, hep yazıyorsunuz birşey değişmiyor." Ama biz, her zaman, bir daha, bir daha yazacağız. Taa ki, bayramları insan gibi, ağız tadıyla, ailemizle, yakınlarımızla yaşayıncaya, yollarımızı kan gölü görmeyinceye dek.
Kazaların çoğunun genellikle sabaha karşı, alkol duvarının aşıldığı veya dikkatin dağıldığı sürelerde meydana gelişi üzücü.
***
Belki canınıza acımıyorsunuz da, geride bıraktıklarınızın yıkılacağını, ocağınıza ateş düşeceğini de mi aklınıza getirmiyorsunuz ? Genelde içki içenleri uyarırlar, "Dikkat. Şişede durduğu gibi durmaz" diye. Bunun bir kadehi belki keyif verir ama 10 kadehine kadar içmenin ne zevki vardır bilinmez. Önümüzde Kurban Bayramı var. N'olur yollarda kurban olmayalım, pisipisine göçüp gitmeyelim. Lütfen dikkat. Acı haberler istemiyoruz artık.

SAPAN TAŞI

Öğretmen sevgisi

Adana'da özel bir okulda görev yaparken işinden atılan Fahriye Yüzçelik'e veliler sahip çıkmış. Veliler, öğrencilerini başka bir okula kaydettirmiş, Fahriye öğretmeni de orada işe aldırmışlar.
Okulun kırdığı kalbi, veliler tamir etmiş.
Hala öğretmen sevgisini yaşatan insanların var olduğunu öğrenmek, acaba Fahriye öğretmeni işten atanları rahatsız etmiş midir?
Muhittin Akbel

günün fıkrası
vaziyet

Efendi kılıklı bir adam, iş istemek üzere büyük bir şirkete başvurmuştu.
Patron bonservisleri inceledikten sonra:
"Güzeeel" dedi. "Sizi müdür olarak işe alıyorum. Maaş olarak ne istersiniz?"
Adam:
"Vaziyete göre değişir"dedi ve ekledi: "Kasaya da ben bakacaksam 5 bin. Ama kasaya başkası bakacaksa 10 bin..."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA