• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bayram tadında bir festival ERKİN USMAN

Bayram tadında bir festival

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.09.2009, 00:00
Bu festivali Karşıyaka Belediyesi'nce her yıl düzenliyor.
Binlerce insanın büyük bir heyecan ve coşkuyla izliyor.
Ve, Karşıyaka Festivali, Şeker Bayramı sonrası 4 gün boyunca ilçeyi renklendirmeye hazırlanıyor.
23- 27 Eylül tarihleri arasında coşku selinin hakim olacağı festivalde rock ve pop müziğinin genç yeteneklerinden ve son yıllarda yaptığı albümle büyük çıkış sağlayan MTV ödüllü Emre Aydın 25 Eylül Cuma akşamı hayranları ile buluşmaya hazırlanırken, 24 Eylül akşamı da Ajda Pekkan, Sezen Aksu gibi önemli isimlerin bir dönem vokalistliğini yapan ve artık kendi tarzını yakalayarak albüm çıkaran son yılların en iyi kadın seslerinden Zeynep Casalini Karşıyaka'da sahne alacak bir diğer isim .
* * *
Festival, 24 Eylül Perşembe günü büyük bir kortejle başlayacak. Resmi açılışı ise aynı gün saat: 18.15'te Karşıyaka İskelede gerçekleşecek.
Konserlerin yanı sıra her yaş grubuna göre çeşitli etkinliklerin yer alacağı festivalde dikkat çeken bir başka aktivite ise Dünya Dans Yarışması. Yarışmaya birçok ülkeden gruplar katılacak. Jüride ise yine önemli isimler bulunacak.
* * *
Söyleşiler ise festivalin ayrı bir bölümünü oluşturacak.
Köşk Söyleşilerinde Tufan Atakişi ve Yakup Kepenek önemli konularda söyleşi yapacak yazarlar. İki yıldır halktan büyük ilgi gören Cumhuriyet Söyleşileri de kısa bir aradan sonra Festival kapsamında yeniden start alacak.
***
Festivalin en renkli ve eğlenceli etkinliği ise En Güzel Kedi Yarışması. Güler Kazmacı gibi tanınmış simaların da katılacağı yarışmada Kedi severler günün keyfini çıkaracaklar.

hayattan
Yaşar Bey'in ev aslanı!

Yaşar Eyice biraderimize muhabirlik yıllarında Hayvanat Bahçesinde olup bitenleri izleme görevi verilmişti.
O sırada aslanlar sarekli yavruladıkları için, Hayvanat Bahçesi yönetimi bazı yavruları satılığa çıkardı.
Eyice de bir yavru alıp eve götürdü.
Evin arkasında kocaman bir bahçe vardı, Yaşar Eyici aslanı hem büyüttü, hem de ailesine alıştırdı.
Bahçe duvarları yüksekti.
Emniyet olsun diye, geceleri aslan serbest bırakılıyordu.
İşta bu aşamada, durumu bilmeyen bir hırsız zifiri karanlıkta duvardan altamış, eve doğru sinsi sinsi yürümeye başlamıştı.
Hırsız bir de ne görsün...
Karşısında kocaman bir aslan, homurduyor.
Hırsızın yapacağı tek iş "İmdaaattt, kurtarın" diye bağırmaktı.
Aslan insanlara alışık ama, hırsızdan şüphelenmişti.
İki pençede hırsızı altına çekti.
Eyice ailesi bahçeye fırladı. Korkudan tir-tir titreyen hırsızı, aslanın altından çıkartıp karakola teslim etti.
Hırsız yolda giderken kendi kendine söyleniyordu:
"Bende ne şans varmış be! Köpekli eve razıydım ama, bu aslan da nereden çıktı."

kentten
Başkanların Makedonya kaçamağı
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Buca Belediye Başkanı Ercan Tati ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Makedonya Göçmenleri Birleştirme Derneği'nin konuğu olarak Makendonya'yı dolaştı.
İzmir Makedonya Göçmenleri Birleştirme Derneği'nin organize ettiği Makedonya Kültür gezisi, İzmirli Belediye Başkanları ve Makedonyalı belediye başkları arasında dostluk rüzgarları estirdi. Dernek Başkanı Şaban Yaprak'ın öncülüğünde gerçekleşen gezi tarihleri içinde hem Bornova'nın kardeş kenti Delçova'nın kurtuluşu ve Makedonya'nın Cumhuryeti ilan ediliş kutlamalarına denk gelmesi geziye ayrı bir anlam kattı.
Kültür gezisinin ilk durağı olan Delçova'da başkanları ağırlayan Delçova Belediye Başkanı Goran Malisevski ''Delçova'nın Kurtuluş Günü Festivali'ne İzmir'den gelen konuklarımızın katılımlarıdan dolayı gurur duyuyorum. İki ülke vatandaşlarının geçmişte olduğu gibi gelecekte de dostluklarını pekiştirerek, yaşamaları için bu tarz etkinliklerin artamasını diliyorum'' dedi. Geziye İstip Belediye Başkanı Zoran Aleksov da katıldı.

günün fıkrası
Eşek

Otobüste ayağına basan kadına "eşek" dediği için bir Karadenizli hakim huzuruna çıkartıldı. Yargıç Karadenizliye altı ay hapis cezası verdi ve tecil etti. Adam yargıca:
"Hakim bey, bir hanıma eşek demek suç sayılabilir. Peki, bir eşeğe (hanım) desem suç sayılır mı?"
Hakim: "Hayır, olmaz öyle şey..."
Karadenizli kadına dönerek konuştu: "İyi cünler hanım, cüle cüle..."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA