• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Balçova’daki toplantı ERKİN USMAN

Balçova'daki toplantı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.09.2009, 00:00
İzmir sorunlarının masaya yatırıldığı bu toplantının ön çalışmaları, İzmir Kalkınma Ajansından...
Uygulaması da İzmir Valiliğinden.
Balçova Tesislerindeki bu toplantıya İzmir'deki bürokratlar ordusu tam kadro halinde katıldı.
Bu ilginç tabloya Büyükşehir takımını da eklerseniz, Balçova tesislerindeki "brifinden öteye" toplantının önemi ortaya çıkar.
* * *
Bu toplantının asıl hedefi "İzmir'ini sorunlarını Ankara'da İzmir'i temsil edenlere" iletmekti.
Vali Kıraç iki saat boyunca salonu dolduran bürokratlara, gazetecilere ve en öndeki koltuklara sıralaranmış milletvekillerine İzmir'i anlattı.
Gönül, İzmir milletvekillerinin iktadı ile mhalefeti ile bu toplantıda tam kadro olarak bulunmasını isterdi.
Salonda dikkatlice bakanlar, bazı milletvekillerimizin yaz tatilini uzattıklarını kolaylıkla farkedeceklerdi.
***
Vali Kıraç iki saat boyunca İzmir'i anlattı.
İzmir'in "marka kenk" yapılacağını söyledi.
Milli Eğitim, Sağlık, Bayındırlık yatırımlarını sıraladı.
Anlattı ve anlattı...
Konuşmasınıın sonuna gelmişti ki; "İzmir için can alıcı" olarak nitelendirdiği 22 projeyi bir bir sıralamaya başladı.
Bu sırada "Dinleme yorgunu milletvekilleri" ve salonda bulunanların su içmek ve biraz olsun serinlemek için kaçamaktaydı.
Görünüş o ki, İzmir'in bu 22 projesi gürültüye gelmişti.
Bu proje ve istekler içinde, Çeşme'de uygulanan ecrimisil aşırılığı vardı; İzmir'i İstanbul ve Ankara'ya bağlayacak otoyollar vardı; Gediz Projesi vardı.
Milletvekillerimiz de yorgundu. Birinin ortaya çıkıp:
"Vali Bey, sen şunları bir de yazılı olarak bize verir misin?" diyemedi.
Ve, bir toplantı da böyle geçti.

hayattan
Akıl için yol bir

Geçen hafta içinde Futbol Federasyonu'nun Ankaragücü ile girift ilişkileri bulunduğu gerekçesiyle Ankaraspor'un küme düşürülme kararını yorumlarken, "Tüm profesyonel Belediyespor'lar kapatılsın. Çünkü halkın parasını savurarak gençlik kulüplerine rakip oluyorlar. Haksız bir rekabet bu" çağrısında bulunmuştum. Ankaraspor-A.Gücü arasında ilişkilerin boyutu ne tartışması yapılırken, dün "Belediyesporlar kapatılsın" tezime, son derece ilginç ve güçlü bir destek geldi.
Kimden ????
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan. Topbaş, İstanbul'un, şanlı tarihi bulunan, geçmişte şampiyonluklar yaşayan, Sabih, Aydemir, Kasaboğlu, Cemil Turan, Tanju Çomak, Selçuk Yula, Sergen Yalçın gibi yıldızlara forma giydiren İstanbulspor'a çağrı yaptı:"Gelin birleşelim."
Tabii ilişkileri Topbaş değil, o'nun adına İstanbul B.Şehir Belediyespor Başkanı Göksel Gümüşdağ yürütüyor, yürütecek.
Gümüşdağ diyor ki:
"İstanbulspor'a 4 yıldır (Gelin, isminizi bize verin, birleşelim) teklifi götürüyoruz. Umarım sezon sonunda bu iş gerçekleşmiş olur."
Ankara ve İstanbul Belediyeleri anladılar ve gerçeği gördüler ki, para akıttıkları takımları 200-300 seyirciden fazla toplayamıyor.
Maça gelenler de, bürokrat veya işçiler.
Oysa Ankaragücü ve İstanbulspor adı altında oynayacak takımlar, o kentlerin temsilcisi olacak, onbinlerce seyirciyi statlara çekebilecek. Yine söylüyorum, belediyelerin görevi amatör sporlara destek olmak. Tabii "Kentlerinin takımlarına destek vermesinler" demiyoruz ama, belediyelerin halkın parasını, bir azınlık profesyonel gruba dağıtmaya hakkı yok. Zaten onlar da anladılar bu işin böyle gitmeyeceğini, zamanın boşa aktığını. Bir de Belediyesporlar nedeniyle Belediye Başkanlarına bırakın puan toplamayı, bazı kentlerde öfke var, kızgınlık var. Örneğin aynı hem gençlik kulübü, hem de Belediyespor olan bazı kentlerde, üst liglerde oynayan gençlik kulüpleri maddi bunalım yaşarken Belediyesporlular gününü gün ediyor, hiç sıkıntı yaşamıyor. Ve futbolseverler gürlüyor:"Başkana bak, kulübüne yağdırıyor, kentinin sembolü takım için kılını kıpırdatmıyor."

SAPAN TAŞI
Atatürk'e saygı

Manisa'da eski siyasetçilerin, Atatürk'ün sol eli havada diye "Solcu heykel" adını verdiği heykel, sürgünden sürgüne gitti.
Şimdi yakışır bire taşınması için Koruma Kurulu'ndan izin bekleniyor.
Değerli kurul üyeleri! Atatürk'ün hak ettiği saygıyı hiç olmazsa siz gösterin de bu ayıp temizlensin.
Muhittin Akbel


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA