• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’yi bitiren kafalar! ERKİN USMAN

CHP'yi bitiren kafalar!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.10.2009, 00:00
CHP uzmanı Ahmet Kadıbeşegil'in geçtiğimiz hafta grup başkan vekilliği seçimleri ile ilgili yorumlarına, Yılmaz Ateş'in yanıtını pazartesi günü yayınlamıştık. Kadıbeşegil aradı, "CHP'yi bu kafalar yıkıyor" dedi ve ardından ekledi:
"1978 yılında ÇGD'yi kurarken en önemli desteklerden birini verdiğim Ateş, gazeteci olmasına rağmen belirtilen olayları anlayamamış. Siyasi hayatına Baykal karşıtlığa ile başlayan, bugün onun yanında görünüp, yarın nerede olacağı belli olmayan Ateş'in, günümüzde iletişimin en üst düzeye ulaştığı noktada Ankara'da olmak ve olmamanın ne derece etkili olacağını bilmesi gerekir. Bu bir insan ilişkisi ve örgütü tanımaktır. Kendisi Ankara'da oturup örgütü tanımıyorsa, bu onun sorunudur."
Kadıbeşegil, Yılmaz Ateş'in yaptığı açıklamayı da ucuz politika örneği olarak nitelendirdi.
* * *
Ve ardından peşpeşe gelen sorular:
* Yılmaz Ateş önce, Adana milletvekili Tacidar Seyhan'ın Suha Okay'a oy vereceğini açıklamasına karşı Baratalı'yı, kardeşinin il başkanlığı konusundaki gelişmelerle mi desteklemiştir? Bunu söylesin...
Bir soru daha:
* Tarkan kim? Konya il başkanlığına önerilen bu kişi, kimin yakını? Bu açıklansın. Konya Milletvekili Atilla Kart'a niçin karşı?
* Mersin'de milletvekilleri İsa Gür ve Ali Rıza Öztürk'e karşı, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcam'ın desteklediği Ali Oksal ve Vahap Şeker'i ne amaçla desteklediğini söylesin.
***
"CHP uzmanı" sorularına devam ediyor:
"Genel Merkez'de odaya kapanarak politika yapılmıyor.
Ben egemen olacağım davranışları CHP'yi yıkıyor, bitiriyor. Baykal'ın çabalarını boşa çıkarıyor. Bir şey daha... Sabahları Yılmaz Ateş'in de bulunduğu yürüyüş kolunun yaklaşımları, bu yaklaşımın arka bahçesini oluşturuyor. Bunları bilmek için Ankara'da oturmak gerekmiyor."

kentten
2009 Dil Ödülü Dinçer Sezgin'in

Bu seçimi Karşıyaka Belediyesi 11 yıldır sürdürüyor.
Homeros Edebiyat Ödülü'nde 2009 Dil Ödülü, İzmirli yazar ve şair Dinçer Sezgin'e verildi.
"Homeros Dil Ödülü 2009" adıyla Karşıyaka Nikah Sarayı'nda düzenlenen gecede Veysel Çolak, Namık Kuyumcu, Fahri Özdemir, Hayri K. Yetik, Ahmet Telli, Dinçer Sezgin'in eserlerini ve dile verdiği önemi anlatırken, Zafer Diper şiirlerlerini okudu. Etkinlikte ayrıca müziğin duayenlerinden Cahit Berkay, mini bir konser vererek geceye ayrı bir renk kattı.
Ancak Dinçer Sezgin'in bu anlamlı tanıtımında gözler sahnede; Veysel Gültaş, Aydoğan Yavaşlı, Zübeyde Turan, Berin Taşan, Okan Yüksel, Abdullah Neyzar Karahan, Oğuz Tümbaş, Hidayet Karakuş, Çınar Çığ ve Savaş Ünlü gibi Karşıyakalı sanatçıları aradı.

hayattan
Cumhuriyet sergisinin ev sahibi belli oldu

Geçen yıl 14, 24, 30 Ağustos ve 9, 22 Eylül tarihlerinde bu köşede yazdığımız ve de birçok gazete ve televizyonda haber konusu olan, ancak çeşitli nedenlerle açılamayan, "Cumhuriyet'i Anla-tıyoruz-Cumhuriyetçiler İzmir'de" adlı belgesel serginin ev sahibi, bir yıl aradan sonra nihayet belli oldu.
Bu serginin ev sahibi, her ortamda sanatçı duyarlılığını ön plana çıkaran ve de uygulayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan.
Vecdi Altay, geçen yıl 8, bu yıl 4 ay olmak üzere toplam 12 ay süren, yoğun emek harcadığı sergisini nihayet, Dr. Hakan Tartan'ın verdiği destekle 29 Ekim'de açıyor. Bu durumu, gazeteci bir belediye başkanını, gazeteciye destek şeklinde yorumlayabiliriz.
Sergide toplam 35 tablo yer alıyor ve Türkiye'nin 1918 ile 1938 yılları arası anlatılıyor.

SAPAN TAŞI
Farkı, fiyatı

Milli Takımımız, ayda 130 bin euro maaşlı Fatih Terim komutasında Dünya Kupası finallerine katılamıyor.
Oysa ayda 5 bin euro kazanan Blazeviç'in çalıştırdığı Bosna Hersek, Play-Off'a kaldı.
Her şey ortada. Fatih Terim'in farkı, fiyatı.
Muhittin Akbel

küpe
Kitapları iki gruba ayırmak mümkün. Günün kitapları ve her zamanın kitapları.
J.Ruskin

günün fıkrası
İlgili koca

Karısı ile pek ilgilenmeyen adam, o gün işten erken döndü.
"Çabuk sevgilim. Perdeleri çek, ışığı söndür."
Kadın adamın dediklerini heyecanla yaptı. Adam kravatını çözdü. Ceketini çıkardı. Kolunu sıvadı, heyecanla:
"Bak sevgilim, yeni aldığım saatin kordonu nasıl parlıyor."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA