• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Beliğ Azbazdar: Tariş’i düzlüğe çıkarıyoruz ERKİN USMAN

Beliğ Azbazdar: Tariş'i düzlüğe çıkarıyoruz

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.11.2009, 00:00
Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Beliğ Azbazdar'dan, Koçarlı'dan gelen itirazlara cevap:
"44 kooperatifimizi temsil eden sağduyulu delegelerimizin özgür iradeleriyle kullandığı oylarıyla göreve geldik. 67 gün gibi kısa sürede tarımı, pamukçuyu ve Türkiye'nin en büyük pamuk birliğini bir an önce düze çıkartmak için çalışmalarımız sürüyor."
***
Beliğ Azbazdar, Tariş Pamuk Birliği'ni tüm güçleriyle ayağa kaldırdıklarını söylüyor, şimdi de koşturmaya çalıştıklarını belirterek devam ediyor:
"Sizler de takdir edersiniz ki elimizde sihirli değnek yok. Görüşlerine yer verdiğiniz Ahmet Şimşek isimli delegemizin yönetimimize ve Tariş'e yönelik açıklamalarını anlamakta güçlük çekiyoruz."
Azbazdar'ın görüşlerinden satırbaşları:
. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Yönetim Kurulu'nu oluşturan bizler, kimsenin kalıntısı değiliz. Zor zamanda birliğini kurtarmak için elini değil, başını taşın altına koyarak seçime girme cesaretini göstermiş kişileriz.
Birlik giderlerinin azaltılarak maliyetlerin düşürülmesi neticesinde, Ankara müdürlüğünün faaliyetine son verilmiş, müdürlükte görev yapan personelin iş akitleri feshedilmiştir.
. Birliğimizce, kooperatiflerimiz ortaklarının vadesi geçmiş ve yüksek temerrüt faizleri işleye gelen borçlarının yapılandırılması çalışmalarına başlanmıştır.
Daha önce yönetim kadrolarına kullandırılan, "şirket kredi kart"ları iptal edilmiştir.
Birliğimiz Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri tarafından yapılacak temsil harcamalarına kısıtlama getirilmiştir.
Birliğimiz mülkiyetinde atıl durumda bulunan lojmanlar ile 39 adet araç ve iş makinesi satışa çıkarılmıştır.
Birliğimize ait Çiğli'de bulunan 84 bin m2 lik Pamuk Depolama İşletme arazisi satış için ihaleye çıkılmıştır.
Genel müdür ve Yönetim Kurulu emrinde özel araç tahsisine son verilmiştir.

hayattan
1912 Karşıyaka Derneği atılımda

1912 Karşıyaka Derneği, sporun yanında kent kültürü üzerine de yoğunlaşıyor. 1912 Karşıyaka Derneği gelenekselleştirdiği aylık buluşma yemeklerinin sonuncusunda, TFF Tahkim Kurulu Üyesi avukat Mehmet Yaya'yı ağırladı. Mehmet Yaya, üyelere TFF Tahkim Kurulu'nun işleyişi ve Uluslararası Tahkim Kurulu Mahkemesi (CAS) hakkında bilgiler verdi. Dernek Başkanı Ziyanur Hasbay, 1912 Karşıyaka Derneği'nin, Karşıyaka Spor Kulübü'nün her zaman yanında olduğunu, bu sezon özellikle deplasmandaki maçlarına dernek üyelerinin birlikte gittiklerini belirtirken, derneğin Karşıyaka kent kültürüne hizmet etmesi amacı ile "Adım Adım Karşıyaka" kitabı çalışmalarına başladıklarını söyledi. Hasbay, derneğin gelecek aylarda sırası ile Mahmut Özgener, Şenes Erzik ve Michel Platini'yi Karşıyaka'da ağırlamak üzere girişimlere başladığını da belirtti.

kentten
Bu köpeklere acıyan yok mu?

Okurumuz Huri Harlıoğlu, 2005 yılından beri Karşıyaka Mavişehir'de oturuyor. 2. etap Flamingo blokları ile belediyeye ait büyük bir alan arasında park olarak kullanılan bölgede sokak köpekleri yaşıyor.
Huri Harlıoğlu anlatıyor:
"İşte bu mevkiide senede iki üç kez köpekler bir gecede yok oluyor, zamanla yenileri geliyor, çoğaldıkça bir gecede yine yok oluyorlar."
Huri Harlıoğlu, bu köpeklerin bir takım kişiler tarafından kırmızı renkli bir araçla kaçırılıp, Menemen yakınlarında ıssız bir yere bırakıldıklarını öğrendi.
Okurumuzu dinlemeye devam:
"Uyutulup atılan köpeklerin şu an bulundukları yerde yaşamlarını sürdürebileceklerinden endişeliyim. SKokak köpeklerine yaptığımız eziyetler resimlenerek yurtdışında yabancılar tarafından propaganda olarak kullanılıyor."

küpe
Siyasette haklı tarafta olup da, kaybettiğimiz anlar da vardır.
K. Galbraith

günün fıkrası
Gazete okumazmış

Bir kadın kasap dükkanına girdi. Bir sağa döndü, bir sola... Etiketleri inceledi.
Kadın, sonunda, "Nedir bu rezalet?" diye bağırdı ve devam etti: "Etlerinizin fiyatlarında hiç değişiklik olmamış. Halbuki gazeteler ucuzluk yapılacağını yazıyordu."
Kasabın cevabı: "Mümkündür hanımefendi, ama ne yaparsınız ben gazete okumam ki..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA