• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dünyanın köy adresli tek dergisi Didim’de... ERKİN USMAN

Dünyanın köy adresli tek dergisi Didim'de...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.11.2009, 00:00
Arkaik Milet Şehri'nin kuzeyinde bir köydür Akköy. Didim'e bağlı olan Akköy, evlerinin duvarları beyaz taşlardan yapıldığı için bu adı almıştır.
Akköy'de 450 hanede yaklaşık bin 400 insan yaşıyor. Bu köyü dünyaya tanıtan bir de edebiyat dergisi var.Onun da adı Akköy...
Evet Akköy Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi 57. sayısıyla 9.yaşını devirdi, 10.yaşına girdi. Dergi'nin sahipliğini ve genel yayın yönetmenliğini Akköy Kültür,Sanat,edebiyat ve Turizm Derneği adına çalışkan,üretken bir yazar Güven Pamukçu yürütüyor.
* * *
Her sayısında onlarca şair,yazar,öykücü ürünlerini yayımlıyor Akköy'de. Ayrıca özel sayılarıyla da ülkemizin seçkin sanatçılarını,yazın ustalarını okurlarıyla buluşturuyor.
Arzu K. Ayçiçek,Güngör Gençay,Arife Kalender,Gülten Akın,Ayla Kutlu,Gülsüm Cengiz,Bilsen Başaranşair ve yazar dosyalarıyla da ilgi çekmişti Akköy.
Akköy Dergisine bir kardeş dergi daha katıldı Kasım ayında;Şiir,Gezi ve Çeviri Dergisi Akbük!
Gelecek yılın başında bir de öykü ve roman dergisi hayata geçmiş olacak.
* * *
Dünyanın tek köy adresli edebiyat dergisi olan Akköy 10. yılında İzmir'de anlamlı bir "Şiir Buluşması"na da ev sahipliği yaptı geçtiğimiz 20-22 Kasım günlerinde. Akköy Dergisi İzmir Şiir Buluşması'nın onur konuğu İzmirli şair İsmail Mert Başat'tı. İstanbul'dan Yazarlar Sendikası Başkanı Enver Ercan ve şair Ayten Mutlu'nun da aralarında bulunduğu bu anlamlı şiir buluşmasına İzmirli şairler Altay Ömer Erdoğan,Asuman Susam,Azime Akbaş Yazıcı, Bilsen Başaran, Ersan Erçelik, Fergun Özelli, Halil İbrahim Özbay, Halim Yazıcı, Hayri K.Yetik, Hüseyin Peker,Hüseyin Yurttaş,Mehmet Sadık Kırımlı, Mine Ömer,Muzaffer Kale, Namık Kuyumcu, Oğuz Tümbaş,Onur Akyıl, Özkan Satılmış,Seçil Özcan,Sina Akyol katıldılar, bildirileri ve okudukları şiirlerle sanatseverlerden alkış aldılar.

GDO Proje yarışması
"Rıza Evcim'den"
Dünya Genetik Projeler Yarışması yapılıyormuş.
Fransız profesör başlamış anlatmaya:
" Ben inek genleri ile tavuk genlerini birleştirdim. Ortaya çıkan mahlukatın eti kırmızı et kadar lezzetli, beyaz et kadar sağlıklı oldu."
Türkiye'den bizim Laz profesör söz aalıp şöyle dedi:
"Ben de karpuz genleri ile hamamböceği genlerini birleştirdim! Çok işe yarıyor, karpuzu kesiyorsun, çekirdekleri kaçışıyor..."

kentten
Celal'i kaybedeli 8 yıl oldu

Celal Yılmaz'ı yitirmemizin üzerinden tam 8 yıl geçti.
Bir öğretmenler gününde henüz 49 yaşında kalp krizi geçirerek vefat etti sevgili arkadaşımız.
Evlatları Didem'i, Yağız'ı eşi Saadet Hanım'ı ve yüzlerce gazeteci sevenini ardında gözü yaşlı bırakarak ayrıldı aramızdan.
Mesleğe Ege Ekspres Gazetesi'nde başlayan Demokrat İzmir, Cumhuriyet Gazetelerinde çalışan ancak uzun yıllarını Anadolu Ajansı'nda geçiren Celal Yılmaz11 Aralık 1981'de İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne üye olmuştu.
Başvurusunun altında Zafer Alatay ile ben Erkin Usman'ın imzaları bulunuyordu.
Celal Yılmaz'ın vefatını her yıl anımsayamadık, bazen yazdık, bazen atladık.
Sevgili kardeşim, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel aradı telefonla, "Erkin ağabey yarın Celal Yılmaz'ın ölüm yıldönümü. Kendisini rahmetle anıyoruz. Onu unutmadık, unutmayacağız" dedi.
Aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı da olan sevgili Başkanımız Atilla Sertel gazetecilerin sorunlarının çözümüne gösterdiği duyarlılık kadar aramızdan ayrılan gazeteciler için de aynı duyarlılığı gösteriyor.
Celal Yılmaz'ı bir kez daha sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

ÖLÜM
-sevgili Celal Yılmaz anısına-
İlkin çaresizlikten duvarlar örüldü
Denizlerin suları çekildi ardından.
Yıldızların yaprak dökümü başladı
Bulutlarsa
Ağladı,ağladı,ağladı

Başaklara acıktı toprak
Sözünde durmadı kuşlar
Soğuk boşluğunda odaların
Gizli bir yalnızlığa unutuldu çocuklar.
Okan Yüksel

günün fıkrası
Aç gözlü, tok gözlü

Sokrates'in evine çok sayıda misafir gelmiş ve yemeğe kalmışlardı. Karısı, Sokrates'i mutfağa çağırdı:
"Bu yemekeler, gelenlere yetmeyecek, acaba ne yapsak?"
dedi.
Sokrates:
"Gelen misafirler tok gözlü, alçak gönülle iseler artar bile. Ama bunlar aç gözlü, kendini beğenmişlerdense, ilave etsen yine de yetişmez."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA