• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Muhtarlar ayağa kalktı ERKİN USMAN

Muhtarlar ayağa kalktı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.12.2009, 00:00
Karşıyaka Girne Caddesi sakinleri, UKOME'nin son kararlarından son derece rahatsız.
Girne Caddesi'ndeki yol düzenleme çalışmaları sonunda minibüslerin güzergahlarının değişmesinden büyük rahatsızlık duyan Karşıyakalılar, minibüslerin artık Girne Caddesi'nden geçmemesine anlam veremiyor.
Konutların ve ticari merkezlerin yoğun olduğu Girne Caddesindeki ulaşım imkanlarının kısıtlanması karşısında soluğu mahalle muhtarlarında alan Karşıyakalılar, sorunlarına acilen çare getirilmesini istiyorlar.
* * *
Minibüslerin çalışmaması en fazla Nergiz semti ve çevresinde oturanları etkiliyor. Mahalle muhtarları adliye, kaymakamlık, belediye gibi resmi dairelerin bulunduğu Karşıyaka merkezine ulaşımın kesildiğinden şikayetçi.
Karşıyakalıların haklı şikayetlerinden bunalan Bahçelievler Mahalle Muhtarı Sabahattin Sarızeybek ile Bahriye Üçok Mahallesi Muhtarı Levent Güçlü ise Büyükşehir yetkililerinin duyarsızlıklarından yakınıyorlar.
* * *
Karşıyakalılar adına şikayet dilekçesi yazarak Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu daire Başkanı Naci Balcı ile Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan sorumlu genel sekreter yardımcısı Raip Canbek'in dikkatlerini çekmeye çalışan muhtarlar, "Sayın Canbek ile sayın Balcı'nın Girne Caddesinde yapılan düzenlemelerden memnun olup olmadıklarını merak ediyoruz."

salihli'den
Perihan Abla 2009...

Yirmi yıl bankacılık yaptıktan sonra gelen belediye meclis üyeliği ve bu dönem içinde birbirini izleyen hizmetler.
Şimdi Belediye Başkanlık Danışmanlığı'nı sürdürün Perihan Örs, ünlü "Perihan Abla" dizisinin Salihli versiyonu gibi...
Alçak gönüllü, çalışkan ve herkesin yardımına koşan fedakar bir kadın...
***
İşte, Perihan Örs kendisini anlatıyor:
"Yirmi yılı bulan bankacılık hayatımdan sonra, 2004-2009 yılları arasında da Salihli Belediye Meclis üyeliğinde bulundum. Amacım, sosyal demokrat belediyeciliği hayata geçirmek, Salihli'yi kültürel ve sosyal yönden daha ileriye götürmekti. Birçok projede iyi sonuçlar da aldık."
***
Salihli'nin Perihan Ablası, şimdi Salihli Belediye Başkanı Mustafa Okay'ın Sosyal Hizmetler'den Sorumlu Başkanlık Danışmanı...
Perihan Abla'nın üzerinde durduğu projelerden biri de, "Çamaşırhane" çalışmaları...
Perihan Örs, şunları anlatıyor: "Kadınlarımızın bizden talepleri çamaşır makinesi oluyor. Kollarının yorulmasından yakınıyorlar. Biz de her birine çamaşır makinesi alamayacağımıza göre, toplu çözüme karar verdik. Kenar mahallelerden 6'sını kapsayacak şekilde iki pilot bölge oluşturduk. Kiralayacağımız iki yere sanayi çamaşır makineleri yerleştireceğiz ve haftada bir kez deterjanı bize ait olmak üzere, kadınların çamaşırlarını ücretsiz yıkayacağız."

duvarlardan
* İnsanları tanıdıkça hayvanları seviyorum.
* Bazen insanlar mutluluğun peşinden öylesine hızla koşuyor ki, aceleden pas geçiyor.
* Meteliğim kalmadı, eve bir hırsız girse de soysam.
* Hakkımı kaybettim. Bulana 1000 dolar ödül. "Hakkı'nın annesi."
* Bir salatalığın en çok kızdığı şey, kendisine hıyar denmesidir.
* Ağlama sevgilim ıslanıyorum.
* Bizi çekmediler, halat koptu.

küpe
Hayat yokuşunu tırmanırken rastladığımız kimselere iyi davranalım. Çünkü, inişte yine onlara rastlayacağız.
Cicero

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA