• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Siyaseti bilenler ve bilmeyenler ERKİN USMAN

Siyaseti bilenler ve bilmeyenler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.01.2010, 00:00
CHP ilçe kongreleri bu hafta tamamlanıyor. Şimdiye kadar yapılan 73 ilçe kongresinde il başkanlığını hedefleyen grupların başarılı olduğu söylenemez.
Sonuçlar, görevdeki il yönetiminin ağırlığını ortaya koydu.
Gönlünde "il başkanlığı" yatan bazı ilçe başkanlarının kongrelerde verdiği yönetim karşıtı görüntünün, o ilçenin belediye başkanlarını Genel Merkez nezdinde zor durumda bıraktığını söylemek yanlış bir değerlendirme olmaz.
* * *
Kongre sonuçları ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Baykal'ın eski danışmanı Ahmet Kadıbeşegil şu değerelendirmeyi yaptı:
"Kongrelerin çoğunluğu sen-ben kavgası şeklinde geçti. Oluşturulan yönetimlerde ileriye dönük bir yaklaşım görülmedi. Geçen yıl kabul edilen tüzük değişikliği ile Kurultay'da CHP üst yönetimi tamamen değişecek. İkinci adam genel sekreterlik kaldırılıyor. İlgileneceği konulara 14 genel başkan yardımcısı, idari sekreter ve genel başkandan oluşacak. Üst yönetimin yapısı illere de yansıyacak. Örneğin, Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Genel Merkez'de bununla ilgili bir çalışma grubu oluştururken, illerde de Çevereden Sorumlu bir yönetim kurulu üyesi aynı çalışmayı o ilde de yapmakla görevlendirilecek."
* * *
İşte kongrelerde göremediğimiz, buna göre oluşan listelere rastlanmaması. Buna bir de geçmişte yaşadıkaları olaylardan ders almamayı, hala "sen-ben" kavgası yapanları da göz önüne alırsak siyaseti bilerek yapanların azaldığını, bilmeyenlerin ise çoğaldığını söylemek mümkün. Tabii ku kişilerin partiye katkılarının ne olabileceği ise, ayrı bir konu.

hayattan
Bir çiğköfte öyküsü

Yıllar önce birlikte görev yapıyorlardı.
İçtikleri su ayrı gitmeyen bu eski dostlar şimdi ayrı mekanlarda. Ama, gönüller yine bir...
İşte size yıllar ötesinden kopup gelen bir anı.
* * *
Erkut Şahin (Yeni Asır), Berna Şahin (Ege Koop), Yılmaz Coşkun (Hürriyet), Zafer Ertem (Sabah), Mustafa Özbesler (Habertürk) ve Cesur Sert (Hürriyet) çiğköfte partisi vermeği kararlaştırdı.
90'lı yılların başında daha İzmir'de çiğköfte mağazaları bulunmadığı için Zafer Ertem'in evinde çiğköfte yapılmasına karar verildi. Grupta birinin ilginç bir saptaması vardı: "Çiğköftelik bulgur İzmir'de sadece Tilkilik semtindeki İstanbul Bakkaliyesi'nde bulunur..."
Bunun üzerine Erkut ve Cesur, Tilkilik'in yolunu tuttu. Zaman hızla akıyor ancak İstanbul Bakkaliyesi bir türlü bulunamıyor. Dar, karanlık sokaklardaki kriminal tipleri gören Cesur sonunda otomobili kullanan Erkut'a patladı: "Abi İstanbul Bakkaliyesi yerine esrar arasaydık, şimdiye kadar çoktan bulmuştuk..."

edremit'ten
Başkan Kılıç'ın borç isyanı

Edremit Belediyesi geçmiş yönetimin bıraktığı borçlar yüzünden sıkıntılı günler geçiriyor.
Alacaklılar kapıya dayanmış, Başkan Tuncay Kılıç ise çaresiz.
Edremit Belediye Başkanı aynı zamanda bir avukat.
Önceki yönetim döneminde yapılan borçların takipleri yüzünden mesai yapmakta sıkıntı çekiyor.
Geçmiş dönemden kalan borç yaklaşık, 48 milyon TL.
Son iki gün içinde, ilçede 2004-2009 tarihleri arasında yapılan havuz ve park bahçeler çalışmaları için alacaklı avukatları, Başkan Tuncay Kılıç ile görüştüler. İlçede yapılan havuz ve havuz müştemilatı için 195 bin liralık icra işlemi başlatılırken, dün ise Özgörkem firmasının avukatları geçmiş dönemden kalan 883 bin liralık alacak için görüşmelere geldiler.
Göreve geldiği günden bu yana, eski dönemin borçları ile boğuşan Tuncay Kılıç, bugüne kadar yaklaşık 6 milyon lira borcun da ödendiğini söylüyor.

SAPAN TAŞI
Şanslı at

Manisa'da sahibi tarafından, yaşlı ve hasta diye bir kenara atılan ata, belediyenin veterinerleri sahip çıkmış. Günlerce aç kalmış, susuz kalmış zavallı hayvan.Yine de şanslıymış. Vicdansız adam, atı sucuk olsun diye merdivenaltı bir mezbahaya da gönderebilirdi.
Muhittin Akbel

duvardan
Güneş girmeyen eve pencere lazım.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA