• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşıyaka Müftüsü ve evlilik sertifikası ERKİN USMAN

Karşıyaka Müftüsü ve evlilik sertifikası

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.01.2010, 00:00
Alkol ve uyuşturucu ile mücadele, kent gündeminin önemli bir parçası...
Uyuşturucu bağımlılığının çok küçük yaşlara kadar indiği de acı bir gerçek.
Okul çevreleri ve kapı önlerinde uyuşturucu haplarının "leblebi"gibi satıldığı da şurada burada yaygın.
İşte bu çapaçul ortam içindeki "alkol ve uyuşturucu ile mücadelede" Karşıyaka Müftüsü Hamdi Gevher de bir dizi etkinlik ve girişimlerle yerini aldı.
***
Müftü Gevher, İlçe Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüklerinin yanısıra Sağlık Grup Başkanlığı ile ele ele verdi, bu çalışmalar içinde uyarıcı pankartlar, afişler ve broşürler hazırlandı.
Hedefte, velileri ve öğrencileri uyarmak var.
Bu çalışmalara paralel olarak bir de ödüllü yarışma düzenlendi.
Müftü Hamdi Gevher anlatıyor:
"Alkol ve uyuşturucu ile mücadele konusunda uyarıcı görüşleri kapsayan kompozisyon, şiir ve karikatür yarışmaları düzenliyoruz. Bu yarışmaların birincilerinin bir yıllık dersane masraglarını karşılayacağız. İkincilere note-book var."
Ödül töreni 4 Mart 2010 günü Mavişehir İlk Okulu'da...
***
Karşıyaka Müftüsü bu çalışmalara paralel olarak "Aile Okulları" nın faaliyete geçirileceğini vurguluyor.
Bu okullara evli çiftler katılacak, sunumlar uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek.
Bu okulların ilk dersi 13 Şubat 2010'da Bostanlı Vilayetler Evi'nde...
Müftü Gevher " Evliliğin ne olduğu gençlerimizi iyice anlatılmalı, onlar yuva kurma ve devam ettirme konusunda ciddi biçimde bilgilendirilmeli. Bu toplumsal kural ihmal edilmiş. Yetkim olsa, gençlere evlilik öncesi kurslar açar, sınavdan geçirir, başarılı olanlara (evlilik sertifikası) verir, ondan sonra nikah cüzdanı..."

hayattan
Siyaseti noktaladı, O şimdi şair

Muammer Dirik 27 Mayıs darbecileri ile kora kor mücadale etmiş bir demokrasi savaşçısı.
Yazılı basının mücahitlerinden biri.
Muammer Dirik, 1959 yılında Buldan'da Hür Buldan Gazetesini çıkardı, bunu daha sonra Hüryol, Hür Adım Gazeteleri izledi.
Dirik, Demokrat Parti'nin gençlik kollarında görev aldı, 27 Mayıs darbesinde sonra kurulan Adalet Partisi'nin yönetimlerinde görev aldı. Tutuklandı, hücrelerde yattı ve 1965'teki seçimlerde Manisa Milletvekili olarak parlamentoya gitti.
Milletvekilliği döneminde parlamentoda milli, manevi ve siyasi inançları doğrultusunda hizmet verdi. 12 Eylül darbesinden sonra Doğru Yol Partisi'nde hizmetlerini sürdürdü ve 2007 yılında her türlü parti faaliyetine nokta koyarak siyasi hayattan çekildi.
***
Muammer Dirik, şimdi şiirler, beyitler ve manzumeler yazarak zamanını değerlendiriyor.
Bir dönemin bu hızlı gazeteci ve siyasetçisi şimrdi bu çalışmalarını kitaplaştırdı.
Bu ders verici kitabın adı: Gönülden Seslenişler...
Pırıl pırıl bir baskı ve iddialı şiir ve yazılar.
Gönülden Sesler, bedelsiz olarak dağıtılıyor.
Bu kitabı isteme adresi:
EV-KA 3 Mahallesi
125. Sokak No:4 D Blok Daire 7
Beytepe Konuikları
Bornova- İzmir
Telefon: 0 232 375 17 46

kentten
"Bir lisan bir insan" derler

Gerçekten de öyle. Özellikle basın dünyamızda en azından bir dil bilmek çok önemli. Bizim Sinan Genç ile Nefise İyener, aileleriyle birlikte Antalya'ya tatile gitmişlerdi. Bir Alman aileyle kısa sürede dostluk kurdular ama çat pat İngilizce pek işe yaramıyordu. Almanlar, denizdeki denizanalarını merak etmişlerdi. Sinan yardımcı olmaya çalıştı, "Deniz madırı (Mother-anne)" dedi. Almanlar ayrıca Nefise'nin ismine de takılmışlar, ne anlama geldiğini öğrenmek istemişlerdi. Nefise bir süre düşündükten sonra elini büzüştürüp ağzına götürerek, "Immmm. Nefis....Nefis" dedi.
***
Kardak Kayalıkları krizi çıkmış, bu kayalıkların Yunanistan'a mı, Türkiye'ye mi ait olduğu tartışması iki ülkeyi savaşın eşiğine getirmişti. Tabii iki ülkeden gazeteciler de Bodrum Turgutreis'te, olayın nereye varacağını saptamak ve haber geçmek için toplanmışlardı. İzmir'den gidenler arasında Cesur Sert de vardı. Yunanlı gazeteci Cesur'a ismini sordu, Cesur düşündü, ünlü Cesur Yürek filminden esinlenip, "Brave Hard" dedi. Yunanlı, "Oooo. Mel Gibson" diyerek filmin başrolü oyuncusunu çağrıştırdı. Tabii ki Cesur ismi bir türlü anlatılamadı.

küpe
İnsanın büyüklüğü yaptıklarından gelir, söylediklerinden değil.
Emerson

SAPAN TAŞI
Celep misin sapık mısın?

Çorum'da 12 yaşındaki kızını önce 4 inek, sonra 10 bin TL başlık parası karşısında iki kez kocaya veren adam, kızcağızın nüfus kağıdında 'baba' diye geçiyor.
O adama 'baba' demeye bin şahit ister. Olsa olsa ya 'celep' ya 'sapık' ya da hayvanların gücüne gitmesin, 'hayvan' olabilir.
Muhittin Akbel
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA