• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de çizgiler netleşiyor mu? ERKİN USMAN

CHP'de çizgiler netleşiyor mu?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.02.2010, 00:00
Görünen o ki, kongreler tamamlanana kadar CHP'de sular durulmayacak.
Başkan Kocaoğlu'nun "istifa ederim" restinin ardından şimdi kamuoyunda "adam-şalgam" tartışmaları yapılıyor.
Önder Sav, Abdürrezzak Erten,Rıfat Nalbantoğlu ve Aziz Kocaoğlu çizgisi netleşti.
Bu ekip,kongrelerde özellikle büyük ilçelerde başarı elde etti.
Genel Başkan Deniz Baykal'a karşıt cephe gibi duruyor.Bu ekip te Yılmaz Ateş, Mehmet Ali Susam,Mehmet Sevigen ekseninde gelişiyor.
* * *
İzmir'deki Genel Başkan yanlıları ise tam birlik ve beraberlik içinde olmasalar da, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve eski İl Başkanı Kemal Karataş olarak isimlendiriliyor.
* * *
Kamuoyunu en çok rahatsız eden de "şu şöyle demiş, bu şöyle yapmış" gibi söylemleri.
Başkan Kocaoğlu, kongrelere müdahalesini "Benim hakkımda konşuyorlar" dedikodusuna dayandırıyor.
Ancak, ortada isim yok!..
Ve bu aşamada insanlar merak ediyor:
"Kim nerede, ne demiş"
Bu hava içinde Kocaoğlu'nun bu dedikodularla hareket etmesi eleştiriliyor.
Özellikle devlet ve hizmet adamlığı ile bağdaşmıyor.
Hemen bir başka eleştiri gündeme geliyor.
Başkan artık dedikoduları bırakıp metroya, İzmir'dene kaçan yatırımlara daha çok el uzatmalı.
CHP'nin gündemi şimdi bu...

hayattan
At yarışı ve kaçırılan para
Talat Kırcan, Suphi Koyuncuoğlu Lisesinde Edebiyat Öğretmeniydi, ayrıca geçimine katkı yapmak üzere geceleri düzeltmenlik görevi için Ege Ekspres Gazetesinde çalışıyordu.
Aynı zamanda yarış yazarı Kamil Teber'in at yarışı kuponlarını düzenliyordu Ege Ekspres'i Hürriyet satın aldı, Talat hoca da Hürriyet'e transfer oldu.
Ergun Onarır da o zaman gazetenin gece sorumlusu, aynı zamanda at yarışlarıyla ilgileniyor. Tabii atçılar biraraya gelirse n'olur, hemen tahmincilik ve kupon doldurma, bilet koparma. Kırcan dedi ki, "Ergun; son yarışa oynayalım. Ben bir at seçeyim, sen de bir seç, ortağız." 15 at koşuyor, hiç şans tanınmayan ağır kilolu, (1) numaralı Nemrut'u seçmiş hoca. Ergun da yine yorumlarda geleceğine az ihtimal verilen Kopuk isimli ata şans tanıyor. Ergun Onarır gidiyor, Basmane'de Santana Pavyonun yanındaki bayide kuponu yatırmak için sıraya giriyor. Sıra dışından bir arkadaşı, "Ne oynuyorsan bana da oyna" diyor ama şans verilen atları görünce, "Kalsın bunlar 20 yıl da geçse yarış kazanamazlar" diyerek vazgeçiyor. Yıl 1976. Öyle her tarafta yarış izleme imkanı yok. Fuar Kahramanlar Kapısı'ndan girince sağda bir merkez var, dut ağacına yapıştırılmış bir hoparlörden de ünlü spiker Gültekin Alpay (merhum) yarışı anlatıyor. Son düzlüğe kadar bizimkilerin atları yok. Ama son metrelere 5 at başabaş giriyor. Fotofinişle belirlenen sonuç açıklanıyor. Bizimkilerin atları birinci, ikinci. 100 kuruşluk bilete tam 7 bin 600 lira kazanıyorlar. Hem bir maaş, hem de ikramiye parası. Kuponu, "Tutmaz" diye yatırmaktan son anda vazgeçen dost hem tırnaklarını kemiriyor, hem de sitem ediyor:"Madem tutacağına inanıyordunuz niye bana ısrar etmediniz ?"

kentten
Karşıyaka 1912'de yeni yönetim

1912 Karşıyaka Derneği üyeleri; Mehmet Ali Kasalı, Sabahattin Sakıpağa, İbrahim Koç, Ünal Kamalı, Seyhan Evlioğlu, Yalçın Temizocak, Seracettin Sakıpa, Ziyanur Hasbay, Tufan Atakişi, Turhan Gürsel Urhan, Togan Toprak, Selahattin Sakıpağa, Yücel Çağatay, Muhittin Bilget, Yansı Eraslan, Tevfik Sakıpağa, Tayfun Yelkenbiçer, Serhan Sakıpağa ve Cem Karagözlü yeni seçilen Sait Gürsoy'un başkanlığında Boğaziçi Restoran'da toplandılar. Alınan kararlar doğrultusunda Alaybey'de tutulan lokalin tefrişatına hemen başlandı. Derneği yeni üyeler kazandırılması konusunda balotaj komitesine görev verildi. Dernek üyeleri 15 günlük periyotlarla bir araya gelinerek güncel konuların değerlendirilmesi kararı da aldı.

küpe
En iyi önderlik, iyi çalışmalar ile çevresindekilere cesaret vermektir.
John Martin

günün fıkrası
Biliyor mu ?

Fehmi Ankara'daydı. Bir iş için Behzat adında birini görmesi gerekiyordu.
Aksilik bu ya, adamın adresini kaybetmişti.
Bunun üzerine İstanbul'daki patronuna aşağıdaki telgrafı çekti:
"Behzat Bey'in Ankara'daki adresini biliyor musunuz?"
Ertesi gün, patronundan bir telgraf aldı. Bir tek kelimeden oluşan bir telgraf:
"Evet!.."

duvardan
Garantili cinayet işlenir, alacak tahsili yapılır
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA