• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ege’nin girişimci kadınları atakta ERKİN USMAN

Ege'nin girişimci kadınları atakta

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.04.2010, 00:00
Ege İş Kadınları Derneği kısa adı EGİKAD, 15 Temmuz 2008 tarihinde değişik sektörlerden 15 işkadını tarafından İzmir'de kuruldu.
2009 Ocak ayında yapılan olağan genel kurul ile Işın Yılmaz, başkanlığındaki Yönetim Kurulu göreve başladı.
***
Derneğin kuruluş amacı özellikle iş kadınlarının iş yaşamında ön plana çıkmaları ve iş yaşamına atılamaya hazırlanan genç kızlara ve girişimci kadınlara rol model olmak..
Genel ekonomik konuların yanında kadınların iş yaşamındaki sorunları ile de ilgilenen EGİKAD, doğru ve ses getiren projeleri ile kısa zamanda İzmir'in, Ege'nin hatta Türkiye'nin gündemine girmeyi başarıyor.
* * *
Tekstilden, inşaata, madencilikten, plastiğe, ambalaj ve kağıttan gıdaya sigortacılığa, kimyadan danışmanlığa, turizme kadar değişik sektörlerde ön plana çıkmış, istihdam sağlayan ve şirketlerini bizzat temsil eden işkadınlarından oluşan EGİKAD, gerek iş yaşamında gerekse sosyal alanda projelerine hız verdi.
2009 yılında gündemlerine aldıkları oda ve borsa seçimleri neticesinde, Yönetim Kurulu Başkanı Işın Yılmaz, Ege Bölgesi Sanayi Odası seçimlerinde İç Giyim Meslek Grubu'ndan meclis üyesi seçildi.
* * *
Ayrıca, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu bazı üyeler, gerek Ticaret Odası gerekse Sanayi Odası meslek komitelerinde büyük başarı kaydettiler.
İlk yurtdışı temaslarını da Yunanistan'a gerçekleştiren EGİKAD, Atina Sanayi ve Ticaret Odası, Avrupa Parlamentosu Yunan milletvekillerinden Elsa Papadimitrou ve büyükelçimiz tarafından ağırlandı.
***
Yalnızca iş dünyasına yönelik değil, üniversiteli gençler ve kadınlar için de kolları sıvayan EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Işın Yılmaz, "Özellikle Türk Eğitim Vakfı ile gerçekleştireceğimiz Proje ile üniversite öğrencisi başarılı kız öğrencilerimizi, iş dünyası ile tanıştırmayı, staj başta olmak üzere, yararlı katkılarda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu proje bizim için çok önemli TEV gibi ciddi ve güvenilir bir kurum ile yaptığımız işbirliği ile gençlerimizin geleceklerine katkı bulunmak onların yoluna ışık tutmak bizleri son derece mutlu ediyor." diyor ve ekliyor:
"Diğer bir çalışmamız da, girişimci kadın profilini kırsal kesime taşımak amacı ile Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi ile ortak olarak (Kadının Eli Karacaağaç'ta) projesini geliştirdik ve İzmir Kalkınma Ajansına başvurumuzu yaptık. Buca Karacaağaç orman köyünü ev lokantacılığı ve ev pansiyonculuğu örnek bir turizm köyü haline getirmeyi hedefliyoruz."
* * *
Işın Yılmaz, kadın sığınma evlerine de yardımlarını devam ettirdiklerini, EGİKAD'ın buralardaki kadınların meslek sahibi olmaları için çaba sarf ettiğini ve kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak için yardımcı olduklarını belirtiyor.
Işın Yılmaz'ı dinlemeye devam:
"Özellikle Sayın Valimiz Cahit Kıraç ve Sayın Vali Yardımcımız Özlem Bozkurt Gevrek himayeleri ile gerçekleştirilen bu projemiz derneğimiz üyelerinin birebir hibe ve katkıları ile gerçekleştirilmektedir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA