• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
25 yıl sessiz sedasız süren bir gelenek ERKİN USMAN

25 yıl sessiz sedasız süren bir gelenek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.05.2010, 00:00
Bu yıl 25. kez düzenlenen "Torunlar Atletizm Yarışmaları seçmeleri bir şenlik havası içinde gerçekleşti."
Tam yirmi beş yıldır Karşıyaka Rotary Kulübü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliği ile yapılan yarışmalar artık bir çok şampiyonun ilk kez pist heyecanını yaşadığı geleneksel bir yarışmaya dönüşmüş durumda.
* * *
Seçmelere 6 ile 14 yaş arası İzmir'in tüm okullarından katılan yarışmacılar finallerde 1 Haziranda tekrar piste çıkacaklar. Bu kez Bulgaristan'dan gelecek atletler ile yarışacak. Tüm yarışmalar sonunda seçilecek en başarılı sekiz sporcu ile iki beden eğitimi öğretmeni yurt dışında düzenlenecek yarışmalara gönderilecek.
Atletizm gibi tüm sporların anası sayılan bir branşın sevdirilmesi en büyük hedef Torunlar Atletizm Yarışması'nda. Her şey 1985 yılında dönem guvernörü Uğur Yüce, dönem Başkanı Orhan Güçkan ve o yıllarda Yeni Asır Yazı İşleri müdürü olan Şevket Özçelik önderliğinde başlar. Özçelik yarışmaların küçük yaşlardaki atletlere yönelik olduğunu vurgulaması için Torunlar adını seçer.
* * *
İlk yarışmalar 13 Nisan 1985 günü Karşıyaka Stadı'nda düzenlenir. İlk yarışmaya 6 ile 9 yaş arası çocuklar davet edilir. Ertesi yıldan itibaren yaş grupları tekrara düzenlenir ve bu kez 8 ile 14 yaş arası çocuklar davet edilir. Uzun Atlama. Yüksek Atlama, Gülle, Cirit Atma, 60 metre,80 metre, 80 metre engelli, 600 metre, 1800 metre, 1000 metre, 4x50 metre, 4x75 metre şeklinde branşlar düzenlenir. 25 yılda dağıtılan 9500 madalya, 48000 yarışmacı yarışmalara olan yüksek katılımı vurgulamaya yeter. 2008 yılından itibaren organizasyonun adı Torunlar Atletizm Yarışması ve Şenliği olarak değiştirilir ve ilk öğretim okullarının ana sınıf öğrencileri davet edilir.
* * *
6 yaşındaki çocukların 30 metre koşusu organizasyonun en renkli görüntülerine sahip yarışmalarından birisi oluyor . Bu yarışmalardan çıkarak Türkiye rekoru kırmış ve uluslar arası şampiyonluklar kazanmış sporcular listesi oldukça kabarık bunlar arasında en dikkati çekenler : Yüksek Atlama'da 2.26 ile Türkiye rekortmeni ve Avrupa Gençler ikincisi Ümit Tan, Uzun Atlamada 8.08 ile Türkiye Rekortmeni Mesut Yavaş,50.86 ile 400 metre engelli Türkiye Rekortmeni Tuncay Örs, 13.78 ile 100 metre engel Okullar Dünya Şampiyonası birincisi Pınar Tan, Cirit Atmada 70.88 ile Yıldızlar ve Gençler Türkiye Rekortmeni Şevket Taş
Sessiz sedası 25 yılı geride bırakan Torunlar Atletizm Yarışmaları bu yıl Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin de dikkatini çeker. Bu yılki yarışmaların açılışına katılan Komite üyesi Ekmel Totrakan yarışmaları toplumu spora yöneltme ödülüne aday gösterileceğini bildirdi.

Ödüllü karikatürler Abacıoğlu'na geldi!

Türkçe-Almanca yayınlanan, aynı zamanda dünya karikatürcüleri arasındaki iletişim sitesi ve mizah dergisi olan Don Quichotte'un "Göç" temalı yarışmasında dereceye giren eserlerden oluşan karikatür sergisi, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın himayesinde Kemeraltı'ndaki Abacıoğlu Han'da 10 Mayıs'ta açılıyor. Üçüncülüğü Burak Engin'in aldığı yarışmaya Fransa'dan katılan Carlos Brito birinci olmuştu. Sergide, Don Quichotte'un İzmir grubunu oluşturan çizerlerden Tufan Selçuk, Yusuf Akıncı, Zafer Güven, Sadık Pala, Mete Erden, Menekşe Çam, Saadet Yalçın ve Mustafa Bora'nın çalışmaları da yer alıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA