• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Büyük Rumeli buluşması ERKİN USMAN

Büyük Rumeli buluşması

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.06.2010, 00:00
Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu üyesi dernekler eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanan "Büyük Ege Rumeli Şenliği" için ilk toplantısını gerçekleştirdi. Kordon İş adamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı'ın evsahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, Makedonya Göçmenleri Kültür Ve Dayanışma Derneği'nden İlhami Yıldız, Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Adnan Yetişkin, Batı Trakya Türkleri Derneği Başkanı Mümin Durmuş, Makedonya Göçmenleri Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Şaban Yaprak katlıdı. Sezen Aksu ya da Candan Erçetin gibi iki ünlü isimden birini mutlaka getirlmesini planladığı büyük rumeli balaşmasına ayrıca balkanların ünlü sanatçılarıda davet edilecek. İzmir'deki stadyumlardan birinde gerçekleştirmesi planlanan şenlik uzun süre konuşulacağa benziyor.

bir kitap
İkiden Büyük Bir'i okumalı!..

Sedat Demirkaya ciddi bir eğitimci.
Köy Enstitüsü mezunları yurt içindeki yerleşim merkezlerini gösteren haritaya "fırsat eşitliğinin haritesı" der.
Bunlardan biri de Gönen Köy Enstitüsü.
Köy Enstitülerini bir bir kapatılmaya başlanınca, Gönendeki Enstitüsü'nün adı da Gönen İlköğretmen Okulu olmuş.
İşte bu Gönen İlköğretmen Okulu mezunlarından biri olan Sedat Demirkaya yıllan ötesinden kopup gelen şiirleri incelemiş, yorumlamış ve çalışmasını kitaplaştırmış. Adını da "İkiden Büyük Bir" koymuş.
***
Sedat Demirkaya "Bu kitabın adı niçin İkiden Büyük Bir" sorusunu da şöyle yanıtlıyor:
"İkiden Büyük Bir, Türkiye'dir bir bakıma. Türkiye sentezleri sever. Türk-İslam sentezi yapmışız Selçukluyla. Türk-Bizans sentezi yapmışız Fatih'le. Önce taklit, sonra bilinçli sentez yapmışız Batılı değerlerle. Artık Türkiye "İkiden Büyük Bir" dünyanın mimarı olmalıdır. Doğu-Batı sentezidir bu..."
Sedat Demirkaya'nın bu kitabını okudukça yeni ufuklara yelken açacak ve "İkiden Büyük Bir"in çözümünü arayacaksınız.

duvardan
Bana geceyi zindan ettiler. Af çıkacak diye sabahladım.

bir cevap
Izgaralar temizleniyor

Geçtiğimiz hafta 1875 sokaktaki yağmursuyu ızgaralarının taştığını yazmış ve ilgilileri uyarmıştık.
Büyükşehir Belediye'ndan gelen açıklama şöyle:
"Yağmursuyu ızgaralarının elektrik ve doğalgaz çalışmaları sırasında toprakla dolması nedeniyle 1875 Sokak sakinlerinin yaşadığı sıkıntılar köşenizde yer almıştır. Konuyla ilgili bilgi veren İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri yağmursuyu ızgaralarının hemen temizleneceğini belirterek, yıl içinde birçok kez temizlenmesine rağmen yağmursuyu kanallarına atık atılmaması konusunda hem vatandaşlarımızın hem de çalışma yapan kurumların daha duyarlı olmasını istedi.

küpe
Bir şeyin ancak devamı varsa değeri vardır.
Goethe

fıkra
Müzik ve Tuna

Macar, Alman ve Fransız üç arkadaş yolda giderken arabanın dişlisi kırıldığından çaresizlik içinde oturuyorlardı.İçlerinden biri neşelendirmek için "Şu anda dilekleriniz kabul olacak deseler ne isterdiniz?" dedi. İşte cevaplar...
Macar: Müzik, şarap, Macar yemeği ve Tuna kıyısı.
Fransız: Şarap, kadın ve bir araba.
Alman: Patates, bira ve dişliyi yapmak için çelik.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA