• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP İzmir’de Umut rüzgarı ERKİN USMAN

CHP İzmir'de "Umut" rüzgarı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.06.2010, 00:00
Geçtiğimiz cuma günü İzmir CHP İl örgütü, partinin yeni Genel Başkan yardımcılarından Umut Oran'ı ağırladı.
Sabah saat 10.00'da başlayıp gece 23.00'e kadar süren yoğun programı içersinde örgüt ziyaretleri, sivil toplum kuruluşları ile yemek, bazı etkinliklere katılım, yaptığı konuşmaların içeriği ve mütevazi tavırlarıyla olumlu bir rüzgar estiren Umut Oran, Kiraz İlçe Başkanı'nı telefonla aradı, Sosyalist Enternasyonal toplantısına gideceği için oradaki etkinliklere katılamayacağını bildirdi ve söz verdi:
"En kısa zamanda aranızda olacağım..."
* * *
Umut Oran bu yoğun programı içersinde Mavişehir'deki Deniz Restoran'da eski dostlarla buluştu.
Bu ilginç buluşmadan önce, Umut Oran, "Dostum ve can arkadaşım" dediği Ahmet Kadıbeşegil ile 1.5 saate yakın görüştü.
Mavişehir Deniz Restoran'daki yemeğe Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı Yıldırım Ayaz, sanayici Serhat Yiğit, mimar Hasan Bağlarbunarı ve Umut Oran'ın arkadaşı tekstilci Serdar Yavaşoğlu katıldı.
CHP'nin "Karanlıklar Prensi" şunları söylüyor:
"Umut Oran, kariyerindeki birçok sivil toplum örgütlerinde başkan ve yönetim kurulu üyesi olarak kazandığı başarılarını daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için siyasete atıldı. CHP'nin yeni ekonomik programı içersinde iç göçü hedefleyen, kendi yarattığı (yerinde iş, aş ve üretim) sistemi bu programın lokomotifi olacaktır. Ayrıca, parti içi demokrasi, seçim yasasında değişiklik, dış politikadaki gelişmeler ve tabii ki terör. Umut Oran'la bir süredir görüşlerimizi paylaşırız. Bu da onlardan biriydi. Yalnız şunu söylemeliyim, Umut Oran'la birlikte sadece CHP değil, Türkiye de önemli bir devlet adamı kazanmıştır. Bunu ilerleyen günlerde herkes daha net görecek."

kentten
Tahtalı feryadına cevap var!

Geçtiğimiz hafta içinde, "Tahtalı'dan gelen feryat" demiş ve bu okur şikayetinde, çevre köylerindeki mandıralardan ve bazı işletmelerden gelen pis suların göle karıştığıni belirtmiştik.
İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili şu bilgileri aktarıyor:
"Pancar, Bulgurca, Tekeli bölgeleri Tahtalı Havzası dışındadır. Bu alandaki işletmeler de atıksuların kanalizasyon şebekesine deşarj yönetmeliği kapsamında İZSU Genel Müdürlüğü denetim ve kontrolü altındadır. Şikayet sahibi ile yapılan görüşme sonrasında Ayrancılar, Yazıbaşı, Pancar, Sancaklı ile Menderes'te bulunan ve İZSU denetiminde bulunan mandıracılar kontrol edilmiştir. Tüm mandıracılar tek tek denetlenmiş, önlem tesisleri ve arıtma tesislerinin çalıştırılması konusunda uyarı yapılmış, arıtılmış atıksularını fosseptikle toplayanlara ve İZSU denetimli vidanjörlerle İZSU tarafından izin verilen döküm noktalarına deşarj yapmaları konusunda uyarılmıştır."

kentten
Akansu'nun bebek
sevgisi
İzmir'den yetişen çevre gönüllüsü gazeteci Ahmet Aydın Akansu'nun toraman çocuk sevdalısı olduğunu çevresindeki herkes bilir. Ahmet, sokaklarda toraman çocuk gördüğünde, o an hayat durur onun için. Çok anneden "Sizde kimsiniz" diye fırça yemiştir ama onun çocuk sevgisiyle dolu olduğunu bilmeyen yoktur. Geçtiğimiz gün TRT İzmir Müdürlüğü'nün karşısındaki bir sağlık kuruluşuna gelen Akgıran ailesinin 9 aylık bebekleri Elif'i görünce siz düşünün neler olmuştur. Yaşıtlarının iki katı olan Elif tam 17 kilo. Peki Elif'i görüp de okşamamak olur mu? Elif sevimliliği ile Balçova'nın simgesi olmuş.

küpe
Öğrenmeyi kolaylaştıracak altyapıları geliştirme konusunda, olabildiğince çaba harcanmalıdır.
Peter Senge

fıkra
Akıl vergisi

Fransa Kralı XV. Louis'e yaranmak isteyen saray mensuplarından biri. Kral'ın huzuruna çıktığı bir sırada, "Haşmetlim, aklıma yepyeni bir vergi koymak geldi. Bu öyle bir vergi olacak ki, herkes ödeyecek. Adı da akıl vergisi" dedi.
Kral bıyık altından gülümsedi ve şöyle cevap verdi:
"Mükemmel bir fikir bu... Bir istisna olarak da, siz bu vergiden muaf tutulursunuz herhalde!"
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI