• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gode Cengiz için, Kaf-Kaf için ERKİN USMAN

Gode Cengiz için, Kaf-Kaf için

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.06.2010, 00:00
Karşıyakalılar ve de bir zamanlar İzmir dostluğunu, kardeşliğini yakından bilen İzmirliler...
21 Haziran 2010 Pazartesi (yarın) saat 11.30'da Karşıyaka Osman Bey Parkı'nda buluşalım. Gode Cengiz'i, Erol Baş'la birlikte dikilen heykelinin başında ölümünün 24. yılında anacağız. Ama bu kez etkinlik çok daha renkli ve değişik. Karşıyaka Futbol Adamları Derneği Başkanı Dr. Bülent Zeren ve yönetici arkadaşları, heykelin altına Karşıyaka'nın şampiyon takım kadrosunun, teknik direktör ve menajerinin isimlerinin de bulunduğu bir bant hazırlamışlar.
Törenle heykele yapıştırılacak, o devrin futbolcuları ölümsüzleşecek. Tabii, şampiyon kadroda bulunup aramızdan ayrılan Erol Baş, Cengiz Kocatoros, Cengiz Elyaman, Sami Üçer, Hüseyin Kaymaz ve Doğan Terim'i de rahmetle yadedeceğiz.
Şampiyon kadrodan yaşayan ve törene katılacakların listesi şöyle: Antrenör: Arif Dökel, Menajer: Süleyman Ergürs, Futbolcular: Ekrem Güçsav, Günay Üçer, Hamdi Şensoy, Uğur İpekkan (K.Uğur), Erdinç Ersarıoğlu, İbrahim Ayruz, Burhan Gürel, Saim Çınar, Bedri Damla, Nevzat Kulusoğlu. İzmir dışından gelecek olanlar: Atilla Biçer (İngiltere), Tevfik Önder (Denizli), Erden Arat (Adana), Uğur Kayacan (B.Uğur)(İstanbul). Tören sırasında lokma dökülecek. Tüm Karşıyakalı taraftarları da törene davet ediyorlar.

Buca'da neler oluyor?

Bağ evleri yıkılanlar arasında Erdal Gürgör de var.
Önceki gün bu konuya değinmiş ve şikaletleri dile getirmiştik.
Yıkım ekipleri, Erdal Gürgör'e ait 2 bin 570 metrekarelik tapulu araziye hiçbir tebligat gönderilmeden, girdi ve baraka yıkıldı. Kanunsuz yıkım yaptıkları iddiasıyla, yıkım ekipleri savcılığa şikayet edildi.
***
Bağ evleri yıkılanlardan Ahmet Avcı'nın açıklamalarından satırbaşları:
* Bu barakaların yapıldığı yıllarda buraları köy statüsündeydi. Daha sonra Çamlıkule ve Yıldız mahallelerine bağlandı.
* Köy statüsünde iken imarsız (ruhsatsız) olmayan barınaklar, mahalleye bağlanınca ruhsatsız kaçak durumuna düşürüldü.
* Bu gelişmeler tarım yapanlara tebliğ edilmedi ve ruhsat almaları böylece engellendi.
* 2004 yılından önce yapılan binalara imar affı geldi. Bu konuda da çiftçiler uyarılmadı.
* 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 27. maddesine göre, köy çevrelerinde tarım amaçlı yapılarda ruhsat alınmaz.
* Bağ evlerine 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32-42 maddelerine göre, işlem yapılıyor ve ceza kesiliyor.
* Tapulu arazilerdeki binalar mahkemeye verilip cezalandırılarak yıkılıyor. Tapusuz 2B arazilerinde ise tebligatla yıkım yapılıyor, ceza kesiliyor.
* Bu bölgelerdeki bağ ve zeytinlik araziler ortalama 30 yıllık.

pazar tebessümü
Sırtındaki kürk ve birisi
Adamın biri çok zengin olmuş, artık dostlarının yüzüne bakmıyor, selamı "çeyrek" veriyor, bir tebessümü büyük iltifat sayıyormuş.
Onu ağzında çubuğu, burnu havada yürürken görenler kutup rüzgarına çarpmışa dönüyormuş.
Durumu Bektaşi babasına anlatmışlar.
"Bizimkine bir haller oldu, bizlerle selamı sabahı kesti. Sakın yanına gitme, sana da aynı şekilde davranır, sonra üzülürsün."
"Yok canım..." demiş Bektaşi babası. "Benim emeğim geçmiştir, evime aldım, baktım, büyüttüm, adam ettim. Bana öyle birşey yapmaz."
***
Yapar mı yapmaz mı? Herkes görmek için bekleşir. Bizimki nihayet uzaktan görünmüş. O, şöyle bir yan bakış atmış Bektaşi babasına ve yoluna devam etmeye yeltenmiş.
Bektaşi babası kolundan yakalamış ve dersini vermiş:
"Bana bak, üzerinde pahalı bir kıyafet var. Görülüyor ki, zengin olmuşsun, kürkler içindesin. Yalnız unutma ki, senin giydiğin şu kürk yıllar yılı, onu sırtında taşıyan sahibini hayvan olmaktan kurtaramadı."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA