• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’deki önseçim hareketi büyüyor ERKİN USMAN

CHP'deki önseçim hareketi büyüyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.10.2010, 00:00
Bu kıvılcımın ilk ışıkları POTA'da çakmıştı.
Bir grup CHP'li Karşıyaka'da Balıkçı Barınağı yakınlarındaki kafede buluşmuş ve CHP'de önseçim bayrağı açmanın zamanının geldiği o masada vurgulanmıştı.
Çok geçmeden Çiğli'den aynı sesler gelmeye başladı.
Bu masanın önderlerine göre, başta CHP olmak üzere siyasi partiler "önseçim için kolları sıvamalıydı" ve bu girişim gerçek demokrasi yolunda somut bir adım olacaktı.
* * *
İlk ciddi adımı atmak da eski bakan, milletvekili, belediye ve ilçe başkanlarından oluşan ekipten geldi.
İşte o ekip:
Erkan Büyükkaya, Musa Çam, Halil Çulhaoğlu, Tayfun Emre, Feridun Gökhan, Selahattin Gürsoy, Sinan Karamustafaoğlu, Ayşegül Önen, Mustafa Tosunlar, Hüseyin Saygılı, Cihan Türsen, Ercan Yüksektepe, Ali Zeybek
isimlerini alfabetik sıraya göre buraya taşıdığımız bu ekip bir bildiri ile ortaya çıktı ve "partiçi demokrasi için önce önseçim" fikri çok ama çok kısa bir süre içinde dalgalar halinde Türkiye'ye yayılıverdi.
Sadece CHP İzmir İl Örgütü'nde 5 bini aşkın partili bu "önseçim bildirisini" imzaladı.
* * *
İşte o bildiriden satırbaşları:
* Bu olağan üstü dönemde, partimizde uzun zamandır süregelen parti içi sorunlu uygulamalar bir an önce sonlandırılmalı. Üyelik, seçme, seçilme hakları demokratik, katılımcı esaslarda güvence altına alınmalı. Özgür, etkin üye yapısıyla, dışa dönük mücadelede yoğunlaşılmalıdır.
* Hiçbir bahaneye sığınmadan en geniş üye tabanı ile milletvekili adaylarımızı belirlemeliyiz.
* Üyelerimizin adrese kayıtlı nüfus sistemi ve yöntemlerle güncelleştirilerek gerçekliliğinin temini, milletvekili adaylarımızın tüm üyelerin katılacağı önseçim ile belirlenmesini talep ediyoruz.
* Parti İçi Demokrasi Hareketi, parti içi seçimlerimiz veya genel-yerel seçim adaylıkları süreçlerinde oluşan kişi, düşünce, ve de gruplaşmaların, ekiplerin üstünde, samimi parti içi demokrasi talepli tüm üyelerimizin kişisel olarak içinde yer alacağı bir harekettir.

ege'den
Seferihisar'da büyük buluşma

Türkiye'yi oluşturan farklı kültürlerin temsilicileri "Seferihisarlılar Fuarı"nda kaynaşıyor.
Güneydoğu ve Doğu Anadolular, Karadenizlilerle birlikte horon teperken, Yozgatlılar, Tokatlılar, Afyonlular ve Ahıska Türkleri, Güneydoğu'ya özgü "Mırra" kahvesinin tadına bakıyor. Fuarda, Seferihisar'dan Türkiye'ye "farklılıklarımız bizim en büyük zenginliğimiz" mesajı veriliyor.
Bu fuar 6 gün sürecek.
Seferihisarlılar Fuarı'na, ilçede dernekleri bulunan 6 farklı kültür, kendine özgü yemek, kıyafet, yöresel ürünlerle katılıyor. Fuar 6 gün ziyarete açık kalırken, her gece bir dernek tarafından kendi kültürlerini tanıtan ve anlatan program düzenleniyor.
Geçtiğimiz hafta sonu, başlayan fuarda, ilk gecenin sahibi Karadenizliler, hamsi-ekmek ziyafeti çekerken, Afyonlular meşhur sucuğunu ziyaretçilere tattırdı. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Birliği stantlarında "sıra gecesi" düzenlerken, diğer stantları tek tek gezerek "kırmızı-beyaz" güller hediye etti. Tokat yöresinin meşhur çayı Seferihisar'ın kaynak suyu Belen Suyu'yla buluşturularak ziyaretçilere ikram edildi.

küpe
Bir düşmandan kurtulmanın en iyi çaresi, onu kendine dost etmektir.
4. Henri

günün fıkrası

Temenni

Fadime ile Temel bir gün kavgaya tutuşmuşlardı.
Öfkesini yenemeyen Fadime bağırdı:
"Herif herif sen benim gibi kadını omuzlarında taşımalısın. Anladın mı?"
Temel şöyle bir diklendi ve cevabını verdi:
"İnşallah sevgili karıcığım. Allahım bana o günleri de gösterir..."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA