• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ağaç katliamını ortaya çıkaran 2 kadın konuşuyor ERKİN USMAN

Ağaç katliamını ortaya çıkaran 2 kadın konuşuyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.12.2010, 00:00
Denizcilik Müsteşarlığı'nın hedefinde insan kaçakçılığını önlemek var.
Tabii bunun yanında öteki tür kaçakçılıklar da bir kenara atılmış değil.
Çare, İzmir Körfezi'nde bir "Gözetleme Evi" kurmakta...
Aylar süren yazışma va araştırmalar sonunda, görevlendirilen heyet bu Gözetleme Evi'ni inşa etmek için Atatürk Orman alanı içindeki Gazeteciler Hatıra Ağaçlığı'nı buldu.
Ve bir gece içinde burada 92 ağaç katledildi.
Gerçekleştirilen bu "Doğa Katliamı" çeşitli tepkilere yol açtı.
Tartışmalar hala sürüyor.
Görünüş o ki, Vali Kıraç'ın söyledikleri son söz olacak.
Uzun lafın kısası, bu Gözetleme Evi gerçekleştirilecek.
* * *
Nil Altıncı ile Emine Aydoğdu, bu ağaç katliamını basına ve ilgili yerlere ilk duyuran İzmirli iki hanım...
Her ikisi de 75. Yıl Evleri'nde oturuyor.
'Ağaç Katliamı'nın gerçekleştirildiği alanın hemen yakınında...
Bu hanımların ikisi de evli ve çoluk çocuk sahibi.
Nil Altıncı, Altay'ın unutulmaz başkanlarından Almus Vreskala'nın kızı.
Bu iki genç kadın itirazlarını hala sürdürüyor ve bir de çare getiriyorlar.
Nil Altıncı şöyle diyor:
"Buralarda boş alanlar var. Ağaçsız yerler var. Sağa sola başvurmak istiyoruz ama, muhatap bulamıyoruz. Gelsinler onlara çorak ve ağaçsız alanları gösterelim. Böylece Atatürk Ormanı'nı kurtaralım."

kültür
Savaş Ünlü'den on yeni kitap

Pota okuyucularının yakından tanıdığı, fıkralarıyla köşemize renk katan mizah ve çocuk öyküleri yazarı Savaş Ünlü, çalışkan bir eğitimci ve yazardır. İzmir'de çalıştığı okullarda yaptıkları, eğitim alanındaki özgün çalışmaları uzun yıllar belleklerden silinecek gibi değildir. Çalıştığı her eğitim kurumunda çalışanların, özellikle de öğrencilerin belleklerinde derin izler bırakan, unutulmayacak bir eğitimci olmuştur.
İzmirli yazar Savaş Ünlü'nün on kitabı birden yayımlandı. Edebiyatımızın ünlü kalemi, çocuk ve mizah öyküleri yazarı Savaş Ünlü'nün on yeni kitabı İstanbul ATP Yayınevi'nde yayınlandı, kitapçılarda yerini aldı. İzmir'in tanınmış eğitimcisi, öğretmenliğiyle yazarlığı uzun yıllar bir arada götürdü. Şimdiye dek elliden fazla kitabı yayımlanan Savaş Ünlü: "On kitabımın birden yayımlanması beni mutlu etti. Amacım kitaplarla ülkemizdeki tüm öğrencilere ulaşmak" diyor.

hayattan

İzmir'den manzaralar

Tarih 30 Kasım 2010, saat 19.10...
Birinci Kordon'da Alsancak Vapur İskelesi'nin karşısında 35 T 7489 plakalı taksi kulakları sağır edercesine klaksona basıyor. Herkes büyük şaşkınlık içinde ne olduğunu anlamaya çalışıyor. İşte olayımızın bundan sonraki kısmını yazar arkadaşımız Ahmet Aydın Akansu'dan dinleyelim:
"Taksinin şoförü, içinde bir bay ve bayan olan aracın yanına gelerek, 'Yürüsene be adam burası Kordonboyu mu?' diye fırça attı. Yanındaki bayan eşi mi? kız arkadaşı mı? bilmediğim genç adam, 'Arabaların üzerine mi çıkayım, görmüyormusun trafiği' diye yanıt verdi. Taksici bir gaza bastı ki ralliciler bile yapamaz. Sonra tekrar ani bir fren yapıp durdu tekrar aynı aracın yanına gelip 'Araç sürmesini bilmiyorsan trafiğe çıkma ulan' diye bağırmaya başladı. Yanındaki bayan kolundan asılmasa genç sürücüde aşağıya inip belki yumruklaşacaklar. Genç adam yanındaki bayan ve onlarca kişinin bakışları arasında çaresiz ve mahçup ne yapacağını şaşırdı. İzmir Şoförler Odası Basın Danışmanı Hakan Kocahal'a durumu anlattığımda aldığım yanıt daha ürkütücüydü. 'Abi daha önce ne iş yaptığı belli olmayan kişiler günübirlik taksicilik yapmaya kalkarsa bu olaylar daha çok yaşanır. Taksicilerin denetimini İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde.' Londra ve Paris'te gördüğüm taksicilerle kıyas bile yapmak istemedim."

küpe
İyiliğinize inanılmasını istiyorsanız, ondan hiç bahsetmeyiniz.

günün fıkrası

Bir genç kız ve bir genç erkek parkta oturup konuşuyorlardı.
Genç adam bir öpücük istedi.
Kız da "Evlenmeden öptürmem" dedi.
Delikanlı rica etti:
"O zaman, evlenince lütfen haber verir misin?"



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA