• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’den bir kayıp daha: Hanife Çetiner ERKİN USMAN

İzmir'den bir kayıp daha: Hanife Çetiner

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.01.2011, 00:00
İzmir, büyük hayırsever Salih İşgören'in kaybı yüzünden yaşadığı şoku atlatamadan bir yeni acı ile sarsılıyor.
Moda dünyasının "azimli ve üretken ismi" Hanife Çetiner'i kaybettik.
Tez ulaşan habere önce kimse inanmadı, daha doğrusu inanmak istemedi ama, acı gerçeği eşi Rıfat Çetiner'in açıklaması İzmirlilere şok içinde şok yaşattı.
* * *
Yaratıcılık Hanife Hanım'ın en belirgin özelliğiydi.
Son defilesi 22 Aralık'taydı.
Harika bir gösteri oldu ve ertesi gün karşılaştığımızda bana hedeflerini kısaca şöyle özetledi:
"Engin Anadolu kültürününün tanıtılmasını ilke edinmiş biriyim. Gönüllü kültür elçisiyim. Hazırladığım Miss Turkey kostümlerinin tasarımları ile marka oldum. Türkiye'nin tanıtımını İzmir'den dünyaya yapmak benim için gurur verici. Uluslararası yarışmalarda 11 Best EveningGown, 5 Best In National Costume ödülü kazandım."
* * *
Diyarbakır Kulp ilçesi kaymakamı yöreye ait olan ipek işlemeli çizgili geleneksel poşumuzu dünya modasına taşımak ve bir dünya markasına dönüştürmek için harekete geçti ve Hanife Çetiner'in kapısını çaldı.
Ve o başvurunun ardından Hanfe Çetiner'den bir değerlendirme:
"Şu anda moda olan poşu Arap kültürüne aittir. Bizim poşumuz çizgili dokumadır, ipektir. Poşu kültürünü Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yeniden canlandırmayı ve dünyaya yaymayı istiyoruz."
* Hanife Çetiner uluslararası yarışmalarda 67 Miss Turkey hazırlayarak bu konuda rekor kıran uluslararası moda tasarımcısıdır.
* 19 Mayıs 1998'de Şırnak'ta "Mehmetçiğe Sevgi" temalı ilk defile yapan moda tasarımcısıdır. Hanife Çetiner defilede yöre için "İş olsun, aş olsun" diye düşünerek Şırnak'a özel "Şalşepik" dokumalarını tanıttı.
* Hanife Çetiner, "İzmir Çanakkale Şehitlerimizi Anma ve Kültürümüzü Yaşatma Derneği"nin kurucusu ve onursal başkanıdır. İzmir Girişimci İş Kadınları Derneği danışma kurulu üyesidir.
* Hanife Çetiner, Türk Eğitim Vakfı İzmir Şubesi Gönüllü Kadınlar Kurulu kurucu üyesidir.
* Hanife Çetiner, İzmir Ticaret Odası'na moda sanat danışmanlığı hizmeti vererek Kent Yenileme Projesi'ne katkıda bulunmuştur.

siyasetten
Özfatura kime kefil?

Burhan Özfatura, İzmir'de iz bırakmış bir belediye başkanı.
Sadece, milliyetçi ve muhafazakar kesimin değil, toplumun diğer katmanlarından bazılarının da bugünlerde aradığı bir belediye başkanıdır Özfatura.
Tabii, hataları ve sevaplarıyla...
AK Parti İzmir Teşkilatı içindeki son gelişmeleri ayaküstü Özfatura'ya sordum.
Ömer Cihat Akay için Özfatura'dan bir değerlendirme:
"Bu kardeşimizi çok eskiden tanırım. Düzgün adamdır.
Her şeyine kefilim. AK Parti Genel Merkezi, İzmir için isabetli bir seçim yapmıştır. Babasını da severim Ömer Cihat kardeşimin. AK Parti'yi var eden jenerasyonun temelinde Ömer Cihat Akay ve arkadaşları var. AK Parti İzmir Teşkilatı, Ömer Cihat Akay ile irtifa kazanacaktır."
Burhan Özfatura daha sonra bir noktayı da ısrarla vurguluyor:
"Görevinden ayrılan Ömür Kabak da sevdiğimiz bir kardeşimiz. Kimse Ömür Kabak'ın başarısız olduğunu söyleyemez. Ömer Kabak bir iddia yüzünden görevi bırakmıştır. AK Parti, Ömer kardeşimizi de bir teşekkür borçlu..."

kentten

İzmir'e de bekliyoruz

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, kentteki okullarda görev yapan öğretmenler için son derece ilginç bir başarı grafiği geliştirmiş. Okullarda görevli öğretmenler verdiği derslerden bir nevi karne alacaklar.
Böylece okullarda, "N'apalım, sınıf kalabalık, yeteri kadar öğrenemiyorlar" mazereti geçerli olmayacak, öğretmenlerin geri kalan öğrencileri ilerletme çabaları değerlendirilecek.
* * *
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, okullardaki servis araçları uygulamasına da kalıcı ve örnek kurallar getirmiş. Servis şoförlerinin listesi Emniylet Müdürlüğü'ne gönderilecek, incelenip onaylandıktan sonra görev yapabilecek. Ehliyeti daha önce herhangi bir nedenle çeşitli kereler alınan, trafikten ve başka nedenle sabıkalı olanlar öğrenci taşıyamayacak.
Peki, İzmir'de durum ne?
Yetkililerin bu yönde aldıkları bir tedbir veya karar var mı?

küpe
Hiç kimse, uzun süre evli kalmadıkça gerçek aşkın ne olduğunu anlayamaz.
Mark Twain

fıkra
Kim suçlu?

Temel, polis memuru olmuştu. Karakolun başkomiseri Temel'e çıkıştı:
"Nasıl kaçtı bu suçlu... Ben sana 'bütün çıkışları tut' demedim mi?"
Temel'den cevap:
"Komiserim bütün çıkışları tuttum da, sanırım bu adam girişlerden kaçtı..."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA