• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Atatürk Stadı’nda köpek dehşeti ERKİN USMAN

Atatürk Stadı'nda köpek dehşeti

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.01.2011, 00:00
Mehmet Kiraz eski sporcu.
Şimdi de masterler atletizm şampiyonasında birincilikler, dereceler alan, hayatını spora adamış bir kişi.
Kiraz, spor camiasında "Jilet Mehmet" diye anılır.
Zinde kalabilmek için her gün Halkapınar'daki Atatürk Stadı çevresinde bulunan Seha Aksoy Atletizm Stadı'na gidiyor, belirli bir program dahilinde koşuyor.
Ancak, önceki gün Kiraz başıboş köpeklerin saldırısına uğradı, 4 köpek saldırdı, birisi bacağına dişlerini geçirdi.
Kiraz şimdi 10 gün süreyle kendisine ısıran köpeği izleyecek, kudurup kudurmadığına bakacak. Bu, Atatürk Stadı çevresinde ilk olay değil. Kız atletler defalarca köpeklerce tehdit edildi.
* * *
Antrenör Kazım Kurtyılmaz, ilgililere şikayet etti ama ne tedbir alan var, ne de bunları bakımevlerine toplayan.
Ve köpeklerin sayıları durmadan artıyor. Hayvanlara karşı olduğumuz sanılmasın ama insanların bunların saldırısında yaşadığı travmayı ve yediği kuduz iğnelerini biliyoruz, üzülüyoruz.
Gençlik Spor İzmir İl Müdürü Sabri Sadıklar'a buradan sesleniyorum: "Köpek dehşetine lütfen son verin. Çünkü, onlardan korkup gelemeyen atletlerin sayısı bir hayli fazla."


Sancar Maruflu'yu ziyaret akınından bir görüntü. Eski dostları (soldan)Deniz Yurdun, Şahin Öz, Recai Acar, Erol Akkınay, eşi Ayla Maruflu, Sezgin Çubukçu ve Mehmet Erişkin. Asansörda kaldığı için Süleyman Ergürs bu kareye giremedi.
hayattan
Sancar'dan haberler iyi

İzmir'in Tonton'u Sancar Maruflu, bilindiği gibi pazartesi günü yüksek ateş nedeniyle 9 Eylül Hastanesi İnfeksiyon bölümüne yatırılmıştı. Maruflu'nun hastanedeki odası, kendisini seven, dost ve arkadaşlarından oluşan ziyaretçi akınına uğruyor. Her ne kadar hakkında yoğun bakıma alındı haberleri çıksa da, sadece bakımın yoğun olduğu, kendisinin ise çok iyi durumda olduğu gözlendi...
Sol ayağında "aşırı şeker" nedeniyle oluşan yarasının enfeksiyon kapması nedeniyle, 39 derece ateşle hastaneye yatırılan Sancar Baba'nın, uygulanan yoğun tedavi sonucunda şu anda durumu gayet iyi ve morali de yerinde... En kısa zamanda eski sağlığına kavuşmasını, tüm dost ve sevenleri adına beklediğimizi ve geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. O da, tüm sevenlerine selam ve sevgileri, teşekkürlerini iletti.

kentten

İzmir'de büyük buluşma yarın
Siyasi parti temsilcileri ile basın sektörünün usta kalemlerinin görüş ve değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaşacakları, "Siyaset-Basın ve Sandık" konulu panel yarın.
Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu'ndaki panelin açılış konuşmasını, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan yapacak. Panele CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile MHP adına Parti Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural katılacak.
***
Panelin sunuş konuşması da, gazeteci-siyaset adamı Altan Öymen'den.
Oturumu İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel sunacak. Panelin "Tebliğler" bölümünde ise, gazeteci-yazar Oktay Ekşi, Nail Güreli ile Fikret İlkiz, "Siyaset ve Basın" konusunda önemli açıklamalarda bulunacak.
Oturum başkanlığını Ankara Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Ümit Gürtuna'ın yapacağı panelin ikinci bölümünde de; Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı gazeteci-yazar Öcal Uluç, gazeteci-yazar Can Ataklı, Ali Sirmen ve Hamdi Türkmen konuşmacı olarak hazır bulunacak. Sonuç bölümünde ise, İsmet Solak panelin genel bir değerlendirmesini yapacak.

küpe
Hiçbir şey yıllarımız kadar çabuk geçmez.
Ovidiun

fıkra
Sevmek de söz mü?

Halk komiseri, kasaba doktorunun başarılarını övüyordu. "Hastalar da doktoru çok seviyor" deyince, halktan biri atıldı: "Sevmek de söz mü. Onun için hayatlarını bile feda ediyorlar."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA