• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
13 Haziran hesapları ERKİN USMAN

13 Haziran hesapları

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.02.2011, 00:00
CHP'de neler oluyor? Bu soru şu aralar yanıtı aranan en önemli konu.
Geleneksel hale gelen Bostanlı Barınağı'nda, gazeteci Ahmet Kadıbeşegil gençlere ve dostlarına şu değerlendirmeyi yaptı:
"Kişisel gelecekleri açısından seçim sonrası hesabı yapanlar partiyi yaralıyorlar. 45 il başkanı, milletvekilliği adaylığı için görevlerinden istifa etti. Aralarında İzmir'inde bulunduğu 6 il dışında bir atama yapılmadı. Bunlarda da yönetim oluşturulmadı. Bunun en önemli nedeninin altında seçim sonrası hesaplarının yatmasıdır.
Başkan yardımcılarının 4'ü arasında kıyasıya bir etkin olma kavgası var. Birinin danışmanı Eskişehir gezisi sırasında Kılıçdaroğlu'nun gezi programını il yönetimine haber vermeme nedenini "nasıl olsa görevden alınacaksınız" diye açıklarken, bir başkan yardımcısı, il yöneticilerinin haberi olmaksızın Hakkari'de AK Parti'li Abdurrahman Keskin'le iki saat görüşüyor. Kocaeli, Konya'da bu hesaplara dayalı atamalar yapıldı."
* * *
İzmir il yönetimi de oluşturulurken Karşıyaka, Gaziemir, Çiğli gibi ilçelere yapılacak atamalar dikkate alınmayarak homojen bir yapı oluşturulması gözardı edildi.
İkidar hedefi olan bir parti için bunlar düşündürücü gelişmelerdir. Bir de bunlara, ilçe belediye başkanlarının, Kılıçdaroğlu'nun (halkla iç içe olun) önerisini umursamazcasına bu yaklaşımı göstermemeleri İzmir için sorun olabilir. 13 Haziran hesabı yapanlar CHP'ye ve Türkiye'ye ihanet ettiklerini görmelidir.

kentten
Beşiktaş'ta beşibiryerde...

İzmir Beşiktaşlılar Derneği'nin bayan üyeleri: Deniz Avcı, Özlem Tezişçi, Fügen Oymak (Dernek Müdürü), Alev Parıldar, Seran Bilgi, Funda Onukar.
Onlara Ege'nin "dişi kartalları" da diyebilirsiniz.
İzmir Beşiktaşlılar Derneği'nin geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen genel kurulunda göreve getirilen yönetim kurulunun beş üyesi bayan.
İzmir Grand Efes Swiss Otel'deki kongreye Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir eski Milletvekili Hakkı Ülkü, Beytaş Asbaşkanı Emin Önal katıldı. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de çiçek göndererek yeni yönetimi kutladı.
Yönetim Kurulu Başkanlığını Yekta Varnalı'dan teslim alan Serhat Kutlu'nın çalışma arkadaşları şöyle: Cengiz Ülkü, Alp Oray, İbrahim Muratoğlu, Gürol Erdoğan, Özer Öztürk, İsmail Güler, Kemal Karayel, Faruk Akbingöl, Murat Özel, Seran Bilgi, Deniz Avcı, Alev Parıldar, Nejat Günaydın, Funda Onukar, Özlem Tezişçi ve Serhat Köksal.
Yönetim kurulunun yaş ortalaması 39, bayan oranı da yüzde 30.

hayattan
EGİAD Yarın'a renkli tanıtım

Ege Genç İşadamları Derneği'nin yayın organı "EGİAD Yarın" dergisinin 28'inci sayısı, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen bir kokteylle tanıtıldı.
EGİAD Yarın dergisinin tanıtım kokteyline, basın dünyası temsilcileri, EGİAD eski başkanları ve çok sayıda üye katıldı.
EGİAD Başkanı Temel Aycan Şen, amatör bir ruh ve profesyonel anlayışla hazırlanan derginin 28'inci sayıya ulaştığını ve derginin sayfalarında Ege Bölgesi ve Türkiye için önemli konulara yer verdiklerini söyledi.
Temel Aycan Şen, Nazif Ulusoy, Nilgün Öztürk, Mahru Gürel, Özüm İlter Demirci ve Erol Tamtekin'den oluşan "Yayın Yıldızı" ekibini sahneye davet ederek kutladı.
"Yayın Yıldızı"nın EGİAD'ın tüm yayınlarının hazırlanmasında önemli rol oynayacağını belirten EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen, "Olaylara genç işadamı perspektifinde bakıyoruz" diyor.

laflama
* Artık alan formülleri tek başına yetmiyor. Bunun kamusal alanı var, kapsama alanı var değil mi ama!
* Tango dersleri aldı, koca bulamadı, plajda tanga giydi, ertesi hafta evlendi!
* Bu pahalılıkta hala et yiyebilen, butlu azınlık sayılır hani!
* Tek bir "düsturum" vardır: Her şeye 'destur'suz dalmak!
İbrahim Ormancı'dan

küpe
Akıl yeryüzünden kalksa bile, hiç kimse akılsız olduğuna inanmaz.
Sadi

fıkra
Temel ve güneş

Rus kozmonot Gagarin'in Ay'a ayak basmasından sonra, Temel "O de pişey midur? Biz yakında Güneş'e gideceğiz" dedi.
Sohbete katılanlardan biri takıldı:
"Oraya gidemezsin işte. Çünkü orası çok sıcak."
Temel lafın altında kalmadı.
"Piz de cündüz citmeyeceğiz. Akşam serinliğinde gideceğuz."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA