• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bir zamanlar Namazgah ERKİN USMAN

Bir zamanlar Namazgah

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.02.2011, 00:00
Namazgah ve Agora ile çevresi İzmir'in köklü kesimlerinden...
Tarih ile günlük yaşamın iç içe olduğu bir semttir buraları.
Her sokağı, her kaldırımın taşı nostalji yüklü.
Anılarla süslü ve dopdolu.
İzmir, burada kendini yaşar.
Bu semtin insanları da bu özellikleri benliğinde taşır.
Namazgahlı yiğittir, vefakardır ve sevgi doludur.
İşte Namazgah, Agora ve Pazaryeri ile özdeşleşmiş hemşeriler her ayın son çarşambası toplanır, eski günleri yad eder.
Yine böyle bir akşamda "anılar sağnağında" kalıpları eski ama, yürekleri hala çocuk veya delikanlı eski dostlar buluştular ve bu güzelliği paylaştılar.
İşte o masa...
(Üst sıra- soldan sağa) Bilgin Kurdi, Hulusi Çırak, Ferruh Erdil, Kadir Hepengür, Faruk Üzgün, Erol Saracoğlu, Azmi Hepengür, Ahmet Özherek, Onay Atabay, İhsan Helvacı, Erol Arda, Halil Arda, Hacim Kulalı, Ahmet Güven, Emin Kırdemir.
(Oturanlar- soldan sağa) Ahmet Erilgici, Uğur Tümer, Mesut Onayberi, Bülent Batıker, Cumhur Alakaşer, Ahmet Altınkut, Ali Yıldızer, Hüsnü Hötüm, Hasan Tezcan.
(Önde oturanlar- soldan sağa) Mehmet Tekeli, İbrahim Polat, Nebi Tekeli.

kentten
Bu konser kaçırılmaz
Hüsnü Arkan'ı bilen bilir. Ezginin Günlüğü'nün solisti olarak tanıdık biz onu. 1991 yılında katıldığı grubun solisti ve söz yazarıydı. Birçok efsane şarkının yaratıcısı olarak nitelikli bir dinleyici kitlesi kazandı.
Önceki yıl yaz aylarında, Ezginin Günlüğü'nden ayrılma kararı aldı ve birçoklarını derin düşüncelere sürükledi, kederlendirdi. Tabii, diğer taraftan da meraklandırdı sevenlerini. Sonunda da Hüsnü Arkan, edebiyata yaslanan güçlü şarkı sözleri ve besteciliğiyle hazırladığı 'Solo' albümünün lansman konseriyle 18 Şubat Cuma akşamı (yarın) Tarihi Havagazı Fabrikası Sanatevi'nde sevenleriyle buluşacak.
* * *
Albümdeki tüm şarkıların müzikleri Arkan'a ait. Sanatçı, Ümit Yaşar Oğuzcan'ın 'Önce Sen Sonra Sen', Nazım Hikmet'in 'Bor Oteli', Orhan Veli'nin 'İhtiyarlık' ile Can Yücel'in 'Halime Tercümandım' isimli şiirlerine müzikleriyle hayat verdi. 'Solo'daki 'Adile Hanım' isimli şarkı ise bir dönemin ünlü tiyatro sanatçısı Adile Naşit'e ithafen yazılmış.
Hüsnü Arkan konseri İzmir Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla Prof. Dr. Erkan Sevinç ve Erhan Ok tarafından kurulan Ekru Kültür Sanat tarafından organize ediliyor.
* * *
Arkan'a konserinde klavyede Serdar Donduran, bas gitarda Efe Demiryoğuran, elektrik gitarda Cüneyt Yamaner, davulda Umut Pelit, klarinet ve saksafonda Mert Can Selçuk eşlik edecek. Konserin bir de konuk sanatçısı var. Birsen Tezer. İzmirli Birsen Tezer etkileyici yorumuyla Arkan'la aynı sahneyi paylaşacak.

geçmişten
Oklar üzerine

Şair Hayret Efendi, Topkapı Sarayı'nı geziyormuş. Dikkatini çeken bir sütunun yapılış gerekçesini görevlilere sormuş.
"Vaktiyle burada padişahlar ok atarlarmış. Padişahın hedefe isabet ettirdiği her ok için bu sütunlar dikilmiş..." cevabını almış.
Hayret Efendi gülümseyerek konuşmuş:
"Herhalde isabet etmeyen oklar için de birer sütun dikilseydi, burası Karacaahmet mezarlığına dönerdi."

pınar'dan
Nereye kadar alışveriş?

Çılgınlar gibi alışveriş yapıyoruz. Ama böyle dur durak bilmeden. Öyle ki, Karşıyaka Çarşı'daki dükkanlar gece 12'ye kadar açıklar.
Neden? Sevgililer Günü'ydü.
Neden? Yılbaşıydı.
Neden? İndirim var.
Neden? Kredi kartlarını acımadan 12'ye kadar bölüyorlar.
* * *
Yahu biz değil miydik geçinemeyen? Maaşı yetmeyen, her bankaya borcu olan, kredi çeken, borçlarını kapamaya çalışan, bizlere ne oldu? İçimize bir şey mi kaçtı, yoksa hepimize ikramiye mi çıktı?
Anlayamıyorum insanları. Çılgınlarcasına indirimden faydalanmadaki amaçları nedir? Hayır, acaba bir yanlış anlaşılma mı var?
Sevgili dostlar, kredi kartlarını kullanınca bedavaya almış olmuyoruz. Malumunuz, onlar da para değerinde.
* * *
Ha bir de anlaşılamayan başka bir noktaya açıklık getirmek istiyorum. 9.90 yazan etiket on liraya, 99.90 yazan etiket de 100 liraya tekamül eder. 9 ya da 90 görünce dokuz lira, doksan lira sanmayınız lütfen!

küpe
İnsan, talihsizlikten ve mutsuzluktan değil, ahlaksızlıktan korkmalı.
Thomas


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA