• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Alsancak’ı güzel günler bekliyor ERKİN USMAN

Alsancak'ı güzel günler bekliyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.03.2011, 00:00

Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği yöneticileri bir arada. Mehmet Mengü, Dülger Karaoğlanoğlu, Kemal Karaca, Şevki Figen, Dilek Olcay, Tülin Alevok, Belkıs Üner, Ertan Görün ve Selma Akıncı.
1999 yılında kurulmuş olan Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği, bugün 142 Alsancaklı üyesi ile çeşitli etkinliklerde ve çalışmalarda bulunuyor.
Mesleksizlere meslek edindirme, Alsancak'taki okullara dönük ağız-diş sağlığı, ilk yardım ve sağlık taramaları bu etkinliklerden bazıları.
Derneğin Başkanı Dilek Olcay, "3-6 yaş arası çocukların eğitiminin yanı sıra Alsancak Şenliği organizyonuna da her yıl katkıda bulunuyoruz. Alsancağı güzel günler bekliyor" diyor ve ekliyor:
"Derneğimizin www.alsancakkoruma.org adlı web sayfasından etkinlik ve projeler hakkında detay bilgi alınabilir."
* * *
Dilek Olcay, geçen yıl ilki tertiplenen "Dünü-Bugünü ile Alsancak" söyleşi toplantılarının bu yıl da Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın patronajında 10 mart 2011 Perşembe saat 18.00'de Konak Belediyesi Kültür Müdürlüğü Türkan Saylan toplantı salonunda yapılacağını vurguluyor.
Bu toplantının moderatörü Sancar Maruflu olacak.
Hakan Tartan'ın toplantı konusunun ehemmiyeti ve güncelliği ile ilgili görüşlerini takiben, Prof. İlkin Aslanboğa, sanayici ve işadamı Kemal Zorlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı eski Müsteşarı Güman Kızıltan, avukat Erdem Meço, Skal Kulüp Başkanı Haldun Palanduz, ressam Filiz Pelit, Yeni Asır yazarı Gülengül Uslu, gazeteci Dilek Gappi, Alsancak'ı daha iyi yerlere götürmek için neler yapılacağının değerlendirilmesinde söz alacaklar.

hayattan
Karavana ile dünya turu


GÜNÜN FOTOĞRAFI

Küllerin içinden doğan korkusuzlar

Bir can için kendini hiçe sayan itfayeciler, bu kez arkadaşlarını kurtarmak adına alevlerin arasına dalıyor. Bursa'daki gerçeği aratmayan tatbikatta alevlere meydan okuyan korkusuzlar, şüphesiz herkesin takdirini topluyor...
Kerem Yörük, 13 Ekim 1988 doğumlu bir ilkokul öğrencisi.
Annesi Şirin Yörük bir gazeteci.
Baba Reşat Yörük de İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürü...
Kerem önce denemelere başladı, bunu "Karavana" adını verdiği kitap izledi.
Çocuk yaşta kitap yazmak nasıl olur?
Karavana'yı okuyun ve karar verin.
* * *
Kerem Yörük'ü dinleyelim:
"Anne ve babam, yaşıtlarıma göre daha erken yürümeyi ve konuşmayı öğrendiğimi söylüyor.
Kendimi bildim bileli, her erkek çocuğu gibi top peşinde koşmayı çok sevdim. Hala da öyle... Yıllar süren "bir futbol okulunda top koşturma" isteğime uzun süre direnen annem ve babam, sonunda pes edip beni Göztepe Futbol Okulu'na yazdırdı. Yaklaşık bir yıldır, sarı-kırmızılı forma için ter döküyorum.
Okulla ilk tanışmam 4 yaşında, Balçova'daki Mehlika Emir Altay Anaokulu ile oldu. Güzelyalı Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nda, anasınıfından sonra sevgili öğretmenim Nilgün Keser ile ilk 5 yılı geçirdim."
* * *
Kerem Yörük'ün Türkçe ve Fen'e karşı özel ilgisi var. Boş vakitlerinde öykü yazmayı ya da çeşitli tasarımlar yapmayı seviyor. Babası bazı projelerine "proce" dese de, O Zihni Sinir gibi şeyler üretmeyi sürdürmekten yana. Her "proce"nin mutlaka işe yarar bir tarafı olduğunu düşünüyor.
En büyük hayali mi? Yağmur Ormanları'nı görebilmek...
Kerem'i oraya götürecek parayı biriktirinceye kadar, umarım yok olmazlar.
Büyüyünce ne olacak?
Kerem'den son söz:
"Çok farklı meslekler arasında gidip geldiğimi itiraf etmeliyim. Ünlü bir otomobil tasarımcısı, ünlü bir zoolog, ünlü bir müzisyen, ünlü bir futbolcu, ünlü bir yazar..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA