• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Karşıyaka Liseliler Avrupa’ya açılıyor ERKİN USMAN

Karşıyaka Liseliler Avrupa'ya açılıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.03.2011, 00:00
"Avrupa Birliği Comenius Hayat Boyu Öğrenme Projeleri" çalışmaları kapsamında geçen yıl Karşıyaka Lisesi'ne konuk olan Almanya, Avusturya, Lüksemburg, Çek Cumhuriyeti, Norveç ve Romanya ülkelerinin öğretmen ve öğrencileri, Karşıyaka Lisesi'nin mükemmel ev sahipliğinden öylesine etkilenmişler ki bu yıl da tercihlerini tekrar Karşıyaka Lisesi'nden yana kullanmışlar.
* * *
Yarın İzmir'de beklenen konuklarını yine çok iyi ağırlamak isteyen Okul Müdürü Salim Bozkurt ve görevli öğretmenler, Emine Öyüke, Naime Çıldır, Yasemin Yardım Palamutçu, Seda Karakut, Seçil Küçükcankurtaran ile yaklaşık 220 öğrenci aylardır yoğun bir çalışma içine girdiler. Bu proje, farklı ülke ve kültürlerin yaşam biçimleri hakkında bilgi edinme, bilgi alışverişi sırasında dil gelişimi, öğrenci ve öğretmenlerin bir arada iş yürütebilme ile koordinasyon becerilerini geliştirmeği amaçlıyor. Karşıyaka Lisesi'nin bir diğer amacı, İzmir'in ve Karşıyaka'nın güzelliği ile insanlarının konukseverliğini tüm Avrupa'ya tanıtmak, duyurmak.

hayattan
Gediz Üniversitesi büyüyor

ÖSYM verilerine göre 2010-2011 döneminde Ege ve Akdeniz'in en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olarak öne çıkan Gediz Üniversitesi büyümeye devam ediyor.
Yaptığı yatırımlarla İzmir Seyrek'e modern bir kampus kazandıran, yeni projelerle daha iyisini hedefleyen Gediz Üniversitesi, akademik ve idari kadrosunu da güçlendiriyor.
Gediz Üniversitesi ailesine Özgür Kaynar da katıldı. Gazeteci ve köşe yazarı Kaynar, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne getirildi.
Özgür Kaynar, gazeteciliğe Akşam Gazetesi'nde başladı. Daha sonra Doğan Gazetecilik Ege Bölge Temsilciliği bünyesinde, Milliyet ve Posta gazetelerinin Ege ilavelerinde önce editörlük, ardından da yazıişleri müdürlüğü görevlerinde bulundu.
Bu sürede Milliyet Ege'de köşe yazarlığı yaptı, eğitimden sağlığa kent ve yaşam üzerine yazılar kaleme aldı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu Özgür Kaynar, İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi.

kentten
Alyanak belediyeciliği
İzmir'de birçok değerli kişi belediye başkanlığı yapmış ve her biri kendine özgü kişiliğiyle anılmış ve öldükten sonra da anılmaya devam edilmiştir. Bunlardan birisi de İhsan Alyanak'tır.
İhsan Alyanak çok renkli bir kişilikti. Boksördü, boks hakemiydi, koyu bir Altınorduluydu. Giyim-kuşamına çok dikkat ederdi, ceketinin sol üst cebinde kırmızı renkli mendilini hiç eksik etmezdi. Saçları briyantinliydi. Perşembe günü onun 3. ölüm yıldönümüydü. Aile fertleri başta olmak üzere, sevenleri onu önce mezarı başında, sonra da adını taşıyan kültür merkezinde Bayraklı Belediye Başkanı'nın düzenlediği etkinlikle andı.
Bu anma etkinliklerinde yine eski bir belediye başkanı olan Hakkı Ülkü de bulundu.
Ve, Hakkı Ülkü Alyanak'ı anlatıyor:
"Ben kendisiyle çalışmadım, ancak kendisini basından tanıdım ve Salihli'de belediye meclis üyesi olarak görev yaptığım sıralarda, arada bir onun fuardaki meclis toplantılarını izlerdim. Olaylara hakimiyetini ve muhalefetin sert eleştirilerine karşı aynı sertlikle ama akılcı bir üslupla verdiği yanıtlar hala belleğimden silinmemiştir. O zamanki Adalet Partisi İzmir İl Başkanı Hayri Yorgancıoğlu ile olan karşılıklı atışmalarının toplantı bittikten sonra nasıl arkadaşlığa dönüştüğünü onlardan öğrenmiştim.
İhsan Alyanak yalnız belediye başkanı değil, aynı zamanda çok sağlam bir CHP'liydi. Ödünsüz Atatürkçüydü. Altı okun ilkelerini hiç unutmadan görevini yaptı. Halkçı başkan sıfatı ona çok yakışıyordu."

küpe
Erkek cesaretini emretmekle, kadın itaat etmekle gösterir.
Cicero

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA