• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Seyrek’e Gediz dopingi ERKİN USMAN

Seyrek'e Gediz dopingi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.03.2011, 00:00
Bir üniversitenin, ekonomiden sosyal hayata çevresini nasıl değiştirdiğinin en çarpıcı örneği, Seyrek'te yaşanıyor. Gediz Üniversitesi Kampusü'nün bu eğitim-öğretim döneminde açılmasıyla, Seyrek bir anda canlandı.
2009'daki yerel seçimle belediyesi kapatılıp Menemen'e bağlı yerleşim yerine dönüştürülmesiyle bozulan moraller, modern bir bilim yuvasına kavuşulmasıyla düzeldi. Öğrencilerin yarattığı hareketlilikle Seyrek can buldu, şimdi geleceğe umutla bakılıyor.
***
Peş peşe yeni kafe ve lokantalar hizmete giriyor, mevcut esnaf işlerinin açılmasıyla seviniyor. Emlak fiyatları ve kiralar her geçen gün yükseliyor. Gediz Üniversitesi'nin burada eğitime başladığı ilk yılda ortaya çıkan bu tablonun, her sene öğrenci sayısının artmasıyla daha iyi noktaya ulaşacağı belirtiliyor. Seyrek'in yanı sıra Ulukent'in de bu değişimden payını aldığına, orada da benzer hareketliliğin yaşandığına dikkat çekiliyor.
***
Gediz Üniversitesi Kampusü'nün bulunduğu Seyrek Gazi Mustafa Kemal mahallesinin muhtarı Zekai Baş, başlarına adeta talih kuşu konduğunu söylüyor. Baş, bölgenin kaderinin bir anda değiştiğine işaret ediyor, "Kampus açılır açılmaz çevredeki arazilerin fiyatı ikiye, kiralar da üçe katlandı" diyor.
***
Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Abdullah Kavuk, İzmir'e ve Türkiye'ye çok şey kazandırmak için yola çıktıklarını ifade ediyor. Kavuk, Seyrek'e de Gediz bereketi getirdikleri için büyük mutluluk yaşadıklarını dile getiriyor. Abdullah Kavuk, "Bu daha başlangıç, çok daha iyisi olacak" diye konuşuyor.

ege'den
Sığacık-Samos hattı ve bir aksilik

Seferihisar ve Samos Karlovassi belediyeleri arasında tüm anlaşmalar tamamlandı. Feribot seferlerini yapacak firma bile belli oldu. Tek eksik, Teos Marina'nın işletmeciliğini yapan Kolin İnşaat'ın Sığacık'taki yetkililerinin, Denizcilik Müşteşarlığı'na bir türlü başvurarak alamadığı, "Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu" (ISPS Belgesi)...
İlçe halkı, feribot seferlerinin bir an önce başlamasını ve ekonomilerinin canlanmasını bekliyor...
* * *
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir adına çok önemli bir proje olduğunu ve Sığacık'a gelen Yunanlıların İzmir genelinde hem yaz hem de kış döneminde büyük bir hareketlilik getireceğini söyledi. ISPS Belgesi'nin başvurusunun bu kadar uzun süredir yapılamamasına anlam veremediğini söyleyen Soyer, Teos Marina İşletme Müdürü Cüneyd Acar'la uzun süredir görüştüklerini, takip etmeleri gereken yol haritası konusunda yardımcı olduklarını, bir tek başvurunun yapılacağını, bunun da bu kadar süredir yapılamamış olmasına anlam veremediğini söylüyor.
***
Soyer şöyle diyor: "Çok güzel bir limanımız var. Geçtiğimiz yıl açıldı. 450 yat kapasitesine sahip. Kolin İnşaat tarafından işletiliyor. Feribot seferlerinin başlamasını bizden çok liman işletmesinin istemesi gerektiğini düşünüyorum. Teos Marina İşletme Müdürü, bir türlü başvuruyu yapamadı. Hem Teos Marina'ya hem de Seferihisar'a vakit kaybettiriyor."
***
Cüneyd Acar ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söylüyor: "Bir danışmanlık firmasıyla görüştük. Ne yapmamız gerektiğinin raporunu verdiler. Bizde raporu Ankara'ya merkezimize ilettik. Söyleyebileceklerim bunlar."

hayattan

Tabut niçin kapalı?

Sarkozy, geleceğini öğrenmek için bir falcıya gider. Falcı, bilinen tavırlarıyla güya konsantre olarak gözlerini yumar ve konuşur:
"Sizi büyük bir caddede, halkın tezahüratı arasında üzeri açık bir araba ile geçerken görüyorum."
Sarkozy sırıtır ve sorar:
"Peki halk memnun gözüküyor mu?"
- Evet, her zamanki gibi.
"Halk arabanın etrafında koşuşturuyor mu?"
- Evet, arabanın etrafında deliler gibi koşturuyorlar; polis yolu açmakta zorlanıyor.
"İnsanlar bayrak taşıyor mu?"
- Evet hem Fransa bayrağı hem de ümit ve güzel bir gelecek vaadeden pankartlar taşıyor.
"Sahi mi? İnsanlar bağırarak şarkı da söylüyor mu?"
- Evet, insanlar ümit dolu ve güzel bir gelecek vaadeden cümleler sarf ederek bağırıyorlar.
"Peki, ben bu hareketlere karşı nasıl bir tavır sergiliyorum?"
- Bunu göremiyorum.
"Niçin?
- Çünkü tabut kapalı!

küpe
Birini bekletmek, en büyük alçaklıktır. Zamanını çalacağına parasını çal daha iyi...
Hocare Mann

fıkra

Sempatik

Temel Cemal'e anlatıyormuş:
"Bi herif bana, 'Çok sempatiksiniz' dedi."
"O ne demektir?"
"Pen de pilmeyrum, her ihtimale karşı vurdum oni..."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA