• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yürekli insanların yürekli yatırımı ERKİN USMAN

Yürekli insanların yürekli yatırımı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.03.2011, 00:00
İzmir, geçtiğimiz hafta yepyeni bir alışveriş merkeziyle tanıştı... Şehir dışında kurulması bakımından birçok alışveriş merkezine örnek olacağını düşündüğüm Ege-Koop Dünyaevi AVM, ihtisas alışveriş merkezi olması bakımından da Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor...
Geçtiğimiz cumartesi günü de görkemli bir törenle kapılarını araladı. Torbalı Ayrancılar'da resmi açılışına konuk olduğum Ege-Koop Dünyaevi AVM'ye, İzmirlilerin gösterdiği ilgi ve izdiham görülmeye değerdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından gezme fırsatı bulduğum alışveriş merkezi, herkes gibi beni de oldukça etkiledi.
* * *
Ancak her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünülüp emek harcandığı bu muhteşem günde herkes gibi benim de gözüm protokole takıldı. Projeyi sonuna kadar destekleyen Sayın Valimizin yanında, birkaç isim dışında en ön saflarda görmeyi beklediğim kişileri göremeyince, açıkçası bir İzmirli olarak büyük hayal kırıklığına uğradım.
Hem İzmir'e yeterince yatırım yapılmadığından şikayet edip Ankara'yı hedef göstereceksiniz hem de İzmir için böylesine önemli bir yatırımı görmezden gelip, manevi de olsa destek vermeyeceksiniz... Bu kabul edilemeyecek bir durum...
Orada ne İzmir milletvekillerini, ne ilçe belediye başkanlarını, ne Büyükşehir Belediye Başkanı'nı, ne siyasi partilerin İzmir il başkanlarını, ne meslek odalarının temsilcilerini, ne de sivil toplum örgütü temsilcilerini görebildim. İnanın, bir İzmirli olarak derin üzüntü duydum.
* * *
Açılıştan sonra telefonla görüştüğüm Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmirlilerin ilgisinden oldukça memnun görünüyordu. Çünkü, ilk 3 günde yaklaşık 20 bin kişinin ziyaret ettiği Ege-Koop Dünyaevi AVM'nin, yaklaşık 600-650 milyon dolarlık iş hacmine sahip gelinlik sektörü içinde lokomotif görevi göreceğini söyledi, buranın Türkiye'nin ihracat noktası olacağını belirtti.
Aslan, şunları da söyledi: "Türkiye'de tahminen 750 milyon lira düzeyinde olan gelinlik / damatlık pazarını, İzmirli firmalar yönlendiriyor. Gelinlikte üretimin yüzde 75'i, damatlığın yüzde 40'ı, abiyenin de yüzde 50İzmir'de yapılıyor. Abiye Fuarı, sektörün en büyüğü. İzmir'de büyük ilgi gören gelinlik fuarında, 'Dünyaevi' konseptiyle birlikte biz de yılın 12 ayına yaymış olacağız."
Aslan, 600-650 milyon dolar civarında iş hacmine sahip gelinlik sektörünün lokomotif görevini göreceği bu projeyle Ege-Koop AVM'nin, Türkiye'nin ihracat noktası da olacağını anlatıyor.
***
Bana göre de bu kalitede, bu fiyata bu kadar geniş ürün yelpazesine sahip bir alışveriş merkezinin bu noktaya ulaşacağı kesin.
Çünkü Dünyaevi'ne girecek çiftlerin ihtiyacı olan mobilyadan beyaz eşyaya, gelinlik ve damatlıktan ayakkabı-çanta-abiye çeşitlerine, aksesuvarlardan makyaj malzemelerine, nikah sarayından nikah şekerine, balayını organize edecek turizm şirketinden banka ve iletişim olanaklarına, eğlence merkezlerinden beslenme alanına kadar her türlü olanak en ince ayrıntısına kadar planlanmış, fiyatlar ise görenleri şaşırtacak derecede aşağıya çekilmiş.
* * *
Ben, bir gazeteci olarak İzmirli küçük esnafın her zaman desteklenmesi gerektiğini savunanlardanım. Ege-Koop, bu projeyle birlikte bunun öncülüğünü de yapmış oldu.
Bu model; küçük esnafı korumanın yanında, tüketiciye de ucuz ve kaliteli mal ve hizmet sunacak. Ayrıca İhtisas Alışveriş Merkezi'nde tüketicinin tüm ihtiyacı aynı anda, aynı yerde ucuz ve kaliteli bir şekilde karşılanacak ve böylece kente yerleşme eğilimi zayıflayacak, bölgede yeni bir ekonomik sosyal ve kültürel doku oluşacak.
Dünyaevi'nden asgari 250 bin kişi yararlanacak ve yüzlerce kişi istihdam edilecek. Daha da önemlisi; Ege-Koop Alışveriş Merkezi'nin satış bölümlerinde, güvenlikte, temizlik, bakım ve teknik işlerde istihdam edilen personel; Egekent-4 yaşam alanından, Torbalı'dan ve Ayrancılar'dan temin edilecek. Dolayısıyla bölgeye yeni bir istihdam alanı sağlanmış olacak.
Yeni alışveriş merkezimizin tüm İzmir'e ve Ege'ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA