• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tunceli’de İzmir ’vefa’sı... ERKİN USMAN

Tunceli'de İzmir 'vefa'sı...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29.03.2011, 00:00

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonu memleketi Tunceli'de hüzünlü bir buluşma yaşadı.
Eşleri-dostları, akrabaları, sevenleri acı günlerinde onların yanındaydı.
Kılıçdaroğlu, bir yandan kafasında seçimle ilgili gelişmeler, bir yandan kayınpederini yitirmenin acısı içinde karmaşık duygular gırdabındaydı elbette.
* * *
Son görevini yaptı, iki ayrı cenaze töreninde eşinin yanında yer aldı, tabutu sırtladı, mezara birkaç kürek toprak attı, "nur içinde yat" diye mırıldanarak.
Acı günler, insanın dostlarını aradığı günlerdir.
Bu özel günde Genel Başkan yardımcıları Umut Oran, Volkan Canalioğlu, Engin Altay ve Erdoğan Toprak ile CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi ve CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de Güneydoğu'nun bu politik, dirençli ve güzel kentindeydi.
* * *
Ve İzmir'den de bazı özel dostlar Tunceli'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu yalnız bırakmamıştı. Gözlerden kaçmadı. İzmir'in çalışkan Milletvekili Ahmet Ersin, CHP lideri ile Bakanlık sürecine dek uzanan dostlukları olan Konak'ın başarılı Belediye Başkanı Hakan Tartan ve yine zor dönemlerde İzmir CHP'de İl Başkanlığı görevini hakkıyla yapmaya çalışan, Rıfat Nalbantoğlu.
* * *
Tunceli'de 'İzmir vefası' gösteren bu üç isme baktım da, başarılarını irdeledim de, aklıma şu geldi: Demek bu başarı ve sevgi boşa olmuyor. Önce 'Vefa'nın İstanbul'da bir semt olmadığını görmek lazım.
İşte Tunceli'de, Nazımiye'de, CHP liderinin en acı gününde birkaç gönül damlası.
Siyasete de örnek olacak türden...

hayattan
Canan Tan rüzgarı

Canan Tan, son yıllarda İzmir'in gururu, onuru olan ünlü yazarımız. Kitapları çok okunan, her yerde aranan usta bir kalem. Gün geçtikçe de ününe ün katıyor her yeni romanı, öykü kitabıyla. Edebiyatımızda bir Canan Tan rüzgarı esiyor. İnsanı, okuru mutlu eden bir rüzgar. Naif, sanat dolu bu rüzgar okuyanı da mutlu ediyor. Özellikle her kitabı bir önceki yazdığı kitapla yarışıyor. Son çıkan kitabı "İz" romanı çıkalı daha kaç gün oldu ki ikinci baskıya doğru yelken açmış gidiyor.
Gazetelerde yeni çıkan kitabının tanıtımları, ilanları ona gönül verenleri mutlu ediyor. Bilboardlardaki devasa ilanları görenler mutlu oluyor. Daha bir seviyorlar usta kalemi. Canan Tan, bir sevgi ustası, ilmek ilmek yüreklere sevgi dokuyor. Bir gümüş ustasının dikkatiyle sevgiyi işliyor. Çünkü onun yaşamında sevgi var. Elini uzatıyor tüm insanlara. O el bakıyorsunuz ki bir çiçek demeti olmuş size vardığında. Elinin değdiği yerlere çiçekler dikiyor. Kimseyle yarışmıyor.
Kitap fuarlarında binlerce hayranının, okurunun saatlerce kuyrukta beklemesi ona olan sevginin taçlandırılmasından başka bir şey değil. Yüreği güzel, narin, sevgi dolu Canan Tan, İzmir'in, Ege'nin, ülkemizin onuru.

kentten

İTO'da son dakika adayı

İzmir Halıcılar ve Yer Döşemeciler Derneği Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Naci Ölçen, hafta sonu İTO Meclisi'nin başkan vekilliği seçimleri için adaylığını açıkladı.
Adaylık yolunda oldukça şans tanınan Ölçen'e sorduk:
"Seçimlere az bir süre kala adaylığınızı açıkladınız. Bu bir taktik mi?"
Ölçen'in cevabı şöyle oldu:
"Hayır, en başından beri sektörümün temsilcilerinin görüşleri doğrultusunda hareket etmeye dikkat ediyorum. İlk etapta herhangi bir adaylık düşünmüyordum, ancak sektördeki arkadaşlarımın yoğun talebi ve diğer sektörlerdeki meclis üyesi arkadaşlarımın ısrarlı telkinleri neticesi adaylık kararını aldım."
Bir soru daha:
"Bundan sonraki süreçte neleri hedefliyorsunuz?"
Cevap: "Bugüne kadar halıcılık ve yer döşemeciliği sektörüne önemli katkılar verdiğime inanıyorum. Tabii ki bu sadece benim şahsi başarım değil. Sektörümdeki tüm meslektaşlarımın ve İTO Meclisi'nde birlikte çalıştığım sayın Ersin Okçu'nun da destekleri ile bu noktaya ulaştık. Yeni süreçte de yine sektördeki arkadaşlarımın desteğini arkama alarak, diğer sektördeki meclis üyelerinin de teveccühleriyle Ticaret Odası'na verimli çalışmalar yapacağıma inanıyorum."

küpe
Akrabanın düşmanlığı ve dostların eziyeti, yılan zehirinden daha acıdır.
Hz. Ali


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA