• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Seçim geyikleri ERKİN USMAN

Seçim geyikleri

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.04.2011, 00:00
Genel seçimler için partiler listelerini hazırladılar, adaylarını belirlediler, açıkladılar ama ortalık tepki kaynıyor. Adaylarla ilgili ilginç yorumlar da yapılıyor. Buraya iddialar ve tepkilerden bir demet alıyorum:
* Partilerin 7-8 yetkilisi Ankara'da oturup adayların CV'lerini incelediler ve önümüze bir yemek koydular. Lezzetli mi, berbat mı, 80 milyonun tartma, seçme şansı yok. Misafir, mührü umduğuna, beğendiğine değil, bulduğuna basacak.
* Bir gazetecinin eşi İzmir'e hayatında iki kez gelmiş, kocasının hatırına kesin kazanacak.
* Bazı milletvekilleri adaylarını Konak Meydanı'nda bırakalım, Varyant'tan Eşrefpaşa'yı bulamazlar.
* Hatır gönül hala sürüyor. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in önerdiği söylenen Prof. Dr. Mehmet Haberal ile Aytun Çınar seçilecek yerlere konmuş.
* Mustaf a Balbay, ülkenin yetiştirdiği ünlü gazetecilerden biri. Ama hapis yatmasaydı, milletvekili olabilir miydi?
* Bilal Doğan partisine yıllardır büyük çabayla katkı yaptı. İzmir'deki temayül yoklamasında da birinci çıktı. Peki, 7. sıraya konulmasını anlamak mümkün mü?
* Müsavat Dervişoğlu, partisini İzmir'de parti yapan adam. Parti ayırt etmeksizin pek çok kişinin sevdiği, saydığı kişi. Oktay Vural'a bir şey demeyiz de Dervişoğlu niye ikinci sırada değil?
* İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, garanti verilince görevinden istifa etti ama aday yapılmadı.
* Petkim'in CEO'su Kenan Yavuz ile Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun da çizik yedi.
* TBMM'nin en devamlı kişileri arasında sayılan ve pek çok etkinliğe imza atan Nükhet Hotar, Tuğrul Yemişçi ve Ahmet Ersin de safdışı bırakılmayı hak etmediler.
* Şimdi İzmir'in TBMM'deki temsilci sayısı 26'ya çıktı. Bunların seçileceklerinden 10'un tanıyana madalya vereceğiz. Partiler İzmir'e yaptığı dayatmayı Ankara'dan öte Anadolu'nun herhangi bir iline yapabilir, kabul ettirebilir mi?

bir görüş
CHP'nin talihsizliği, ithal aday

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir siyasetinin kenarında gezinir, bazen dalar-çıkar ve olup bitenleri sadece izler.
Hüseyin Aslan'ın siyasi görüşlerini merak edenler, Ege-Koop konferanslarını, yayınlarını izleyebilir.
Listelerin durumunu Aslan'a sorduk.
Değerlendirmesi şöyle:
"12 Haziran seçimleri ülkemiz için, Meclis için ve İzmir için tahminlerin ötesinde bir önem taşır.
İzmir'in aday listelerini incelediğimizde karşımıza farklı bir AK Parti'nin çıktığını görürüz.
AK Parti örgütten gelen talep doğrultusunda yatırımcı 2 bakanlığı İzmir'e taşımış, örgütten gelen telkinler sonucu gençlere ve kadınlara yönelmiştir. Her zaman takdirle izlediğim İlknur Denizli bunlardan biri..."
* * *
Hüseyin Aslan'ı izlemeye devam:
"Buna karşılık CHP listelerini incelediğimizde, bu kadroların İzmir'i kucaklamadığını görürüz. Örgütte bu kentin sorunlarını bilen insanlar yokmuş gibi, ötedenberi eleştiri konusu olagelen ithal adayların sahneye sürülmesi CHP adına bir talihsizlik olmuştur. Gönül isterdi ki, CHP listesinde gençler, kadınlar ve örgüt temsilcileri çoğunlukta olsun..."

hayattan
Sertel'e yapılan, medyaya

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Kılıçdaroğlu başkanlığında, slogan yaptığı "değişim"e gitmesini bekliyorduk ama milletvekili adaylarını görünce pek bir şeyin değişmediğini anladık.
Anlatayım...
Atilla Sertel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu, aynı zamanda İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı. CHP'den milletvekili adayları arasında iyi bir sırada gösterilme garantisi verilince Cemiyet Başkanlığı'nı bir yana koydu, partisi için gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Neticede öğrenildi ki, seçilmesi mümkün olmayan bir sıraya konmuş. Bu belki Sertel'e yapılan bir hatalı uygulama gibi görülebilir ama, bu girişimin temelinde, İzmir basınına, medyaya da yapılan bir ayıp var. CHP yönetiminin bu girişimi, İzmir basınına bir tür hakarettir ve bu basın böyle bir çirkinliğe müstahak değildir.

bir not

Üç Ordu'lu fazla!

İzmir AK Parti örgütündeki liste mücadelesinde son gün...
Partinin üst yönetimi, İzmir listesini incelerken bir gerçeğin farkına vardı.
Ortada Ordu kökenli üç aday var.
Bunlardan biri, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay.
İl eski Başkanı Ali Aşlık da Ordu'lu.
Ve, üçüncü Ordu'lu da Bülent Delican. Temayül yoklamasının gözdelerinden...
Listeye son şeklini veren heyet, bu Ordululardan Bülent Delican'ı kadro dışı bıraktı.
Gerekçe: Üç Ordulu fazla gelir...

küpe
Biri gerçeği duymak istemediği, öteki yalana hazır olduğu zaman dostluk, dostluk olmaz.
Cicero


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA