• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu işte bir terslik var ERKİN USMAN

Bu işte bir terslik var

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.05.2011, 00:00
Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen operasyon günün konusu...
Yorumlar da muhtelif ve ilginç.
Büyükşehir Belediyesi şirketlerine polis baskını bir takım yönlere çekiliyor, ardından da gelsin spekülasyonlar ve dedikodular.
* * *
CHP İl Başkanı Tacettin Bayır'dan bir yorum.
Bayır, "Bizim yapamadığımızı AK Parti yaptı. Şimdiden dokuzuncu sıradaki milletvekile adaylarımızı kutladım" diyor ve ekliyor:
"Bu durum bizim birer milletvekili çıkarmamızı sağladı."
Polis baskınına muhatap olan Belediye'nin her köşesi CHP kokuyor ama yine İzmirli CHP'lilerin etekleri zil çalıyor.
* * *
Günay, "Operasyonun zamanlamasından rahatsızım" diye başlıyor ve olayı duyar duymaz Kocaoğlu ile görüştüğünü dile getiriyor. Günay, şöyle konuştu:
"Biz son derece diyalog içinde İzmir'le ilgili fikirlerimizi söylediğimiz ortamda seçime gitmeyi amaçlarken ve buna çalışırken böyle yeni bir tartışmanın çeşitli çekişmelere vesile olacak bir tartışmanın ortaya çıkmış olmasından yüksek sesle ifade ediyorum ki, rahatsızım. Rahatsızlık duyuyorum."
* * *
Öyle bir operasyon ki, memnun olan yok.
Buna bizim köyde "bir taşla iki kuş vurmak" derler.

Anneler yarına sevgiyle koşuyor
Bu işin başında İzmir'in ünlü Saltuk ailesi var.
Sabriye Saltuk Hoca, oğlu Kerem bir yanda ve yanlarında Ayşegül Maral, Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi'nin, "Temizlik ve Eğitim Ailede Başlar" başlığı altında düzenlediği projeyi yürütüyorlar.
Bu proje, özellikle kentin yeterince gelişememiş bölgelerinde uygulanıyor.
İzmir TÜrk Anneleri Derneği, ekonomik yetersizlik yaşayan başarılı kız öğrencilere burslar sağlıyor, hanımlarına destek olmak için bilgisayar kursları düzenliyor, kadın haklarının korunması için eğitim çalışmaları yapıyor.
Türk Anneleri Derneği'nin son projesi olan "Temizlik ve Eğitim Ailede Başlar" da pek çok İzmirlinin hayatı boyunca adım atmadığı semtlerde başarıyla devam ediyor.
* * *
Projenin ilk etabında Turgut Reis, Gültepe ve Kazım Karabekir İlköğretim Okullları'nda 244 ana sınıfı öğrencisi ve 320 veli ile birebir çalışmalar yapıldı.
Bu atılımın en büyük destekçileri de, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği İzmir Şubesi, İzmir Diş Hekimleri Odası, Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Klorak Kimya ve Temizlik Ürünleri Sanayi olduyor.
* * *
Türk Anneler Derneği İzmir Şubesi Başkanı uzman doktor Sabriye Saltuk anlatıyor:
"Hedefimiz annelerin ve özellikle ana sınıfı çocuklarının ağız, el, beden temizliğini en çağdaş seviyeye çıkarabilmek. Sağlıklı bir gelecek için bunlar şart. Ayrıca toplumda birey olmak, kadın haklarına sahip çıkmak, şiddete dur demek, çocuk haklarını öğrenmek, çocuklarımızın yeteneklerinin keşfini sağlamak üzere de bu proje kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

küpe
Meziyet yalnız kalmaz, daima bir komşu bulur.
Conficius


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA