• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EXPO... Daha önceki gibi olmasın ERKİN USMAN

EXPO... Daha önceki gibi olmasın

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.05.2011, 00:00
Müjdeyi Başbakan Erdoğan verdi.
"İzmir EXPO'ya yine aday..." diye.
Bir önceki organizasyonun deneyimi İzmir'i Ankara ve öteki kentlerin önüne taşıdı ve beklenen sonuç ortaya çıktı.
Kimin ne olduğunu o dönemde öğrendik.
Her yüze gülenin dost olmadığını anladık.
İçimizdeki İrlandalıları tanıdık.
Kancığın kahramanı bir pula nasıl sattığını gördük.
Ve o macera hüsranla sona erdi.
Umutları başka yıllara taşımayı düşünür ve hayaller kurarken, şimdi yeni bir tecrübenin eşiğinde uyundık.
* * *
Bir önceki adaylık günleri heyecanlıydı ama, anlamsızlıklarla da yüklüydü.
İşe yarasın, yaramasın onlarca bürokrat, oda temsilcisi, işadamı ve aradan "bu işte ben de varım" diye sıyrılıveren uyanık takımı dafalarca Avrupa yollarına düştü.
Paris'i, Uzak Doğu'yu ve Avrupa'nın önemli bir bölümünü komşu kapısı yaptık.
Bilen de bilmeyen de, anlayan da anlamayan da vardı bu kervanda.
* * *
İşte geçen sezonun deneyimleriyle yüklü bir EXPO delegesinin izlenimleri...
Ali Naci Erdem, bir İzmir sevdalısı, bir avukat ve bir İl Genel Meclisi üyesi.
O da EXPO için propaganda turuna katılanlardan...
Erdem, "O heyetlerin çok ama çok büyük bir kısmı lisan fakiri..." diye başlıyor ve devam ediyor:
"Oysa tanıtımın ana unsuru dildir, o dilde yapılan esprilerdir. Bizim delegeler, her türlü izahatı (Yes) ile geçiştirip ardından (Okey)i bastırıyor. Ardından bir de (Thank you) çekiyor."
Erdem'e göre, geçen yılki EXPO-İzmir tanıtım turlarında dili ile, deneyimi ile görevini hakkı ile başaranların başında Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer var. O kadar..."
* * *
Şimdi önümüzde yeni bir "Tanıtım " atağı var.
Geçen sezonun ışığında çok daha titiz, çok daha birikimli olmak zorundayız.
Yoksa yine avucumuzu yalarız.

Bu karakola kitap lazım
Can Akbay, Çankırı'nın Kurşunlu ilçesindeki Jandarma Karakolu'nda kısa dönem akserlik yapıyor.
Karakoldaki gençlerin bazıları ilkokula bile gitmemiş. Bir kısmı ilkokul, orta okul, birkaçı da lise mezunu... Ve bir gerçek. Kısa dönem askerlerin kitap okumaları gençlerde okuma hevesi uyandırıyor. Ancak karakolda yeterli kitap yok."
Bu gerçeği dile getiren Can Akbay şöyle devam ediyor:
"Getirdiğimiz birkaç kitap elden ele dolaşarak okunuyor. Buraya genelde yetim, öksüz veya yoksul çocuklar asker olarak gelir. Çoğu, 1 ay boyunca 14 TL olan asker maaşı ile idare etmeye çalışır. Bu gençlerin kitaba para ayırmalarını beklemek tabii ki mümkün değil. Karakolumuz 1974 yılından beri faaliyette olmasına ve binlerce asker yetiştirmesine rağmen kitaplığında birkaç açık öğretim kitabı, yönetmelikler ve tek bir okuma kitabı bulunmaktadır. Gençlerimizin eğitimlerini tamamlayamamalarında hepimizin sorumluluğu olduğunu düşünmekteyim. Şimdi ve bundan sonra karakolumuzda askerlik yapacak gençlerimizin eğitimlerini tamamlamalarını sağlayamasak da en azından bu gençlerin kitap okumalarını sağlayarak kendilerini geliştirmelerini sağlayabiliriz. Bu yüzden sizlerden karakolumuza 1 kitap armağan etmenizi talep ediyoruz. Göstereceğiniz ilgiden dolayı şimdiden teşekkürler."
Can Akbay'ın POTA okurlarından bir isteği daha var. Akbay, "Arkadaşlarımızdan, gönderecekleri kitabın ilk sayfasına, isim ve isterlerse bir not yazmalarını rica ediyoruz." Adresimiz: Can Akbay 319. KD Adres: Kurşunlu İlçe Jandarma Karakolu Kurşunlu/Çankırı

Karşıyaka Lisesi Lokma Günü
Geleneksel hale gelen Karşıyaka Lisesi "Lokma Günü"nün 26'ncısı, pazar günü okul bahçesinde düzenlenen etkinliklerle yapıldı.
Eski okul müdürlerinin ve eski yeni Karşıyaka Liseli öğrencilerin bir araya geldiği etkinlikler, Karşıyaka Belediye Bandosu'nun çaldığı marşlar, saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.
Okul Müdürü Salim Bozkurt, İKLEV Başkanı Pınar Yurdun ve Karşıyaka Milli Eğitim Şube müdürlerinin konuşmalarının ardından, yıl içerisinde spor, edebiyat ve kültür yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve takımlara ödülleri dağıtıldı.
* * *
Dans ve müzik gruplarının gösterileri, 1980 yılında İzmir Şampiyonu olan okul futbol takımı oyuncuları ile okul öğretmenlerinden oluşan takımların salon futbol maçı misafirlerce ilgi ile izlendi. Her dönemden mezunların bir araya gelip yaptıkları, eski günlerin ve anıların yeniden canlandırıldığı, sohbetler eşliğinde, resim sergisi, edebiyat, matematik, AB, şair ve yazar standlarının gezilmesi ve ikram edilen İzmir lokmalarının afiyetle yenilmesi ile güzel bir lokma günü daha neşe içerisinde kutlanmış oldu.

küpe
Zaman, dostlukları kuvvetlendirirse de, aşkları zayıflatır.
La Bruere



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI