• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sıcak haberlerin derneği ERKİN USMAN

Sıcak haberlerin derneği

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.05.2011, 00:00
İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği, İzmir'de ve çevresindeki illerde yargı ve güvenlik alanı içinde gazetecilik yapanların bir araya gelerek kurdukları bir meslek örgütü.
Geçtiğimiz yıl sonunda 35 gazetecinin bir araya gelerek kurduğu derneğin ilk yönetim kurulunda dernek başkanlığına, 20 yıldır Yeni Asır, Sabah ve Takvim Gazeteleri'nde İzmir kaynaklı yargı haberlerini yapan Ali Eyce seçildi.
* * *
Gazetelerin haber merkezlerinde yıllardır bütün sıcak olayları gece-gündüz demeden, saat kavramı tanımadan haber getiren gazetecilerin, yıllardır kendi alanlarıyla ilgili mesleki ihtisaslaşma anlamında bir örgütlenmelerinin eksiliği, İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği'nin kurulmasıyla giderilmiş oldu. Derneğin kurucu ve genel kurulu tarafından seçilen ilk başkanı olan Ali Eyce, derneğin faaliyetleri amaçları içinde hem üyelere yönelik sosyal hem de üyelerin haklarına yönelik hukuksal çalışmalar yaptıklarını söylüyor.
* * *
Eyce, hukuksal çalışmanın ilk adımı olarak derneğe üye olan bütün yargı ve güvenlik muhabirlerinin, adliyeye intikal etmiş mesleki sorunlarında yardımcı olmak için avukat Ali Onar'ın, derneğin hukukçusu olarak görevlendirildiğini söyledi.
İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği, geçtiğimiz gün ise Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Oktay Vural'ın da katıldığı, kabalık davetli topluluğu içinde derneğin açılış kokteylini düzenleyerek, ilk tanıtım çalışmasını da gerçekleştirdiler.

hayattan
Siyaset molası bitince...

Demirel'in iktidar dönemlerinde Adalet Partisi İzmir İl Başkanı'ydı.
Bu görevi yıllar boyu sürdürdü.
Adalet Partisi sonrasındaki Doğru Yol döneminde de önemli görevler üstlenen Metin Tekin Özker bir süre sonra kenara çekildi.
Çekiliş o çekiliş...
Demokrat Parti ve Adalet Partisi misyonunun bu hızlı delikanlısı, bir "mola"dan sonra yeniden siyaset sahnesinde...
Metin Tekin Özker, Demokrat Parti İzmir 2. Bölge'den aday. Sırası ise 4...
Adayımız "Niçin Demokrat Parti?" diye soranlara şu yanıtı veriyor:
"Bir kere Demokrat Parti, tüm eğilimlerin kendini ifade edebileceği bir sentez partisidir. Demokratik hizmet ve kalite arayışına yanıt verebilecek, liderler tartısında ağır basan örgütsel altyapısında aktivite zenginliği bulunan çok kaliteli adaylarımız var."
* * *
Metin Tekin Özker, yılların deneyimleri ışığında Demokrat Parti'nin 2011 Türkiyesi'nde konumunu şöyle anlatıyor:
"Lider ve sistem arayışındaki Türkiye'nin önüne koyduğu, "yeni lider ve yeni çizginin" seçmen tarafından destek olacağına inanıyorum. Türkiye bu yeni lider ve yeni çizgiyi benimseyecek."

küpe
Benim aşkım olmasa, senin güzelliğin beş para etmez.
Aşık Veysel


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA