• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Küçükbay, çekirdekten elektrik üretecek ERKİN USMAN

Küçükbay, çekirdekten elektrik üretecek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.05.2011, 00:00
Bu projenin temelinde ayçiçeği üretimi var.
Orkide Yağları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, Türkiye'de malı üreticiden alıp işleyen ve rafine eden ilk tesisi kuracaklarını açıklıyor ve ortaya bir de hedef koyuyor:
"2011'de ihracatta yüzde 100 artış, ciroda ise yüzde 25'lik büyüme..."
Bunlar mali portreden bir mini görüntü.
* * *
Küçükbay, "Devlet tarımsal atıklardan elektrik üretimini teşvik ediyor. Türkiye'deki sistemler ayçiçeğini kabuklu sıkıyor. Küspesi de yeme gidiyor ve besin değeri de çok düşük... Halbuki o kabuğu ayırıp sıktığınızda, o küçücük taneciğin protein değeri daha yüksek. Biz de bunu dikkate alarak kabuk yakma projesini geliştirdik."
* * *
Hemen belirtelim... Bu kabuk yakma yolu ile enerji Türkiye'de bir ilk, Küçükbay bu projede kabuğun hazır kömür yerine geçtiğini vurguluyor.
Dinlemeye devam:
"Bu kabukları yakma işleminden 6-7 milyon kilowat-saat enerji elde edeceğiz. 10 milyon dolar civarında bir yatırım planlıyoruz. Bin 500 ton çekirdek kıracağız. Hem sistemin ihtiyacı olan buhar elde edeceğiz hem de enerjiyi fabrikada kullanacağız."

egeden
Edremit Belediyesi haciz kıskacında

Edremit Belediyesi'nin bir önceki yönetimden kalan "temizlik işleri borcu" yüzünden meydana gelen haciz olayları başkan Tuncay Kılıç'a zor anlar yaşatıyor. Ve, bir haber:
AK Partili Yunus Bozbey döneminde yapılan temizlik işleri çalışmalarının borcu yüzünden Edremit halkının da olan birçok araca haciz yoluyla el konuldu.
* * *
Edremit Belediyesi'nin taşınmazlarının üzerine de haciz kararları koyduran ilgili şirketin adeta Edremit halkına ceza gibi uyguladığı bu araç hacizleri tepki çekiyor. Cuma günü gerçekleşen haciz olayında Edremit halkının kullanımında olan bir otobüs, 1 minibüs, 1 otomobil ve Edremit halkını temsil eden Başkanlık hizmet aracı yediemin deposuna çekildi. Daha öncede ilgili Albayraklar firması Edremit halkına ceza verircesine 2 otobüse haciz yoluyla el koymuştu.
Sokaktaki adamın görüşü: "Bu borçlar ile Edremit halkı cezalandırılıyor. Edremit Belediyesi'nin birçok taşınmazı varken vatandaşa hizmet götüren araçların haciz yoluyla bağlanmaları düşündürücü."

bi dakka

Deniz ödül avcısı

Özel bir kuruluşun düzenlediği şiir, resim, öykü dallarıdaki ödülleri toplayan Gelişim Koleji'nin burslu öğrencisi Deniz Altan, Sadık Uygun Yayınları'nın Türkiye çapında yaptığı SBS deneme sınavında İzmir birincisi Türkiye beşincisi oldu. Şiir yazmak ve resim yapmanını yanı sıra piyano ve satrançta da çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. En büyük idealinin yazar ve Türkiye'nin ilk bayan cumhurbaşkanı olmak olduğunu söyleyen Gelişim Koleji'nin başarılı öğrencisi Deniz Altan, birinci dönemi 99.88 ortalamayla bitirdi.

seçime doğru
Roman çadırında üç aday

Milletvekilliğini kafalarına koyup yola dökülenler çalmadık kapı bırakmıyor.
Geçtiğimiz haftabaşında, Urla'daki Roman mahallesine gidenler, AK Parti İzmir 1. Bölge adayları olan Bilal Doğan, Cemal Bekle ve Harun Özdemir' karşılarında bulacaklardı.
Roman vatandaşlar adayları coşkuyla karşıladı.
Adaylar, daha sonra Urla Kaymakamlığı Halk eğitim Merkezi tarafından düzenlenen çok amaçlı eğitim merkezi çadırını ziyaret ederek burada Roman vatandaşların yaşadıkları zorlukları dinledi.
Roman vatandaşlar için özel meslek edindirme kursları açılması, okuma-yazma oranının artırılması için eğitim ve iş olanaklarının oluşturulması gerektiği üzerinde duran milletvekili adayı Cemal Bekle şunları söyledi:
"Adaylık sürecim boyunca buradaki ağabeylerim, ablalarım benden daha çok çalışarak destek oldular. Ben bu toplumun içinde büyüyerek bu konuma geldim."

küpe
Bizi mutlu kılan, zengin olmak değil, zenginleşmektir.
Renan



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA